MédiatechnikaA Game Creek Video választása

Médiatechnika | 2020. December 13., Vasárnap 07:00

A mobil televíziós gyártó létesítmények vezető ellátója a legkorszerűbb mobil flottájához Riedel MediorNet FusioN IP Gateway-eket választott. A Game Creek Video a múlt évben négy új mobil egységet indított útjára.

1_700.jpg...

A projekt ötödik kamionja a befejezéshez közeledve a az autón belüli kapcsolódáshoz a Riedel Communications ultra denzitású IP átjáró megoldásaira támaszkodott. A Riedel MediorNet FusioN önálló IP konverter egységek mind az öt mobil gyártó egységben full SMPTE ST 2110 alapú jelfeldolgozást végeznek, - tehát teljes mértékben korszerűek a 4K/HDR gyártásban.

Mind az öt új Game Creek mobil létesítmény 16 méter hosszú, expandálható rendszer. Jelentős innovációt képviselnek a mobil gyártási struktúrában azáltal, hogy a teljes remote IP rendszert egyetlen kamionba egyesítik, tehát nem szükséges másodlagos B egység a kitelepüléshez.

A Game Creek Video közvetítő-kocsi flottájában a Bravo és a Columbia volt az első kettő amelyekbe Riedel IP infrastruktúra megoldások kerültek, ez még 2019 őszén valósult meg. Őket követte ez év tavaszán a Gridiron A, Gridiron B és a Celtic.

A Bravo és a Gridionok célorientáltan a FOX Sport NFL és egyetemi futball eseményeket fedik le, miközben a CBS Sports lekötötte a Columbia-at és a Celtic-et a saját NFL-re és a főiskolai kosárlabda közvetítésekre. A Gotham nevű autó éppen fejlesztés alatt áll, azonban hamarosan az MSG Networks-ön a New York Rangers jégkorong és New York Knicks kosárlabda mérkőzéseket fogja gyártani.

...

2_700.jpg

...

„A Bravo-val jelentős mértékben új irányt vettünk a berendezéseink tervezésében, azáltal, hogy egyetlen mobil berendezésen belül teljes IP munkafolyamatot próbálunk megvalósítani. Természetesen ehhez olyan robusztus és hatékony megoldásokat kellett találni, amelyek a legkiválóbb teljesítménnyel működnek és megfelelnek egy 16 méteres teherautó hely és súly korlátozásainak.” Mondotta Keith Martin a Game Creek Video projekt igazgató mérnöke. „A Riedel MediorNet berendezések nem csak ellenőrzik a boxokat, de mint natív IP és 2110 megoldások lehetővé teszik számunkra az IP működés hasznának maximális kihasználását, úgy mint: jelútanként alacsonyabb költség, redukált beállítási idő, kapcsolódás a régebbi berendezéseinkhez, valamint a munkafolyamatok általános egyszerűsítése. Ráadásul a Riedel berendezései rendkívül masszívak és megbízhatóak, ami kritikus tényező, mivel egy broadcast év mobil alkalmazásban valóságos csapást mér az eszközeinkre.”

...

3_700.jpg

...

Minden egyes autó fedélzetén 16 nagy denzitású Riedel MediorNet FusioN 6 átjáró és két 2-RU MediorNet MBR 18 készülékház található, amik együttesen megteremtik a közvetítő autók interfész párosítását, ez a Game Creek Video T2T ™ néven ismert megoldás, amelyek mindegyike lehetővé teszi akár 32 x 32 optikai videó jelút támogatását. Ez a Riedel berendezés hatékonyan csökkenti a 128 szálas kábelt mindössze nyolcra - így jelentősen leegyszerűsödik a gyártás és csökken a meghibásodási pontok száma is.

A MediorNet-alapú T2T interfész zökkenőmentes és szállító agnosztikus kapcsolódást is teremt az öt új közvetítő kamion között, valamint a Game Creek Video régebbi autóiban található SDI alapsávi berendezések között. Így nem szükséges az SDI jelek konvertálása elektromos rézkábelről optikaira és aztán újra vissza. 25- gigabites Ethernet használatával a FusionN átjáró SMPTE ST 2110 hálózaton keresztül továbbíthatja a jeleket, majd kiadhatja CWDM-hullámhossz SDI-ként direktben a korábbi generációs alapsávi autóhoz.

...

4_700.jpg

...

„Tehát képesek vagyunk nem csak bármely 2110 alapú létesítmény összekapcsolására, de lehetséges a tradicionális alapsávi SDI mobil autók bekapcsolása is a gyártásba. Mindez páratlan rugalmasságot biztosít a produkcióknak, számunkra pedig a teljes autó parkunkon belül maximalizálja a befektetéseinket.” Martin hozzátette: „A legfőbb ok amiért a Riedelt választottuk az a T2T interfész és a megoldás hihetetlen sokoldalúsága. Egyetlen dobozban van egy teljes megoldás az SDI, a CWDM hullámhossz és a telepítés egyéb összetettségének kezelésére. Ráadásul a Riedel csapata kimagaslóan működött együtt, és segített nekünk kialakítani, majd megvalósítani egy új megközelítést, amely felváltotta azokat a termékeket, amelyekre korábban támaszkodtunk. A Riedel most egy nagyon fontos partnerré lépett elő a számunkra.”

 

www.riedel.net

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.079683 másodperc.