MédiatechnikaA Broadcast Solutions Hungary 2,5 éve

Médiatechnika | 2019. Június 02., Vasárnap 09:00

Nemzetközi cégcsoport tagjaként mindig is aktívan részt vettünk különböző külföldi projektekben, de valóban, az elmúlt időszakban már önerőből is sikeresen teljesítettünk külföldi megbízásokat.

A 2016-os ügyvezetőváltás a Broadcast Solutions Hungary-nél akkor meglepetésként érte a hazai broadcast szakmát, sokan találgatták az okokat, ám azóta eltelt 2,5 év, erről az időszakról és a jövőbeni terveiről kérdezzük a cég azóta is regnáló ügyvezetőjét, Tóth Kristófot.

 

2016-ban, mikor utoljára készítettünk interjút Veled úgy fogalmaztál, hogy a BSH csapata tele van lelkesedéssel és tervekkel a jövőt illetően.  A visszatekintés kedvéért, mesélnél arról, hogy hogyan fogadta a piac a változást és Ti magatok hogyan éltétek meg azt?


Azt gondolom, hogy a piacon a kezdeti meglepetés után abszolút pozitív fogadtatása volt a történteknek. Mi hittünk abban, hogy a cég el tud indulni egy olyan irányba, amivel hosszú távon meg tudja alapozni a jövőjét, ehhez meg is kaptunk minden támogatást a tulajdonostól. A csapat picit átrendeződött, kibővült, egységesebb lett, a célok mindenki előtt világossá váltak, ami új erőt adott mindannyiunknak.  Valóban nagy lelkesedéssel vártuk az előttünk álló feladatokat, nem is kellett sokáig várni, mert még 2016 nyarán elkezdhettük többek között a TV2 playout bővítését és örömmel mondhatom, hogy azóta sem unatkozunk.

 

 Mi történt azóta veletek? A lelkesedés ezek szerint töretlen?


A lelkesedésünk töretlen és határtalan, van is okunk pozitívan tekinteni a jövőbe. Az elmúlt 2,5 évben a csapat - erőn felül teljesítve - olyan sikereket ért el, és olyan volumenű munkákat valósított meg, amire korábban nem volt példa. Nem csak a BSH, de az egész BS Group jobban összerázódott, mint korábban bármikor.

Úgy gondolom, hogy ami a tulajdonosunkban és bennem is közös, az a kitekintés és kicsit kívülről nézése mind a cégcsoport, mind pedig a piac működésének.

 

terkep.jpg

 

Látnunk kell, hogy merre vezet az az út, ami nem csak a BS cégeket külön-külön, de a cégcsoportot is sikeresebbé teszi. Sok minden történt 2016 óta, csak párat említenék:

          megalakult a BS Finnország, BS Anglia, lett egy irodánk Szingapúrban és egy új iroda Madridban

          számos gyártóval group-szintű megállapodást kötöttünk, bővült a Broadcast Products termékkör mely azokat a megoldásokat és termékeket jelenti, amelyet a BS csoport „saját” termékként kezel

          a tavalyi IBC-n bemutatkozott, és kiemelkedő sikert ért el a BS saját fejlesztésű, új generációs vezérlő rendszere

 

Történtek tehát változások az általatok képviselt gyártók tekintetében is…


Igen, a fentieken kívül a legnagyobb, az egész broadcast szakmát érintő változás, a Grass Valley és a SAM 2018-as akvizíciója volt. A két cég egyesülése után a BSH hivatalosan is Grass Valley képviselet lett, mellyel hazánkban így már két egyenértékű partnere van a gyártónak, ami – főleg ilyen kis országot tekintve – egyedülálló. A Broadcast Solutions csoport már hosszú évek óta GV partner, ezáltal abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kinti kollegáink sok tapasztalatot tudnak velünk megosztani.

A tavalyi év pedig kiemelkedően fontos számunkra, hiszen a Grass Valley a BS group-ot tüntette ki a 2018-as évben világviszonylatban az „Év Rendszerintegrátora” címmel.

Úgy gondolom ez sokat elárul arról, hogy milyen munkát is végez Európa egyik legnagyobb rendszerintegrátor csoportja.

 

Milyen hatása van/lehet egy ilyen egyedülálló gyártói döntésnek a hazai viszonylatokban?


Véleményem szerint jó döntést hozott a Grass Valley, és ez mindenkinek csak a hasznára válik. Mint a korábbi SAM képviselet, annyit elárulhatok, hogy piaci részesedés tekintetében a SAM termékek kimagaslóak hazánkban, mi pedig szeretnénk ezt a jövőben a GV-vel is fenntartani, illetve növelni.

 

belso1.jpg

 

 Volt számos sikeres projektetek, 1-2-ről mi is beszámoltunk…


Az ECHO TV új székházba költöztetése az utóbbi évek legnagyobb hazai televíziós projektje volt. Büszkén mondhatom, hogy az a munka, amit a BSH csapata véghez vitt, szintén kiemelkedő.

A tavalyi évben átadott Switch TV Kenyában semmivel sem volt kevésbé összetett és sikeres, mint a projektünk az ECHO TV-nél, de annyi nehezítés mindenképpen volt a feladatban, hogy a megvalósítás Afrikában történt. Természetesen ez hozott magával váratlan helyzeteket, melyek újabb és újabb kihívás elé állítottak bennünket. Az a támogatás, amit a gyártóinktól illetve partnereinktől kaptunk és az a lelkesedés, befektetett munka és alázat, ahogy a BSH ezt fogadta, mind kellett ahhoz, hogy ez a példaértékű referencia megszülethessen.

 

belso2.jpg(balról jobbra:
Greg de Bressac - Director of Sales (Channel & SI) - EMEA (GV), Tim Banks - Vice President Sales - EMEA (GV), Antti Laurila - Global Sales Manager (BS), Arlene Campbell - Senior Vice President of Global Sales (GV), Timothy Shoulders - President (GV))

 

Ezek szerint elindult a cég a külföldi terjeszkedés irányába?


Nemzetközi cégcsoport tagjaként mindig is aktívan részt vettünk különböző külföldi projektekben, de valóban, az elmúlt időszakban már Önerőből is sikeresen teljesítettünk külföldi megbízásokat. A BSH-nál fókuszban van a külföldi lehetőségek kiaknázása, hiszünk abban, hogy ezen az úton elindulva megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy továbbra is sikeresek legyünk nemzetközi területen akár a csoporttal együtt, akár önállóan. Úgy gondolom, hogy jelentős tapasztalatot gyűjtöttünk ahhoz, hogy bármilyen testhez álló feladatot sikerrel elvégezzünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy jelenleg is több határon átnyúló projekt előkészítésében veszünk részt.

 

Tartogattok-e további meglepetéseket számunkra?


Egyértelműen igen. Én olyan ember vagyok, aki nem nyugszik meg és dől hátra csupán azért, mert a cég jól prosperál és az ügyfeleink elégedettek. Mindig töröm a fejem, hogy hogyan és milyen irányban van értelme bővülnünk, ami erősíti a piaci jelenlétünket. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben megvalósítandó terveinkkel sokaknak okozunk majd újabb meglepetést.

 

BSH


Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.057631 másodperc.