MédiatechnikaRiedel EventCockpit

Médiatechnika | 2018. Március 20., Kedd 15:00

Premier Adelbodenben

Adelboden 2018 - RIEDEL 7.jpg

 

 A német kommunikációs vállalat már számos helyen bizonyította szakértelmét a világban. Ez alkalommal a svájci Adelbodenben voltak jelen és közreműködtek a műlesikló világbajnokság kommunikációs lebonyolításában. A rendezvény részleteiről a Riedel svájci programigazgatóját Martin Cereda –t kérdeztük, aki készséggel válaszolt a kérdéseinkre.
    -  Mi volt a Riedel csapatának a feladata az alpesi sí világkupán?
A mi feladatunk volt a teljes kommunikáció biztosítása – ez alatt nem csak a versenyhez kapcsolódó kommunikációt értem, hanem a szervezéshez és a biztonsághoz kapcsolódó rendszereket is, melyeket mi építettünk ki és üzemeltettünk a helyszínen. Ezenkívül rádiós hálózatot hoztunk létre Frutigen és Adelboden között, ez a külön hálózat a shuttle járatok közlekedésének lebonyolításához készült. Összesen 350 kézi rádió adó-vevőt használtunk 22 csatornán.

 

Martin Cereda RIEDEL Svajc.jpg

 

    -  Adódtak-e a munka során váratlan nehézségek, és amennyiben igen, hogyan oldottátok     meg ezeket?
Az egyetlen problémának az időjárás bizonyult, ugyanis a bekötő utat betemette a hó, és ez logisztikai problémák elé állította a verseny lebonyolításában résztvevőket. Azonban a szervezők segítségével ezt is meg tudtuk oldani, az akadályokat szinte percek alatt eltávilították.

 

Adelboden 2018 - RIEDEL 9.jpg

 

Mennyi eszközre volt szükségetek a teljes sportesemény problémamentes lebonyolításához?
A lista maga helyett beszél, mert ezek az eszközök kívétel nélkül mind főszerepet játszottak a feladatok megoldása során. Ime a teljes felsorolás:
350 db kézi rádió adó-vevő
8 db Motorola DM3000 repeater
2 db Mediornet Compact Pro
2 db Artist 64 frame
1 db EventCockpit
8 db RIEDEL Bolero
Az összes felszerelés kb. 1 tonnát tett ki, melyek különböző rack-ekben, fligh-case-ekben utaztak a helyszínre, és ott állítottuk fel őket.
    - Kérlek, mesélj az olvasóinknak a Riedel Switzerland AG által kifejlesztett EventCockpit     szolgáltatásról. Mi is ez pontosan? Milyen feladatokra használtátok a rendszert, és a     világkupa mely részeinél volt szükség a bevetésére?

 

Adelboden 2018 - RIEDEL 11.jpg

 

Az EventCockpit kapcsán egy olyan szolgáltatást fejlesztettünk ki, ami a rendezők és bonyolítók számára számos és lényeges információkat biztosít, például időjárási adatokat, GPS koordinátákat, illetve versenyeredményeket (idők és pontok), stb. Az EventCockpit képezte a sportesemény irányítóközpontját. Itt 22 rádiócsatornát hallgatunk párhuzamosan és irányítjuk is ezeket. A versenyek alkalmával többek között ezzel is segítjük a versenyirányítás munkáját – alkalmanként  videoanyagokat szolgáltatunk a bíráknak a döntések meghozatalához. Jogosultak vagyunk a "start stop" parancs kiadására, és az is lehet, hogy például veszély esetén megszakítjuk a versenyt.
     - A Riedel hány munkatársa vett részt az eseményen, és összesen hányan dolgoztatok a     helyszínen?
Lehetséges, hogy a munka méretét tekintve meglepetést okoz majd a válaszom, mert összesen két technikus és két diszpécser kollégával voltunk kint a helyszínen.

 

Adelboden 2018 - RIEDEL 6.jpg

 

    - Több, mint 40.000 néző és sportrajongó érkezett Adelbodenbe január elején. Hogyan     tudtátok kezelni ezt az embertömeget? Okozott-e esetleg problémát a közönség?
Semmilyen gond nem volt a nézőkkel. A különleges és vidám partyhangulat ellenére mindenki nagyon fegyelmezetten viselkedett tiszteletben tartották és komolyan vették a versenyt és a világbajnokság komolyságát.
    -  Hogyan emlékszel vissza, hogyan zajlott a közös munka a rendezőkkel? A versenyek során ki     adta ki a parancsot a Riedel csapatának?
Már hónapokkal korábban egyeztettünk a rendezőkkel, és közösen kidolgoztuk az ideális megoldásokat. Mindezek értelmében a rendezvény bonyolítása alatt viszont már nagyon önállóak lehettünk a meghozott döntéseink tekintetében és éppen emiatt optimálisan jól tudtuk támogatni mind a rendezők, mind a zsűri munkáját.
www.riedel.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.094086 másodperc.