Médiatechnika50 éves a Lawo

Médiatechnika | 2020. Június 22., Hétfő 06:00

„Fél évszázad a jövő tervezésnek szolgálatában.” Ez volt a címe a januárban megrendezett eseménynek. A partin több mint 300 Lawo alkalmazott vett részt, amelyet a vállalat főhadiszállásán Rastattban, egy Michelin csillagos étteremben volt.

partzy_660.jpg

...

A mérföldkő jubileum megemlékezett a vállalat legsikeresebb üzleti évéről, ami 40%-os rekord plusz bevétel realizálását jelentette a korábbi évekhez képest. Ezt a különleges eredményt és teljesítményt a Lawo IP média megoldásai generálták, amelyek az alapvető videó és audio gyártásban, ezek további munkafolyamataiban és monitorozó technológiákban jelentek meg.

A Peter Lawo által 1970-ben alapított cég a kezdetekben technikai megoldások tervezésében mérnöki irodaként dolgozott, csak később konvergált a broadcast és média gyártás technológiái felé. A igazi kreatív erőt, - a szintén alapítótag Philipp, - Péter fia képviselte, aki 1999-ben át is vette a vállalat vezérigazgatói posztját. Az ő munkássága alatt valósult meg a folyamatos innováció a tervezésben és gyártásban, amely aztán lehetővé tette a szakadatlan fejlődést és növekedést az irányba, hogy a Lawo valóban globális játékossá váljon a média gyártás színterén. A broadcast gyártáson túl, hangsúlyos jelenlétük van az audio iparágban, ezen belül rádió stúdiók építésében és hangstúdiók keverőasztalainak installációjában. Innen egyenes út vezetett a színpadi, színházi és élő események lebonyolításához. De kanyarodjunk vissza az IP-hez.  A korai elképzelés az volt, hogy az IP egyedi, egységes infrastruktúrává válik minden fajta broadcast jelátvitelben, aztán mindez egy tiszta és világos vállalati stratégiává vált, ami azt eredményezte, hogy mára az IP áll a vállalat fókuszpontjában. Ez a koncepció magába foglalja a RAVENNA definícióját és több mint 10 éves fejlesztését, mint egy nyílt, „média IP-n keresztül” szabvány megalkotását. A Lawo nyílt ipari szabványokba vetett hite, valamint az ipari szervezetek számára átadott aktív tapasztalatok és ismeretek hozzájárultak az AES67, az Ember + és az ST2110 útjának egyengetéséhez.

...

4_650.jpg

...

A Lawo folyamatosan arra törekedett, hogy ügyfelei számára olyan versenyelőnyöket és megoldásokat biztosítson, amelyeket más el sem tudott volna elképzelni. Úttörői voltak a távolsági gyártás koncepciónak, akkor amikor a nyílt IP szabvány csak éppen megtanult járni és akkor is amikor az ST2110 még a láthatáron sem volt.  Mára a Lawo az elsődleges broadcast ellátók és rendszerintegrátorok elismerését élvezheti, főként a világklasszis tartalom gyártásra képes, időálló média infrastruktúrák vonatkozásában. 2020-ban a vállalat több projektben érdekelt mint valaha, ezek mérete és területe rakéta sebességgel növekszik, amint az ügyfelek felismerik a nyílt IP szabványban rejlő lehetőségeket, elkezdik átgondolni a munkafolyamataikat és kihozni a maximumot belőlük.

„A Lawo rendkívüli növekedést mutat a fejlődő szaktudás és termékportfólió alapján” – emelte ki Jamie Dunn, kereskedelmi igazgató az ünnepségen. "Nagyon büszkék vagyunk a vállalat 50 éves fejlődésére. Nagy örömünkre szolgál, hogy tehetséges munkatársaink, hűséges ügyfeleink és innovatív gondolkodásmódjuk megalapozza a következő 50 év sikereit."

...

3_650.jpg

...

A Lawo jelenlegi IP terméksora lefedi a média gyártás teljes folyamatát akvizíciótól kijátszásig. Ez tartalmaz: magas minőségű audio és videó IP konvertáló berendezéseket,   V__matrix szoftver-definiált IP routolást, processing és multiviewer platformot, VSM IP kontrol és workflow tervező megoldást és a SMART monitorozó és valós idejű telemetria eszközöket az mc²-sorozatú audio keverőasztalokhoz, csakúgy mint IP alapú rádióadás-gyártó berendezéseket. Mindez azt az üzenetet hordozza, hogy a Lawo jövője épp csak elkezdődött…

 

www.lawo.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.075451 másodperc.