MédiatechnikaARRI SkyPanel lámpák a Vogue divatbemutatóján

Médiatechnika | 2017. Január 15., Vasárnap 22:00

Az ARRI SkyPanel lámpái egyre nagyobb teret hódítanak és felhasználási területük jóval szélesebb, mint azt gondolnánk.

A jól ismert angol látvány és világítástervező Tupac Martir beszélt arról, hogy miként dolgozott az ARRI LED lámpáival.

-          Miért élsz a fény bűvöletében?

Mert lehetővé teszi számomra az elrejtés és a kiemelés lehetőségét. Szeretem amit a fény képes művelni egy jelenettel, ahogyan képes hozzáadni újabb ötleteket egy elképzeléshez. A közönség mindig képeket jegyez meg egy esemény kapcsán, elkap egy pillanatot, egy olyan mozzanatot, amit az alkotók a fény játékával teremtettek meg.

 

hosszu.jpg

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mennyi fényt hoz az életük, milyen hatással lesz mindez az érzéseikre, hangulatukra és viselkedésükre. Én szeretem azokat az ötleteket, amelyeket egy pillanatnyi jelenet szül, aztán ha beleélem magam részese leszek, például a te életednek anélkül, hogy te tudnád, hogy én létezem. Ez nem sötét művészet, ez a legcsodálatosabb módja, hogy részese légy egy másik ember életének anélkül, hogy valaha találkoztatok volna.

-          Úgy emleget a szakma, hogy te vagy a “fény mágusa” Melyik munkádat emelnéd ki és melyik volt a legnagyobb kihívás?

 

tupac2belso.jpg

Úgy gondolom mindegyik, - témában és kreativitásban mindig a maximumot kell odatennie az embernek. Néha egy show ami könnyűnek látszik, sok esetben nagyon keménnyé tud válni, minden előadásnak megvan a saját nehézségi foka, vajon 3 lámpát fogok használni vagy 300-at. Mindegyik elhatározásnak van célja, ami mögött a jelenet tartalma áll. Azt vallom, hogy mi a közönségnek állítunk elő egy élményt, egy látványt, ami vagy megragadja őket, vagy nem.

 -          A Milánói Divat Héten te világítottad a kifutót Emilio Pucci bemutatóján, melyek a legfőbb szempontok és kihívások egy ilyen eseményen?

 Az első és legfontosabb dolog, hogy emlékezz, - a kollekció a király. Mi mindnyájan azon dolgozunk, hogy a ruhák a lehető legjobban nézzenek ki. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy az eseményen kommunikálni kell a fotósok és a szakma felé a különböző ruhákat és ötleteket, úgy ahogyan azt a tervező megalkotta. A közösségi média napjait éljük, bárki részese lehet egy divatbemutatónak a világhálón keresztül. Nagyon fontos, hogy azok a képek olyan csodálatosak legyenek, amilyet még soha nem láttál, soha nem tudhatod, ki postol, vagy néz és véleményt formál a munkádról.

 

arri3.jpg

 

Nos tehát a prioritás, - gondoskodni a ruhák kristály tiszta láthatóságáról, ahogy azt a tervező megálmodta. Az összes többi csak sallang és dekoráció.

 -          Milánóban a bemutatón 50 ARRI SkyPanel S60-C lámpával dolgoztál. Miért ezeket választottad?

Amikor azt kerestem, hogyan tudnám igazán élővé tenni a kifutót, nyilvánvalóvá vált, hogy ezt csak fényekkel tudom igazán szépre megcsinálni. Világítási elemekkel sokkal inkább tágítható a rendelkezésre álló tér mint hagyományos színpadtechnikai eszközökkel, arról nem is szólva, hogy sokkal trendibb megoldás is. Nos ezen a gondolaton haladva, elkezdtem különböző lámpákat keresni, ekkor ugrott be, a SkyPanel, amit egy korábbi tévé felvételen már sikeresen használtunk. A SkyPanel S60-C pontosan azt a színtartományt adta amire szükségem volt, plusz még nagyon szexin is néztek ki a kamera képben.

 

tupacbelso1.jpg

 

 -          A SkyPanel melyik jellemzőjét találtad a leghasznosabbnak?

 A tény az, hogy ezek a lámpák teljes színtartománnyal rendelkeznek és használhatók RDM, - távvezérlés módban, nagyon ütős, okos kis jószágok, sok féle alkalomra bevethetők. Az RDM funkció lehetővé teszi, hogy minden egyes lámpára rálássak, változtassak a beállításon, kijavítsak valami hibát, - mindezt egyetlen világosító bevetése nélkül tehetem meg.

 -          Milyen más projektben használtál még SkyPaneleket és milyen alkalmazáshoz vetted tekintetbe a hasznosságukat?

Használtuk őket korábban egy reklámfilm forgatáson Angliában és főfénynek egy 360 fokos dobozszerű díszletben egy Hugo Boss nőiruha bemutató kliphez. Én azt gondolom a SkyPanel egy nagyszerű eszköz látványelemek létrehozásához.

 

drimm1.jpg

 

A Hugo Boss forgatáson úgy használtuk a lámpákat, hogy változtattuk a környezet színét, ez lehetővé tette számunkra, hogy gyors, 360 fokos képváltásokat rögzítsünk a nézők számára. Még azt is hiszem, hogy a SkyPanel bevethető effect fényforrásként is, gyors dimmerelhetősége révén.

 -          Régóta vagy kapcsolatban ARRI berendezésekkel?

 Igen, ARRI Fresnel lámpákkal kezdtem és azóta is töretlenül használom őket, de ez lojalitás nem csak a világítástechnikai berendezésekre vonatkozik, - stúdióban nagy rajongója vagyok az ALEXA kameráknak és az ARRI lencséknek is.

 

www.broadcast-solutions.de/hu

 

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.090773 másodperc.