MédiatechnikaA Canon bemutatja kültéri PTZ kameráját, a CR-X300-at

Médiatechnika | 2021. December 06., Hétfő 16:00

A Canon Europe bejelentette távvezérléses kamerarendszer-termékeinek bővítését a CR-X300 – egy kis méretű, de masszív PTZ kamera piacra vezetésével. A CR-X300, a Canon eddigi PTZ kamera termékkínálatához csatlakozik.

CR-X300_stadium_700.jpg

 

Ez a kiváló minőségű, masszív kialakítású kamera sokoldalú megoldást kínál a szabadban távvezérléssel irányító produkciós csapatoknak. Kiváló minőségű 4K videót biztosít, illetve kompatibilis a különböző IP protokollokkal, így képes a távvezérelt rögzítésre is. Egyszerű működtetésével és számos csatlakoztatási opciójával a CR-X300 egyszerűbbé teszi a munkafolyamatokat. A strapabíró, környezeti hatások ellen védett kamera tökéletes választás kültérre, különösen olyan helyeken, ahol korlátozottak a rögzítési lehetőségek.

 

4K képminőség, különböző fényviszonyoknál

A professzionális 4K videós követelményeknek is megfelelő CR-X300 a Canon fejlett képalkotási technológiájával van ellátva. DIGIC DV6 processzorának segítségével lenyűgöző 4K UHD képeket képes készíteni, akár 30p-ig 4:2:2 10-bit felbontással. Az 1/2,3” (1/5,84 cm) CMOS (komplementer fém-oxid félvezető) érzékelőt a Canon híres hibrid automatikus fókuszálási (Hybrid Autofocus) rendszerével kombináló CR-X300 gyorsan és pontosan képes a tárgyakra fókuszálni még gyenge fényviszonyok mellett is. A kivehető IR szűrő segítségével növelhető az infravörös (IR) teljesítmény, így ez a modell tökéletes arra, hogy nagyon kedvezőtlen fényviszonyok mellett is dolgozzon, pl. egy valóságshow vagy egy természetfilm forgatáson, ahol a felvételek alanyai éjszaka a szabadban tartózkodhatnak. A Canon fejlett optikai technológiáját használó CR-X300 stabilizált 20-szoros optikai zoom objektívvel rendelkezik, melynek maximális retesz-nyílása f/1,8 a legszélesebb beállítás esetén, tovább növelve a képminőséget alacsony fényviszonyok esetén. A beépített, fokozatos típusú ND (semleges sűrűség) szűrő segítségével, amellyel a maximálisan beállítható érték 1/8 ND, ez a kamera hasonlóan kiváló teljesítményt képes nyújtani napsütéses környezetben is.

 

CR-X300_wedding_700.jpg

 

Sokféle streaming lehetőség

A Canon PTZ kamerák a protokollok széles körével kompatibilisek, video-átvitel, kamera vezérlés és IP címre folyamatosan közvetített (stream-elt) 4K videó tekintetében, és ebben a CR-X300 is hasonlóan kiváló. A Canon hálózati technológiáját alkalmazva, ez a PTZ típusú kamera többféle protokollt is támogat, beleértve az RTMP/RTMPS, az NDI|HX1, az RTP/RTSP Szabvány Kommunikációs Protokollt, illetve a Canon újonnan kifejlesztett XC Protokollját – amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott Tartalom Szolgáltató Hálózatba (Content Delivery Network) lehessen a streamelést végezni a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az XC Protokoll azt a további előnyt is felkínálja, hogy más PTZ kamerákat és felvevőket tud aktiválni, például a Cinema EOS termékcsaládból valókat, melyeket ugyanazzal a rögzítési rendszerrel együtt lehet használni, mint a CR-X300. A CR-X300 ezen kívül tartalmaz számos csatlakoztathatósági lehetőséget, mint például a „Power over Ethernet” (PoE++), a HDMI és a 6G-SDI csatlakozásokat. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy a kamera könnyen beilleszthető legyen a meglévő rögzítési rendszerekbe és zökkenőmentesen be lehessen építeni a már meglévő munkafolyamatokba.

 

CR-X300 BCK-S_500.jpg

 

Nagyobb mértékű irányítás, egyszerű működtetés

A CR-X300 kifinomult forgatható és billenthető hajtó mechanizmust használ, amely 0,3°/másodperc és 60°/másodperc között beállítható sebességgel mozog, lehetővé téve a kamera kezelőjének, hogy folyamatosan követni tudja a történéseket. Ez a nagyteljesítményű kültéri kamera kompatibilis a Canon nemrég kiadott RC-IP100 vezérlőjével, illetve a Kamera Távvezérlési Alkalmazásával (Remote Camera Control Application) IP-n keresztül, illetve kiválasztott más gyártmányú vezérlőkkel – amely lehetőséget ad arra, hogy a kamera kezelői a számukra legmegfelelőbb beállítással tudjanak dolgozni. A CR-N300-hoz hasonló egyedi képbeállítási opciókkal rendelkező CR-X300 egyeztetni tudja a színeket más Canon kamerákéval a Cinema EOS vagy az XF/XA termékcsaládból, miközben a beállítások optimalizálhatók az adott felvétel-készítési feltételekhez, például portrékhoz, illetve alacsony fényviszonyok vagy reflektorfény esetén.

 

CR-X300 FRT 02-1x1_500.jpg

 

Masszív, de kis méretű formaterv

A CR-X300-t úgy tervezték, hogy megfeleljen a kültéri felvételkészítési piacok egyre nagyobb videoterjesztési követelményeinek – legyen szó élő vagy korábban felvett felvételekről – mint például sportesemények, vagy vidámparkok esetében. Míg sok PTZ kamera a védőburkolatra hagyatkozik csupán, a CR-X300 masszív szerkezettel rendelkezik, amely megfelel az IP65 szabvány szerinti por- és vízállósági előírásoknak, emellett az időjárásnak ellenálló festékborítással és beépített belső törlőrendszerrel van ellátva a tiszta videófelvételek biztosítása érdekében még esős idő esetére is. A kamera masszív kialakítása akár 60 m/másodperc erősségű szélnek, illetve -15°C és 40°C közötti hőmérsékletnek is képes ellenállni. A nagyjából 7kg súlyú és praktikus fogantyúval ellátott CR-X300 masszív és hordozható modell, amely kiváló választás a mozgás közbeni felvétel-készítéshez.

 

A CR-X300 főbb tulajdonságai:

 

  • 4K 30p UHD és 60p FHD felbontású videó
  • 1/2,3” típusú CMOS érzékelő
  • 20-szoros optikai zoom és 20-szoros digitális zoom
  • Hibrid automatikus fókusz és IS
  • Különböző IP streaming és vezérlési protokollok, beleértve a következőket: NDI |HX1, RTMP/RTMPS, RTP/RTSP Szabvány Kommunikációs Protokoll, Canon XC Protokoll
  • Vízálló és porálló az IP65-ös szabványok szerint, IR üzemmód
  • HDMI / 6G-SDI / PoE++
  • Fokozatos típusú ND szűrő

 

További információ: www.canon.hu,     www.canon-europe.com

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.102207 másodperc.