MédiatechnikaRexfilm - IBC szubjektív 2018

Médiatechnika | 2018. December 10., Hétfő 17:00

A Rexfilm egy szubjektív kiállítási sétára hív bennünket. Az EVS standjában mindig az az izgalmas, hogy valós felhasználási környezetben mutatják be a termékeiket. Már 10 éve aktívan hozzájárulnak az IBC TV streamelt műsorának megvalósulásához.

Az EVS standjában mindig az az izgalmas, hogy valós felhasználási környezetben mutatják be a  termékeiket. Már 10 éve aktívan hozzájárulnak az IBC TV streamelt műsorának megvalósulásához.

Ez idén még különlegesebb volt, ugyanis az eszközök az SMPTE 2110 szabvány használatával kommunikáltak az egész rendszerben. A rack szobát az EVS standján telepítették. Itt kaptak helyet a gyártó legújabb IP kompatibilis XT-VIA produkciós szerverei és a média tárolására használt XStore storage-ok. A stúdiót, a vezérlőt és a szerkesztőséget több teremmel odébb rendezték be. A Grass Valley LDX 86 kamerái natívan IP-n csatlakoztak az EVS szervereihez.

 

belso1.jpg

 

A különböző helyszínek 10Gb/s és 40Gb/s optikai hálózaton keresztül kapcsolódtak egymáshoz. Ez a felállás különösen jó lehetőséget adott az EVS-nek arra, hogy az új szervereiken kívül a SCORE MASTER terméküket is bemutassák a gyakorlatban, ami egy szoftver alapú IP hálózati menedzsment és vezérlési megoldás. Feladata, hogy mindig biztosítsa a produkciós folyamatok maximális kiszolgálását és másodperces pontossággal informálja az operátorokat a hálózat állapotáról, ami élő közvetítéseknél elengedhetetlen.
Az E-
sportok növekvő popularitását kihasználva a stand egyik sarkában egy valós E-sport közvetítési környezetet építettek ki, ezzel szemléltetve a változatos kihívásokat kiszolgáló megoldásaikat. DYVI szoftver alapú produkciós mixerüket, két évvel ezelőtti megjelenése óta folyamatosan fejlesztik.

 

belso2.jpg

 

 Szinte bármilyen felbontású, képarányú és formátumú forrás kezelésére képes, és intuitív, rugalmas kezelési felülete lehetőséget ad a vágónak, hogy hatékonyan kombinálja a produkciós elemeket a kijátszásra, ami az E-sport közvetítésnél kifejezetten előnyös. És természetesen most már natívan kezeli az SMPTE-2110-es szabványt is. Amit még nagyon érdekesnek és előremutatónak találtunk, az az új X-ONE megoldásuk, ami egy All-in-One produkciós rendszer. A csomag egy 1 unitos szerverből és érintőképernyős kezelőfelületből áll. Hat kamerakép fogadására alkalmas, akár 12 különböző forrás között lehet vágni, valamint visszajátszások kezelésére, audio keverésre, egyszerűbb grafikák kijátszására is képes. Tehát mindent tud, amire egy egyszerűbb élő-, vagy akár sportközvetítéshez szükség lehet, mindezt a már nagyobb produkciókra szánt eszközeiktől megszokott szakértelemmel megkreálva.

 

www.rexfilm.hu

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.308999 másodperc.