Médiatechnika8K, tovább halad a megkezdett úton

Médiatechnika | 2019. Január 27., Vasárnap 12:00

A Roland Garros teniszviadal nézői élvezhették a csodálatos, nagyfelbontású képeket.

A híres tenisztorna partnerségben a Sharp-al és a France Télévisions-al kipróbálták a 8K-t. A kamera és monitor között optikai kábel biztosította a jeltovábbítást. A 8K élő közvetítés nem volt elérhető a tévé nézők számára.

 

20180531_111948.jpg

 

Azonban a Párizsban felállított óriás kivetítőn igen, csakúgy mint a France Télévisions RG laboratóriumában installált Sharp 8K monitoron. Egy másik digitális innovációt is bevetettek: a VR E-Mag 360°, amely a nyílt teniszbajnokság kulisszái mögé engedte be a nézőket. A fő mérkőzéseket élőben adták VR 360-ban, az új France TV sport app-on keresztül. A 8K nem, de a 4K, VR elérhető volt a France Télévisions nézői számára. Az RG laboratórium a nézők számára a virtuális valóságot biztosította 4K 360°-ban, amely már kis híján tényleg a pálya salakporos realitását vitte a nappalikba.

 

garros.jpg

 

A tévé nézők ingyenesen letölthették az RG 360 alkalmazást iOs, Android és Samsung eszközökre, így a 4K élő közvetítés elérhető volt a Francetvsport YouTube csatornáján keresztül csakúgy mint a Facebookon. A France Télévisions tovább fokozva az esemény körüli zsongást, bevetett egy Silkke 3D avatar kabint is, amelyből a versenyre látogatók megalkothatták saját, egészlakos virtuális másukat, ami megjeleníthető volt a teniszpályán.

(MT)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.309448 másodperc.