MédiatechnikaCinegy nyilt nap Csillaghegyen

Médiatechnika | 2015. Május 13., Szerda 12:00

A Studiotech csillaghegyi székházban néhány héttel ez előtt szakmai napra került sor, ahol a Cinegy kapta a főszerepet. A meghívott televíziós szakemberek Szilágyi László kereskedelmi mérnök előadása után, gyakorlati bemutatón vehettek részt.

Cínegy a modern IP alapú televíziózásban.

 

A Cinegy nagysikerű IP alapú adásbonyolitó rendszerét hivatott népszerűsíteni a Studiotech rendezvénye, ahova a televíziós szakma résztvevőit hívta meg a vállalat. Az egésznapos rendezvény több etapban zajlott, de folyamatosan érkeztek az érdeklődők napközben is, hogy megismerkedjenek a Cinegy szolgáltatásaival, és magával a már itthon is több helyen működő rendszerrel is.

 

 

 

hallgatĂłsĂĄg 650 x 200.jpg

 

A résztvevők Szilágyi László Cinegy előadását figyelik az emeleti előadóteremben...

 

A Cinegy név itthon már jól ismert a hazai broadcast világban, hiszen a Studiotech munkatársai az elmúlt időszakban eddig a nagykanizsai, mosonmagyaróvári televízióknál telepítették a rendszert és a szabadkái, gyöngyösi tévések is ezzel dolgoznak, csakúgy, mint Szarvason, vagy Egerben. Eddigi ismereteink szerint a Studiotech eddig már több mint 10 Cinegy ügyfelet tudhat a magáénak országszerte, akiknek száma napról napra nő.

 

 

STUTECH Cinergy 01 650x350.jpgSTUTECH Cinergy 01 650x350.jpgSTUTECH Cinergy 01 650x350.jpgbemutatĂł 650x400.jpg

 

Szilágyi László gyakorlati bemutatója a rendezvényen

 

A Cinegy-ről, mint gyártóról annyit érdemes tudni, hogy termékeivel a teljes broadcast palettát lefedi, fő mottójuk, hogy mindent meg lehet oldani szoftver és IP alapon, és a broadcast iparban ez a jövő. Ezt lehet úgy is prognosztizálni, hogy nemsokára csak a kamera és az objektív lesz az a két tárgy, amit nem lehet majd lecserélni szoftverre. Jelenleg a televízióknál még sok a hagyományos berendezés és a kapcsolódó vezetékek, de ahogy fejlődik az iparág, szép lassan kinövi ezt a hagyományos technológiát. Ez így van már a 4K-val is. A Sony és az Evertz már régóta dolgozik azon, hogy 10 Gigabit/sec-on 4 K-t továbbítsanak például az élő sportközvetítéseken. A következő lépés, hogy már közvetlenül magából a kamerából érkezik majd az IP (Internet Protocol) jel. Las Vegasban az NAB-n, a Sony idén már be is mutatott néhány IP alapú eszközt, de ezek egyelőre még csak átalakítók. Még eltelik legalább jó pár év, amíg megvalósul, hogy közvetlenül a kamerából jöjjön az IP.

 

Cinegy workshop 650 x 400.jpg

 

A résztvevők maguk is kipróbálhatták a Cinegy funkcióit.

 

A Csillaghegyen megtartott rendezvény iránti érdeklődés is azt igazolta, hogy a Cinegy termékei felkeltették a hazai broadcast szakemberek érdeklődését, és egyre többen szeretnék megismerni az IP alapú televíziózás előnyeit, amire kíváló lehetőség nyílt a Studiotech szakmai napján.

 

 

A Studiotech szakemberei várják minden olyan televíziós szakember és technikai vezető érdeklődését, akiket érdekelnek a Cinegy által nyújtott lehetőségek, és szeretnének megismerkedni a termékek által nyújtott előnyökkel, melyek rendkívül költésghatékonyak, és nagyban segítik a műsorgyártást, szinte alamennyi területen.

 

Bővebb információk:

 

www.studiotech.hu

 

 

( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.107797 másodperc.