MédiatechnikaAltmann Judit Életműdíj

Médiatechnika | 2018. Március 27., Kedd 12:00

A Rexfilm alapította

Nem tudom megállni, hogy ezt a köszöntöt ne személyes hangvételűre vegyem, mivel minden résztvevőt személyesen, jól ismerek. Altmann Jutka színfolt volt a Magyar Televízióban, amikor végígment a Műszaki Igazgatóság 2. emeleti folyosóján jellegzetes, mély tónusú, kissé rekedtes hangján mindenkihez volt egy kedves szava. Egyike volt azon hölgyeknek akik a legmagasabb pozícióig, a műszaki igazgatói székig vitték pályájukat. Különösen értékes tény ez ennyi férfi közt műszaki területen. Judit rendkívül okos nő volt, amihez hatalmas műszaki tudás párosult, mindezek mellett nagyon szerény és kimagaslóan jóindulatú volt. Jómagam neki köszönhettem az EBU stábba kerülésemet több olimpiára is, ami hatalmas szakmai fejlődést hozott számomra.

 

alt2.jpg

A díj: 30 cm magas, televíziós kamerát ábrázoló bronzszobor, Molnár Levente alkotása

 

De következzenek a díjazottak: Horváth Miklós és Ágoston György, - nélkülük se lehetne megírni a magyar televíziózás krónikáját. Mindkét broadcaster a legmagasabb színten végezte munkáját, rengeteg fejlesztési projekt fűződik a nevükhöz. De a Szabadság téri épületen kívül is tevékenykedtek a szakmában és annak oktatásában. Horváth Miklós volt például az elnök a diploma védésemen a Kandó Főiskolán, bele is kérdezet... Ágoston György pedig számos hazai és nemzetközi televíziós szakmai szervezet vezető tisztségviselőjeként ismert. Vele közös emlék sok-sok évvel ezelőttről, Ő vezette az MTV műszaki csapatát, ez volt az első IBC-m, amit akkoriban még az angliai Brightonban tartottak.

 

alt1.jpg

 

Balról: Varsányi Gábor, Horváth Miklós, Ágoston György, Csapó Gábor

 

És végezetül essék szó a díj alapítóiról, - remek kezdeményezésnek tartom a Rexfilm vezetősége részéről, különösen Varsányi Gábor és Csapó Gábor urakat illeti elismerés, hogy meg tudtak állni korunk rohanó, milliárdos projekteket hajszoló világában és gondoltak a "Nagy Öregekre" és méltó emléket állítottak számukra.

Szívből gratulálok a díjazottaknak és az alapítóknak egyaránt!

Seiler György

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.065390 másodperc.