Médiatechnika18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

Médiatechnika | 2018. Október 28., Vasárnap 08:00

Az Aurora Borealis tarolt

Kiosztották a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait pár napja a kaliforniai nagyvárosban. A kéthetes seregszemle életműdíját Mészáros Márta Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró nyerte el.

 

belso1.jpg

 

A fesztivál idei programját a női filmkészítőknek, rendezőknek és színésznőknek szentelték. A programban 12 játékfilm, valamint dokumentumfilmek, rövidfilmek, televíziós alkotások, animációs és diákfilmek is szerepelnek. A legjobb színésznő díját megosztva Törőcsik Franciska (Aurora Borealis) és Tarpai Viktória (A sátán fattya) nyerte el, a legjobb színész Csordás Milán (Genezis) lett. A legjobb rendezőnek járó díjat Mészáros Márta (Aurora Borealis) kapta, aki szintén elnyerte a legjobb forgatókönyv elismerést is. A legjobb operatőrnek járó díjat megosztva Máthé Tibor (A hentes, a kurva és a félszemű) és Halász Gábor (A sátán fattya) kapta. A legjobb dokumentumfilm elismerést Tuza-Ritter Bernadett (Egy nő fogságban), a legjobb televíziós filmrendezőnek járó elismerést Vitézy László (A színésznő, A fekete bojtár), a legjobb rövidfilm díjat Dombrovszky Linda (A kockaember), a legjobb animációs alkotásért járó elismerést Gyulai Líviusz (Egy komisz kislány naplója) nyerte el.

 

belso2.jpg

 

A díjátadón számos magyar alkotó, köztük Oroszlán Szonja, Törőcsik Franciska és Tarpai Viktoria vett részt. A magyar filmeket, alkotókat és nyelvet népszerűsítő seregszemlét a Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa és a Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság támogatásával rendezték meg.

(MTI)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.090214 másodperc.