MédiatechnikaTeradek lencse vezérlés

Médiatechnika | 2018. Július 23., Hétfő 10:00

Teradek RT

A vezeték-nélküli jelátviteli rendszereiről ismert gyártó, most kissé más szegmenst célzott meg, de a drót-nélküliség most is alap technológia.

Sok játékfilm forgatás kapcsán fogalmazódott meg, hogy a segédoperatőr csak igen nehézkesen tudja, - vagy nem is tudja elvégezni a fókusz, blende, zoom. beállításokat, egyszerűen azért mert nem fér oda a kamerához. De létezik más eset is, pld. amikor drón repteti a kamerát, ez esetben is szükséges a lencse távvezérlése.

 

1509121500000_1369749.jpg

Nos erre a problémára ad választ a Teradek RT, amely három alapvető egységből áll: adó/vezérlő, vevő és motor. A vevőegység vezérli a motorokat, könnyedén a kamerára szerelhető, kis tépfesz igényű és akár 3 csatornát is támogat, - fókusz, írisz, zoom. Modellek: Latitude M, Latitude MB, MK 3.1, Latitude Sidekick. A Latitude M: 2 csatornás vevő RED DSMC és DSMC2 kamera vezérléssel. Kis mérete, könnyű súlya alkalmassá teszi kamera stabilizátor, vagy drón alkalmazáshoz. A Latitude MB egy alternatív megoldás, amely tartalmaz egy integrált LP-E6 akkumulátor papucs csatlakozást is.

 

latitudevevo.jpg

 

Főleg fahrtokhoz ajánlott. Az MK 3.1 a világ legkönnyebb 3 csatornás vevőegysége ipari szabványos kamerákhoz. Kamera start/stop is támogatott egy tartozék kábel segítségével. A Latitude Sidekick szintén 3 csatornás vevő integrált RED kamera kontrollal. Az egység zökkenőmentesen felfogható bármely DSMC2 kamera oldalára, kompatibilis a RED Sidekick-el. A motorok jelenleg a legcsendesebb változatok a mozifilmes piacon. Kefementes kivitelüknek köszönhetően, igen gyors reagálásuak, puha működésűek, valamint 4x hosszabb a szervíz ciklusuk a kefés motorokhoz képest.

 

motor.jpg

 

Sosem akad, szikrázik, hagy ki, majdnem teljesen zajmentesen dolgozik még nagy sebességnél is. Az MK 3.1 motorok kompatibilisek az összes Teradek RT vezeték-nélküli FI+Z rendszerekkel és tökéletes egyensúlyt teremtenek a méretek, a súly és nyomaték tekintetében. A legtöbb Cine típusú lencsét képes mozgatni, beleértve a PL foglalatost is. Az MK 3.1 páratlan érzékenységet és tökéletes pontosságot kínál a felhasználónak. Az MK 3.1 vezérlők maximum 6 tengelyt és állítható folyadék érzetű szabályzó gombot kinálnak. A vezeték-nélküli parancsok az FHSS-t használják 2,4 GHz-en keresztül, amely áthatol a legkeményebb interferenciákon is, 1500 méteren belül.

 

kontr.jpg

 

4-Axis MK 3.1 tartalmaz: 4 tengelyt (gomb, csúszka, 2x kerék) és cserélhető LP-E6 akkumulátort, amely 36 óra folyamatos működést biztosít. A kontroller bámely Teradek RT vevővel kompatibilis. 6-Axis MK 3.1 gyakorlatilag a 4 tengelyessel azonos, de kiegészül egy robusztus joystick-el, az objektív pontos zoom vezérléséhez.

 

www.teradek.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.104957 másodperc.