Médiatechnika AVID S6 Audio keverőpult bemutató

Médiatechnika | 2015. Február 09., Hétfő 10:00

December elején került sor a Filmlabor budakeszi úti nagyvetítőjében arra a bemutatóra, amit a Snitt Studio Kft. az AVID Video és Audio termékeinek forgalmazója szervezett, és ahova elsősorban a hazai stúdiókban dolgozó hangmérnököket hívták meg.

A helyszínen felállított AVID S6 M40 konzolt Stefan Elbert, az AVID munkatársa mutatta be a jelenlévőknek, akivel a bemutató előtt sikerült néhány szót váltanunk.

 

„Az AVID audio keverők értékesítésért vagyok felelős egész Európában – kezdte a bemutatkozást a német szakember. A mai bemutatón az S6-os digitális keverőpultot mutatjuk be a magyar szakembereknek, és üzleti partnereknek, ami teljesen új, és kompatibilis a Pro Tools szoftvereivel, de valójában minden más hasonló rendszerrel is, amit az S6 vezérelni tud.

 

            - Milyen új szolgáltatásokat nyújt az S6 a felhasználóknak?

 

Természetesen mindent, amit a korábbi fejlesztésű  S5 nyújt, de hozzáteszem, mielött az S6-ot a piacra dobtuk volna, elötte a Euphonix –tól átvett két hasonló rendszert futtattunk egymás mellett. A ProControl-t ami egy nagy kezelői felület a Pro Tools fehasználók számára, és a  System 5 –ot, hogy felmérjük a tudásukat. Nem mennék bele a részletekbe, mert ezt gyakorlatban lehet csak érzékelni, de kijelenthetem, hogy számottevő különbség van a rendszerek között a S6 javára, amit a mai bemutatón a meghívottak részére bemutatunk.

 

01 Stefan Elbert AVID.jpg

 

-       Ami most zajlik az egy bemutató körút része, vagy pedig egy direkt utazás Budapestre?

 

Mivel a termékeinket minden országban a kereskedőinken keresztül értékesítjük, itt Magyarországon a Snitt Stúdió a partnerünk, akik autorizált forgalmazói az S6 konzolnak, s mivel én vagyok a AVID részéről a magyar területi felelős, most azért jöttem ide, hogy a Snitt Stúdió rendelkezésére álljak. Egyébként Németország mellett Ausztria, Svájc, és a Kelet-Európai országok, úgyis mint Románia, Bulgária, Szlovákia, az ex Jugoszláv területek országai tartoznak hozzám egészen Oroszországig.

 

-       Hol kerül sor még hasonló bemutatóra ebben az évben?

 

Berlinben készülünk még egy nagy bemutatóra, amit a Dolby –val közösen rendezünk, ahol a System 5 / S6 / és a Dolby Atmos lesznek a témák. 2015-ben az év elején újra Oroszországba utazok, ahol az S6 -ot mutatom be az orosz kollégáknak. Egyébként ugyancsak hozzám tartozik a System 5 is ami hasonlóan fontos termék, úgyhogy nincs megállás, van elég dolgunk egész évben...

 

02 Stefan Elbert AVID.jpg

 

Az AVID S6 december 5-i bemutatóját a Snitt Kft. szervezte, Szarka Attila ügyvezető kérésünkre felvázolta a disztribúciós háttér hazai vonatkozásait, illetve néhány szóban beszélt az eddig elért sikerekről.

 

 

Az Avid termékek magyarországi értékesítése termékcsoportonként van felosztva a viszonteladók között. Cégünk a Snitt Studio kft elsősorban a videós területekért volt korábbiakban felelős, a hagyományos hang vonulat a Digital Pro-hoz tartozott. Számunkra 2 éve nyílottak meg az audió termékek értékesítésének lehetőségei, s egy éve döntöttük az Avid-nél külön területként létező professzionális mixing terület képviseletéről.

 

Az Avid S6 konzol számunka egy teljesen új terület.. Hozzáteszem, hogy ennek nagyon kemény anyagi feltételei voltak, de beleugrottunk, és tudomásom szerint Magyarországon senki más nem foglalkozik a termékkel, amelynek  az ára az itt bemutatott konfigurációban 130 ezer dollár, és a forgalmazásának is nagyon szigorú követelményei vannak.

 

03. Az AVID S6 konzol a bemutatĂłn..jpg

 

Annyit tudni kell a történethez, ami a mostani bemutatóval is összefügg, hogy az Avid-nél átalakították a teljes viszonteladói hálózatot, amiben a ránk vonatkozó helyzet abban nyilvánul meg, hogy mi visszük tovább az eddigi vonalainkat, és intenzívebben foglalkozunk az újonnan  forgalmazott termékeinkkel..

 

Ennek egyik eklatáns példája a most megrendezésre került bemutató, ahol az Avid legújabb és ma legjelentősebb professzionális keverőpultját mutatjuk be itt a Filmlaborban. Elsősorban hangmérnököket hívtunk meg a rendezvényre különböző stúdiókból, olyan potenciális konzolfelhasználókat, stúdió tulajdonosokat, akik a munkáik során a legmagasabb szintű elvárásoknak kell megfeleljenek. Azok számára rendeztük ezt a bemutatót, akiknek külföldi kiállításokon nem volt lehetősége megismerkedni a termékkel. Ez egy kiemelt esemény, ami azt a célt szolgálja, hogy hazai környezetben megismertessük a szakmával az S6 -ost, leendő vásárlóink  közvetlenül is kipróbálják annak tudását, kezelői felületét, és élvezzék az előnyeit.

 

04 A bemutató résztvevői.jpg

 

Annak nagyon örülök, hogy közel 20 meghívott érkezett a meghívásunkra, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai szakma fogékony az újdonságokra, és érdekli őket a technika fejlődése.

 

-       Milyen hazai sikerekről lehet beszámolni az Avid S6 konzol kapcsán?

Már vannak eladásaink, a Művészetek palotájának két ilyen konzolt sikerült eladunk, ők az S6-os kisebb konfigurációját az M10-est választották 25 féderes változatban. Ez volt az első értékesítés, de egyben referencia is a további partnereink számára. Annak pedig csak örülni tudok, hogy vannak további tárgyalásaink, de azt hiszem nem árulok el azzal semmiféle titkot, hogy ebből a termékből nem tízesével fogunk vásárlókat találni a hazai piacon. Úgy szoktam fogalmazni, hogy ennek az M40-es nagykonzolnak a célcsoportja itthon Magyarországon, egy kezemen megszámolható – mondta Szarka Attila.

 

( Soltész Rezső )

 

AVID S6 mĂĄsik kĂŠp.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.103918 másodperc.