MédiatechnikaA Ruanda Közvetítő Ügynökség választása

Médiatechnika | 2020. Szeptember 02., Szerda 08:00

Az első S12T közvetítő autó teljesít szolgálatot a „Rwanda Broadcasting Agency” - nek, amelyben a hangról Lawo mc²56 konzol gondoskodik.

Rwanda_OB_outside_1_700.jpg

...

A Broadcast Solutions által épített és szerelt S12T Streamline autó első az afrikai kontinensen. A német rendszerintegrátor vállalat mindössze 3 hónap alatt készítette el a berendezést. A teherautó/boksz kombináció egy kihuzattal maximum 14 munkahelynek biztosít területet. A kocsi legfeljebb 12 kamerát képes kezelni, ami egyedülállónak számít ebben a szegmensben, jellemző még a Lawo mc²56 MkIII keverőasztal, ami szintén az első Afrikában. Arthur Asiimwe az RBA igazgatója így nyilatkozott a megrendelés hátteréről:  „Olyan rugalmas autót keresünk, amelyet könnyű telepíteni és üzemeltetni. A jármű gyors szállítási ideje és a tökéletes ár/teljesítmény arány további meghatározó kritériumok voltak a Broadcast Solutions gyártási és szállítási szerződésében."

...

Rwanda_OB_mc_2_56_1_700.jpg

...

A jármű audio szekciójának központjába a Lawo mc²56 mixer került, 32 csatornával és egy Lawo Nowa73 kompakt core routerrel, ezzel biztosítva közvetlenül a hangmérnök munkahelyén rugalmas felhasználói felületet és számos vezérlési lehetőséget. Az mc²56 tiszta hangminősége és nyitottsága RAVENNA / AES67 és ST2110 szabványok teljes támogatására további érvek voltak az mc²56 kiválasztása mellett.

Ralf Schimmel, a Lawo afrikai kontinensért felelős kereskedelmi igazgatója így kommentálta a döntést: „A Lawonál nagyon örülünk, hogy az RBA az S12T közvetítő-kocsit választotta, annak pedig különösen, hogy az mc²56 audio konzolt preferálták, több más csúcskategóriás broadcast berendezés mellett. Jóval több mint 1200 eladott Lawo mc² sorozatú keverőasztal bizonyítja Európában és világszerte, hogy ezek a modellek kapocsként szolgálnak a közvetítő autók építésében, - és most ezt a példát Afrika is követi. Ruanda lelkesen fogadta és adoptálta ezt technológiát, ami szinte nem is meglepő.

A Broadcast Solutions évekkel ezelőtt alapította a Streamline OB autók családját, ezáltal egy közvetítő-kocsi korábban összetett és hosszú fejlesztési folyamata sorozatgyártássá vált. Ezt a megközelítést alátámasztva a vállalat folyamatosan raktároz alvázakat és alkatrészeket ezen OB teherautók összeszereléséhez. Az összes előre tervezett Streamline modellt rövid szállítási határidők és jelentős költség-előnyök jellemzik, akárcsak az itt bemutatott modellt.

...

Rwanda_OB_control_1_700.jpg

...

Az RBA OB autó videótechnikája akár 12 kamerával is képes működni, 10 Grass Valley kamerájával, valamint két vezeték nélküli kamerával szállították. A vevői megrendelés alapvető irányelve az volt, hogy szükség van egy olyan OB autóra, amely a lehető legrugalmasabb és gyors konfigurálási idővel rendelkezik a különböző produkciókhoz. Így a Broadcast Solutions jól átgondolt munkafolyamat-elképzelései beépültek a projektbe. Ezen a ponton került az autóba a hi human interfész vezérlőrendszer, amelynek használata lényegesen megkönnyíti a konfigurálást és a működést a napi gyártási rutinban.

A Streamline S12T-ben használt egyéb berendezések közé tartozik a Grass Valley Kula (3 M / E) videó keverő és a Ross Ultrix (105 x 105), router, integrált multiviewerrel. A stábtagok közötti kommunikációhoz Riedel Artist 64 intercom rendszert installáltak.

 

 

Az S12T-n belül a Ruanda Broadcast Agency a Broadcast Solutions által kifejlesztett hi humán interfész szoftverre támaszkodik, amely a kocsit teljesen átfogó irányításáról gondoskodik Innovatív konfigurációs koncepciókkal és drag-drop funkciókkal a hi alapja az összes releváns video- és audiotechnika működésének, vezérlésének  és egyszerűsítésnek ami a kocsin belül történik,  ideértve routert, audio és video keverőt, multiviewert, adásjelzést és  jelkezelést.

 

www.rba.co.rw/

www.lawo.com

www.broadcast-solutions.de

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.091791 másodperc.