MédiatechnikaA CTV Outside Broadcast új munkafolyamata

Médiatechnika | 2020. Augusztus 19., Szerda 14:00

A brit média gyártó vállalat a Riedel MediorNet MuoN és FusioN átjárókat választotta élő produkciós környezetébe, optimalizálva a jelátalakítás sebességét és rugalmasságát a legnépszerűbb valóságshow forgatásában.

riedel_1.jpg

...

A MediorNet megoldások SDI/IP átalakításokat végeznek, lehetővé téve egy teljes mértékben skálázható IP workflow-t. „Felismertük, hogy a Riedel innovatív gateway eszközeivel az IP skálázás, nem csak lehetséges, de egyszerű is.” Emelte ki Paul Francis a CTV OB technikai igazgatója. „Más gyártók ilyen fajta megoldásai számos rendezetlen kisebb dobozt, vagy nagyobb készülékházat igényelnek, ezzel szemben a MediorNet átjárók kapcsolókkal működnek, amelyek már helyben vannak, két vagy több jelet is kezelnek ahogy az egyes helyszínek megkívánják. A Riedel SFP átjáróinak természetes egyszerűsége valóban lehetővé tette a projekt hatékony és rugalmas gyártását."

A Riedel SFP-alapú MediorNet MuoN IP-átjárói több praktikus felületet is biztosítanak az SDI-jelek IP-re való áthidalásához. Kis méretük révén (SFP +, SFP28) a modulok könnyedén installálhatók egy standard 10GE / 25GE IP kapcsolóba. Mivel szoftver definiáltak, a MuoN modulok úgy konfigurálhatók, hogy azok olyan kapszulázásban futtassanak, mint például az SMPTE ST 2110, ST 2022-1 / 2 és ST 2022-6.

A MediorNet FusioN a CTV OB alkalmazásában egy sokoldalú, stand-alone átjáró távvezérelt alkalmazáshoz. A FusioN 6 a MuoN modulokkal konfigurálható, az így kapott összeállítás a gyártó vállalat igényeihez igazodva képes a jelfeldolgozásra. Az átjáró legfeljebb nyolc konverzióra képes HD/3G jelek esetében, vagy négyre UHD-ben.

„A CTV OD széles körben elismert vezető műsorszolgáltató vállalat, több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a külső műsorgyártás területén. Hatalmas OB flottájuk világszerte gurul a műfajokhoz igazodva, technikai és kreatív megoldásokat kínálva, minden fajta produkcióhoz. Nagyon örülünk annak, hogy hozzájárulhatunk a CTV folyamatos sikereihez.” Mondta Denis Paré, a Riedel Communications értékesítési alelnöke. „Különösen az OB környezetben ez prémium kategória. Jelen esetben a mi miniatürizált, intelligens SFP megoldásaink értékes helyet és energiát takarítanak meg, miközben optimalizálják a jelátalakítás sebességét és rugalmasságát. A MediorNet MuoN és a FusioN gyakorlatilag az OB üzletág számára készült berendezések.”

...

Ahol számít a távolság

A Riedel a napokban mutatta be DisTag-ot, ami egy távolsági monitor, kifejezetten a szociális távolság betartását támogatja.

A teljesen új fejlesztésű eszköz a nyakba akasztva, vagy zsebben hordva egy megbízható és pontos eszköz, amely vizuális és akusztikus jelekkel azonnal figyelmezteti viselőjét, amikor a többi emberhez mért kötelező minimális távolság megsérül.

...

riedel_3.jpg

...

„A Koronavírus világjárvány miatti több hetes karantén és más egyéb korlátozó intézkedések után az élet fokozatosan visszatér a rendes kerékvágásba, azonban ez egy újfajta normalizálódást jelent. A vírus terjedésének lassítása továbbra is elsődleges feladat, mivel a kulcsfontosságú iparágak, szervezetek és intézmények újra indulnak és az emberek elkezdenek visszatérni a munkába.” Mondotta Thomas Riedel a Riedel Communications tulajdonosa. „Jelen hónapokban megtanultunk olyan közösségként élni, ahol új viselkedés-mintákat és helyzeteket kell adoptálni. Alapvető szempont tehát, hogy az alkalmazottak, a látogatók és az ügyfelek biztonságos távolságot tartsanak egymás között. Nos ezen a ponton fog megjelenni az új DisTag eszköz.”

A kompakt és minimalista kialakítású DisTag ideális média események és rendezvények készítéséhez, ipari tevékenységekhez, kiskereskedelemhez, orvosi létesítményekhez, állami és kulturális intézményekhez, valamint iskolákhoz és egyetemekhez. A készülék három jelszintet kínál: egy kétfokozatú vibrációs riasztást (haptikus), egy kétfokozatú LED-jelet (vizuális) és egy kétfokozatú hangjelzést (akusztikus). A figyelmeztető jelzések közelségi határát egyénileg határozhatjuk meg és állíthatjuk be a társadalmi távolságról szóló helyi előírásoknak megfelelően. Jacky Voss, a Riedel összevontüzlet fejlesztési igazgatója hozzátette: „Ez az aprócska, mindössze 93x41 mm-es, 61 grammos kompakt eszköz, kényelmes és alig észrevehető a felhasználó számára. A DisTag virtuálisan bárhol használható, kültérben, beltérben egyaránt, az integrált akkumulátor maximum 12 órányi működést biztosít. Semmiféle egyéb infrastruktúrára nincs szükség, a rendszer bármikor könnyedén bővíthető, mindössze csak további DisTag-ok szükségesek.”

...

riedel_5.jpg

...

Peter Maffay koncert

A Riedel Communications és Remote Recording Network (RRN) a közelmúltban együttműködő partnerséget jelentett be, egy élőben streamelt koncert egyedülálló remote mastering szolgáltatására. A zenei esemény főelőadója Peter Maffay volt aki mellett fellépett számos helyi német muzsikus a hallei Steintor-Varietè-ből.

A speciális akusztikus koncert április 13-án (húsvét hétfő) volt megrendezve. A hangmérnök Werner Schmidl helyben kevert az RRN remote keverő berendezésén, a mastering munkát távolsági munkában Peter Brandt végezte a Kölnben található Studio Boecker-ből. Mindkét helyszín a wuppertali Riedel Remote Operation Center-en (ROC) keresztül volt összekapcsolva. A projektben Wuppertal kommunikációs és jeltovábbító hub-ként működött, ahonnan a ROC mérnökei ellenőrizték a kommunikációt, távolból konfigurálták az összes jelet, valamint továbbították az összes audio streamet a helyszín és a stúdió között. Ezt a kommunikációs és audio jelátviteli módszert a Riedel és a Remote Music Productions, az RRN leányvállalata közösen fejlesztette ki, amely gyártási szabványokat állít fel a kiváló minőségű, környezetbarát és költséghatékony audio átvitel érdekében.

„Az RRN partnereinkkel együtt egy rendkívül kompakt plug-and-play rendszert készítettünk, amelyet gyorsan és egyszerűen WAN-kapcsolaton keresztül össze lehet kapcsolni a ROC-al.

...

riedel_4.jpg

...

Anélkül, hogy aggódni kellene a beállítások és a kommunikáció miatt, Peter és zenekara teljes mértékben a muzsikára összpontosíthattak - tökéletes hangélményt nyújtva a hallgatóknak Németország szerte”- kommentálta a fejlesztést Carsten Voßkühler, a Riedel Communications projektmenedzsere. "Örülünk, hogy részt vehetünk ebben az úttörő fontosságú, távolsági megoldás fejlesztésében, amely költséghatékony és környezetbarát eszközkészlet élő események rögzítéséhez, keveréséhez és közvetítéséhez."

Peter Brandt az RRN alapítója így nyilatkozott a keverésről: „Mindössze 4 RU magas az egész rendszer, ideális ahhoz, hogy a FOH (amikor a hangmérnök a nézőtéren, a zenekarral szemben kever) keverés maximumát kapjuk, és még broadcastra és streaminger is alkalmas. Ez egy közös erőfeszítés volt koncert FOH hangmérnökök, a Riedel technológia és az RRN csapata között, az eredmény pedig egyszerűen rendkívüli.”

...

Új igazgató

Bejelentették, hogy az APAC (Ázsia és a Csendes-óceáni térség) üzleti vezetésére és működésének megszervezésére Simon Roehrst nevezték ki. Szingapúri székhellyel Roehrs prominens média vállalatoknál megszerzett nagy tapasztalattal, gazdag háttérrel és kapcsolati tőkével felvértezve érkezik kereskedelmi végrehajtói munkakörébe a Riedelhez.

...

riedel_7.jpg

...

Roehrs szoftverfejlesztőként és alkalmazás-támogatási szakemberként kezdte pályafutását a DVS GmbH-nál, ahol a cég zászlóshajó termékeinek fő programozójává vált, fókuszban az utómunka gyártással és a broadcast stúdió iparral. Miután a Rohde & Schwarz megszerezte a DVS-t, Roehrs a szingapúri székhelyű, az APAC-régiót lefedő megoldások menedzsereként és szervízmérnökként szerepelt, majd Tokióba költözött, miután az APAC regionális igazgatójává vált. Mielőtt csatlakozott volna a Riedelhez, Roehrs a Lawo APAC értékesítési igazgatója volt, valamint Japán klasztermenedzsere / regionális igazgatójának volt a Vizrt-nek.

„Az elmúlt néhány évben a Riedel jelentősen növelte jelenlétét és beruházásait az APAC régióban. Sikeresen felépítettünk egy regionális működési modellt, hogy támogassuk növekvő ügyfélkörünket a Japánban, Kínában, Szingapúrban és Ausztráliában található leányvállalataink révén, valamint hálózati partnereink által. Simon a tökéletes személy ennek a hajónak a kormányzására. ”- mondta Martin Berger, a Riedel értékesítési igazgatója. „Nemcsak mély műszaki iparági ismereteket és regionális tapasztalatokat hoz ehhez a fontos szerepkörbe, hanem hisz az iparági szabványokban is. Nagy befolyással bíró ázsiai konferenciákon rendszeres felszólaló és influencer, mint például SMPTE Hong Kong, BIRTV, InterBEE és Broadcast Asia. Már nagyon várjuk a közös munkát Simonnal, miközben folytatjuk a Riedel befolyásának kiterjesztését az ázsiai Csendes-óceáni térségben.”

„Nagy öröm számomra, hogy folytathatom az a nagyszerű építkezést, amit a Riedel megalapozott az APAC régióban, főként a fejlesztésben, a tehetség kutatásban, a termékekben és a víziókban.” Mondotta Roehrs. „Nagyon örülök annak, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy a Riedel az APAC régióban az IP technológiában még befolyásosabb vezetővé váljon. A legjobb eredmény érdekében dinamikus munkakörnyezetet fogok biztosítani a csapatomnak, amelyben kényelmesen és boldogan a legmagasabb szintű teljesítményt fogják nyújtani. A szabadság és a felelősségvállalás vezetésem fontos szempontjai, és szilárdan hiszem, hogy mindez segít majd a növekedésben és az APAC határainak kitolásában.”

...

riedel_8.jpg

...

New Jersey, Newark

New York-tól mindössze karnyújtásnyira található Newark. A város kiváló elhelyezkedése óriási üzleti potenciált rejt. Newark üzleti negyede és felhőkarcolóinak száma mára már a New York-i down town-al vetekszik. Saját repülőtere is van amely sok esetben jelentősen besegít a JFK forgalmába is. Nos ebben a kiváló környezetben, az üzleti negyedben található a New Jersey Prudential Center, amely világklasszis sport és szórakoztató események kiváló helyszínéül szolgál. A létesítmény vezetősége a közelmúltban úgy határozott, hogy lecserélik az elöregedett jel és kommunikációs infrastruktúrát, egy teljesen új jelrouting és interkom gerincre. A választás a Riedel megoldására esett.

 

 

Riedel MediorNet valósidejű jeltovábbítást, processing és routing technológiát integráltak egy Artist digitális mátrix interkom főegységbe, valamint Bolero vezeték-nélküli interkomot, így biztosítva a létesítményen belüli zökkenőmentes és magas minőségű kommunikációt.

A 2007-ben megnyitott Prudential Center otthona az NHL’s New Jersey Devils és a Seton Hall University Pirates férfi kosárlabda csapatoknak, valamint évente több mint 175 koncertnek, családi és speciális eseménynek. A rajongók az arénát csak egyszerűen The Rock-nak nevezik, az ülőhelyek száma hoki játékoknál 16.500 és majdnem 19.000 kosárlabda esetében. Az új Riedel megoldás a Prudential Center eredeti, élete végéhez ért interkom rendszerét váltja le.

„Amikor eljött az idő, hogy frissítsük router és kommunikációs rendszereinket, kutatni kezdtünk, - mindkét kategóriában több gyártót fedeztünk fel. Végül a Riedel volt a tökéletes választás költségvetésünkhöz, létesítményünk igényeihez, valamint a MediorNet, az Artist és a Bolero műszaki képességei alapján” - mondta Joe Kuchie, a Prudential Center élő eseményekért felelős vezetője. „Különösen a Bolero rendszer kiemelkedő hangminősége és hatósugara győzött meg minket, összehasonlítva a más megoldásokon végzett tesztekkel. További előnyök voltak a MediorNet integrált tulajdonságai és a rendszer rugalmas növekedésének lehetősége, szükség esetén csak több node-ot kell hozzáadni a meglévő rendszerhez, ahelyett, hogy teljesen új routert kellene vásárolni.”

...

riedel_9.jpg

...

Az aréna központi kapcsoló terme és a küzdőtér közötti kapcsolatot az új Artist és Bolero alapú interkom rendszer biztosítja, amely a teljes arénán belüli gyártást kiszolgálja. Az épület teljes egészében a MediorNet valósidejű hálózati jelvezetés gondoskodik az összes videó tartalomról és jelről, amelyek a vezérlő helységből az eredményjelző táblára és a monitorokra jutnak, valamint azokról a jelekről is, amelyek a visszajátszó technikusokhoz kerülnek sportesemények esetében.

Az új Riedel interkom rendszer egyik különösen értékes képessége a ponttól-pontig jellemző, amely lehetővé teszik az egyes személyzeti tagok számára, hogy közvetlenül beszéljenek egymással, ahelyett, hogy egy zsúfolt főcsatornát kellene megosztaniuk más felhasználókkal. Minden egyes Bolero övre csatolható egység az Artist-al integrálva vezeték-nélküli kulcs panelként használható, így a felhasználók szükség szerint képesek bármikor és bárhonnan ponttól-pontig terjedő hívásokat kezdeményezni.

„A Bolero fantasztikus kínálatával a napi munkafolyamatok jelentősen javultak. Most már könnyedén bárhonnan kommunikálhatunk a floor menedzserekkel és a kamera operátorokkal, ahelyett, hogy várnánk őket, hogy visszatérjenek a hatótávolságon belülre” - tette hozzá Kuchie, a Prudential vezetője. „Újfajta kommunikációs köreinkkel új lehetőségek nyílnak az épület különböző helyszínein filmkészítéséhez, élő felvételek rögzítéséhez olyan látószögekből is, amelyeket korábban nem tudtunk használni, így egyedi, rajongókkal foglalkozó tartalmat generálhatunk, amelyek új bevételi forrásokat eredményeznek számunkra.”

Mint látható a Riedel a Covid világjárvány alatt sem tétlenkedett, új projektek, új vezetők és új termékek kerültek képbe. Az innováció nem állt le sőt, DisTag-ot pedig köszönjük, szükség lesz rá.

...

www.riedel.net

 

(S.Gy.)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.069044 másodperc.