MédiatechnikaA slomo.tv új vezérlője

Médiatechnika | 2020. December 11., Péntek 21:00

A „Control-VR”-t videoReferee® (videó bíró) és VAR rendszerekhez fejlesztették. Az új berendezéssel direktben 32 kamerát érhetünk el, valamint a virtuális területen kívüli vonalak is támogatottak.

1_500.jpg...

 

A legfontosabb összetevők a videó bíró rendszerben: a gyorsaság, a kényelem és az operátorok megbízható munkája, pld. annak a képessége, hogy közelről képes követni a játék összes részletet, vagy a vitatott jelenet gyors előkészítése videó bírói felhasználásra.  Érdemes megjegyezni, hogy sok sport esetében kritikus fontosságú a szünetek hossza. Befolyásolhatja a játékosok belső csapatszellemét, a játék tempóját, sőt megváltoztathatja az események természetes menetét. Tehát nagyon nem mindegy, hogy egy vitatott esemény felett mennyi idő alatt születik döntés. Gyakorlatilag a kezelő munkáját befolyásoló fő komponens az interfész funkcióinak egyértelműsége és tisztasága. Mindezek a tulajdonságok egyformán függenek mind a játékvezető szervertől, mind a vezérlőktől. Éppen ezért egy speciálisan létrehozott kezelői konzol igen fontos szerepet játszik a videó-játékvezetői folyamatban. A távvezérlőnek nemcsak kényelmesnek és megfelelőnek kell lennie, hanem lehetővé kell tennie a kezelő számára, hogy a műveleteket más kezelőszervek bevonása nélkül vitatott pillanatok elemzésében hajtsa végre. A leggyakrabban használt műveletnek kell a legegyszerűbbnek, leg intuitívabbnak és könnyen megjegyezhetőnek lennie. Ez lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy gyorsan és hatékonyan hajtsa végre az előtte álló feladatokat.

...

2_700.jpg

...

A gyakorló video-refereeing operátorok visszajelzései és széleskörű tapasztalatok alapján elkészült egy új bírói konzol a Control-VR, amely figyelembe vette a videó-játékvezetés új sportágakba történő bevezetését és az ebből fakadó követelményeket, csakúgy mint a műszaki előírások változásait, valamint az üzemeltető különféle sportágakban végzett munkájának részleteit.

........

3_700.jpg...

...

Az új konzol létrehozásának egyik oka az volt, hogy több közvetlen hozzáférésű csatornára van szükség. A legjobb slomo.tv szerverek most 32 3G csatornával képesek működni. Egy VAR szerver futball esetében egyszerre legfeljebb 4 operátort képes befogadni. A játékvezetői gombok összekapcsolására és a virtuális offside vonallal való munkavégzésre vonatkozó különleges követelmények szintén megkövetelték a játékvezetői konzol módosítását. Az összes kamera és kulcs rendszer gyors elérése alapkövetelmény, ezzel jelentős időt takarítunk meg, ahelyett, hogy összetett, több szintű parancsokkal bajlódnánk, amikor előkészítünk és visszajátszunk egy vitatott helyzetet. Ezért az új fejlesztésű interfész a nagy számú, jól látható RGB gombokon alapszik.

Az interfészt eSport versenyeken már részlegesen tesztelték, ideális alkalmazás, hiszen itt a visszajátszó operátorok nagy csatornaszámmal dolgoznak. Ez biztosítja az új Control-VR számára az azonnali hozzáférést bármely csatlakoztatott kamerához, a presetek gyors formálását és válogatását, a minden pillanathoz hozzárendelt kulcsszavakat, a kulcsszó-alapú gyorskeresést, a timecode alapú pozícionálást, a többképernyős munkát és létrehozást, valamint a csapatmunkát. Az új kezelőfelület nagyméretű, rendkívül megbízható gombokat használ piros, kék, zöld jelzéssel, valamint egyszerű és kezelőbarát felületet színes és világos feliratokkal. A gomb színe jelzi a gomb pillanatnyi funkcióját, fényereje pedig azt, hogy a gomb aktív-e. A "Control-VR" új, megbízható és érzékeny Jog / Shuttle koronggal rendelkezik, amely a slomo.tv saját gyártású terméke. A Jog / Shuttle kialakítása 4 ujjas csapágyat használ, amelyek könnyedséget, simaságot és nagy megbízhatóságot biztosítanak. A Jog kerék 40 másodpercig szabadon foroghat. A Shuttle kereket is kicserélték. A bal és jobb oldali 64 pozíció lehetővé teszi, hogy ne csak a keresési sebességet, hanem a lassítás lejátszás sebességét is 2% -os pontossággal szabályozzuk.

...

4_500.jpg

...

Mivel az utóbbi időben a vállalat nagyobb figyelmet fordít a VAR technológiájára és rendszereire a futballban, a konzol olyan vezérlőket és funkciókat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a Virtuális Offside Line használatát. A vezérlő jobb oldalán egy joystick található a VOL-val való munkavégzéshez, de ehhez szoftveres alkalmazás is szükséges. Az a képesség, hogy dedikált trackballt csatlakoztathat a konzol bővítő portjához, még pontosabbá és kényelmesebbé teheti a VOL-val való munkát. Ugyan ezt a portot használják a VAR, piros, zöld és kék gombok csatlakoztatásához. Mindez lehetővé teszi a kiszolgáló és a vezérlőpanelek telepítési kapcsolatainak egyszerűsítését a RO és a VAR / AVAR számára.

A Control-VR különböző módokban dolgozhat: direkt kamera elérés, preset munka, quad, vagy dual  kamera monitorozás. A szám billentyűzet előtag gombja lehetővé teszi bármely korábban előkészített preset megjelenítését. Legfeljebb 16 kulcsszó rendelhető hozzá a mérkőzés pillanataihoz. Keresési módban a játék egy adott pillanata megtalálható kulcsszó vagy timecode alapján. Mivel a Control-VR"-t több vezérlőpanel párhuzamos működésére tervezték, 1 video kimenettel, ezért egy „Aktív” gombbal van felszerelve, amely lehetővé teszi egy adott kezelő számára a vezérlés átvevését. A konzolt felszerelték még beépített operátor-segéd funkcióval is. Az új Control-VR csatlakoztatható USB-n, Etherneten keresztül, RS232/422 (hagyományos slomo.tv technológia használat), valamint táplálható PoE által is.

 

www.slomo.tv

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.069629 másodperc.