MédiatechnikaUHD-ben a királyi esküvő

Médiatechnika | 2018. Május 23., Szerda 12:00

A Sky News közvetítette

A Sky News TV csatornán és online platformon is látható volt Harry herceg és Meghan Markle egybekelése. Az izgalmas ultra-high definition technológia még sose volt használatos királyi eseményeken. A május 19. esküvő az év egyik legnagyobb média eseménye, ezért a közvetítő szakemberek keményen dolgoztak azért, hogy új utakat találjanak és még nagyobb nézői élményt kínáljanak. A tévé nézők millióinak lehetőséget kínáltak minden részlet betekintésébe világszerte. A 4K televíziós technológia képes minden részlet pontos közvetítésére Meghan ruhájától Harry zoknijáig. A Sky News már UHD-ben közvetítette a legfőbb futball mérkőzéseket, krikettet és Forma 1 autóversenyeket, azonban a királyi család eseményei közül a május 19. volt az első.

 

5e0fdfb24f262b48880a3cfaedaf3161c64998aee1635c326c12b2e9a22593e8.jpg

John Ryley a Sky News igazgatója így nyilatkozott: " Micsoda óriási, izgalmas kihívás és sokrétű feladat UHD-ben közvetíteni a királyi esküvőt, 4X jobb képminőségben mint a HD! Az azt jelenti, hogy a nézőink különlegesen tiszta képeket élvezhetnek a televíziós képernyők előtt. Az esemény teljes UHD lefedéséhez 51 kamrát helyezünk el a Szent György Kápolna, a Winsor kastély és Winsor városközpont körül. Mintegy 27 km kábelt fektetünk le, melyek végpontjain több mint 160 technikai munkatárs gondoskodik a közvetítés zökkenőmentes lebonyolításáról. A kastély körüli eseményekről és a városi kocsikázásról Kay Burley és Anna Botting közvetít. Az esemény fő kommentátora Alastair Bruce."

 

skynews-royal-wedding-rehearsal_4312428.jpg

Az online felhasználók rendelkezésére bocsátottak egy speciális alkalmazást is, ez automatikusan képes volt felismerni az esküvő vendégeit a Szent György Kápolnába érkezésükkor. Az alkalmazás "Ki kicsoda?" élő funkciójának használatával az érkező vendégekről szöveges információk, kapcsolat a királyi párhoz, grafikák és egyéb publikus tartalmak jelentek meg a kijelzőkön.

 

skynews-royal-wedding-whos-who_4299892.jpg

A Sky News már a nagy napot megelőző héten élőben közvetítette az előkészületek minden részletét Winsorból. Így a rajongók valóban egy teljesen új nézői élményben részesülhettek, még azok is akiknek eddig nem volt UHD televíziójuk. Rájuk gondolva a Sky és az LG megragadva az eseményben rejlő üzleti potenciált is, több mint 50%-os kedvezménnyel kínálták a 43 collos 4K televíziókat egy Sky Q kedvezményes programcsomaggal együtt.

 

-e-

 Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.097307 másodperc.