MédiatechnikaVass Tamás – PEBBLE BEACH SYSTEMS

Médiatechnika | 2016. December 26., Hétfő 23:00

Vass Tamással évenként nagyjából egyszer találkozunk, itt az IBC-n.

- Vass Tamással évenként nagyjából egyszer találkozunk, itt az IBC-n, és most a Pebble Beach Systems standján. Mi történt?


Korábban a VITEC-nél a broadcast piac változásait követtem, és stratégiai feladataim voltak, majd értékesítési igazgatóként az Európa és Afrika területekért voltam felelős, most pedig a  Pebble Beach Systems-hez kerültem mint kereskedelmi igazgató, ahol azok a trendek állnak megvalósulás alatt, amikkel korábban a VITEC –nél is foglalkoztam.

A műsorgyártásban, és a streamelésben a virtualizáció, felhő használat, és az IP alapú struktúrák válnak egyre inkább meghatározóvá. Az SDI lassan kifelé megy és mi minél inkább szeretnék függetleníteni a broadcast operációt a speciális hardverektől.

 

Tamas-Vass1.jpgvassfoto2.jpg

 

                - Kérlek mondj valamit a Pebble -ről, ahova “elszegődtél”

 

A Pebble Beach egy kijátszó automatikával foglalkozó cég, ami azt jelenti hogy a tv csatornák utolsó, legkritikusabb részét látja el, hogy az adás a megfelelő időpontban kerüljön kijátszásra. Mostanában van egy olyan trend miszerint szoftver alapon meg lehet valósítani olyan eszközöket melyek korábban csak speciális hardverként léteztek, és ez elvezetett az integrált csatorna struktúrákhoz, ami azt jelenti hogy egy nagyon erős számítógépnek van egy SDI be vagy kimenete, tárolóval rendelkezik, hangcsatornákat, digitális videóeffektet, grafikát, és sok más eszközt tudsz beletenni.

 

Web Pebble Beach ABSbelso2.jpg

 

Itt már sincs szükséged az SDI bemenetre mert IP streamen keresztül érkeznek a csatornáid és azon keresztül lépsz tovább is, azaz virtualizálni tudod a csatornát. Hollandiában van az első installáció amit csináltunk, ahol privat cloud környezetben futnak csatornák, és minden szoftver eszköz virtualizált. Korábban egy – egy ilyen vonalat hónapokig kellett tervezni korábban, most 5 perc alatt tudunk egy csatornát építeni.

 

                - Mi az újdonság, amit meg lehet fogalmazni az idei IBC-n?

 

Hatalmas változás van a piacon, de nincs teljesen igazuk azoknak, akik azt mondják hogy a broadcast leáldozóban van, valójában soha semmi nem marad ugyanolyan. Az IP az alapvető üzleti modellben hoz változásokat, az értékesítésben, és ez az ügyfeleinknek is hatlamas kihívást jelent, mivel a teljes munkafolyamat változni fog. Én ezt evulóciónak nevezem, és az a dolgunk, hogy a régi és az új IP környezet közötti hidat biztosítsunk a felhasználóknak.

 

                 - Lokálisan hol leszel?


Ez nem változik, többnyire Magyarországon leszek, de szerencsére nagyon szeretek utazni is.

 

http://www.pebble.tv/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.092900 másodperc.