MédiatechnikaSony Venice

Médiatechnika | 2018. Január 27., Szombat 22:00

Új digitális filmkamera a CineAlta sorozatban

Sok éves kutatás eredménye a Venice filmkamera amely a Cine Alta sorozat legújabb tagja. - Feltételezhető, hogy nevét a Los Angeles-i Venice Beach-ről kapta, ami nagyon sok filmes szakember otthona. Többek között Zsigmond Vilmos, Oscar -díjas operatőrünk is ott élt haláláig. Felhasználók visszajelzései és tanácsai alapján fejlesztették, legfőbb óhaj volt hogy a kamera jobb oldalára, a segédoperatőr/asszisztencia oldalára kerüljenek a kezelőszervek és a jelalak kijelzők.

 

Visualsfr-sony_MPC3610.jpg

 

Persze azért a DoP oldalán is van egy kis kijelző és innen is elérhető pld. a fehéregyensúly, vagy a szűrők. A tökéletes kiegyensúlyozásnak köszönhetően stabilan ül a kamera vállról fotografálás esetében is. Full frames kijelzővel és PL optika foglalattal szállítják, azonban ez a foglalat lecsavarozható és mögötte ott van az „E” Mount is, Az objektív foglalatok támogatják a Cooke/i technológiát, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a lencse információk kockáról kockára, metaadatként felvételre kerülnek.

 

06-09-20171504718444product-gallery-8.jpg

 

A 6K-s CMOS blokk teljes egészében leválasztható, hasznos funkció ez, mert ha később piacra dobnak egy nagyobb felbontású blokkot, akkor elég csak azt cserélni a teljes kamera helyett. A kamerába be van építve a 8 szűrő, ami nem gyakori megoldás, általában külső szűrőket használnak, azonban ezek cseréje bizonyos beállításoknál nehézkes lehet. A Venice szűrői motorikusan vezérelhetők, így pld. nem kell a kamerát leszerelni egy kránról, hanem egy tablett segítségével cserélhetjük azokat. A kameratest még robusztusabb mint az F55, ezt is az operatőrök igényei alapján tervezték. A kamera color gammut-ja,vagyis a színskálája a teljes filmes színeket kínálja. A kamerához tartozó utómunka folyamatok fejlesztésében a Colorfront Utómunka Ház is részt vett, különösen fókuszáltak az „On Set” funkciókra, amikor már a helyszínen végezhetők el korrekciós, fényelési beavatkozások.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.096598 másodperc.