MédiatechnikaBolero a filmgyártásban

Médiatechnika | 2021. Augusztus 10., Kedd 08:00

Jeremy Benning CSC filmoperatőr a Riedel Bolerot választotta, a „The Expanse” (Térség) című televíziós filmsorozat kommunikációs megoldásaként. A sorozat stábja most látta elérkezettnek az időt a forgatás belső kommunikációjának frissítésére.

Bolero_500.jpg

 

A Bolero rugalmas, tiszta és megbízható többcsatornás kommunikációt biztosít a stáb összes tagjának, bármilyen helyszínen növeli a hatékonyságot és maximális produktivitásról gondoskodik. Korábban az „The Expanse” csapatai mindegyikének megvolt a maga saját személyes kommunikációs módszere, a HME vezeték-nélküli interkomtól kezdve a walkie-talkie-ig. E módszerek egyetlen egységbe foglalásával a Bolero lehetővé teszi a csapat tagjainak, hogy maximalizálják a forgatáson töltött idejüket.

 

„Az azonnali, egyértelmű és hatékony kommunikáció képessége kritikus követelmény, hogy bármilyen filmnek vagy epizódos sorozatnak a tervezett ütemezés szerint végezzük a munkáit. Tudtuk, hogy a ma, már hatékonyabb, kompromisszumok nélküli eszközökre van szükségünk. Átfogó tesztelés és más vezető rendszerekkel történő összehasonlítás után a Bolero volt a legjobb arra, amire szükségünk volt ”- kommentálta Benning." A Bolero nemcsak kiváló hangminőséggel és rendkívül alacsony zajszinttel rendelkezik, hanem erőssége az intuitív felhasználói felületen keresztüli rendkívül könnyű irányítás is."

 

Bolero_2_500.jpg

 

A DECT-alapú interkom, amely optimális funkcionalitást és minimális késleltetést kínál az engedély nélküli 1,9 GHz-es frekvenciatartományban, az „The Expanse” esetében működö Bolero rendszer 26 övcsomagból és négy antennából áll. Az „The Expanse” legénysége önálló módban teljesen kihasználta a Bolero képességeit.  Például a hangkeverőből tövábbításra kerül egy kevert csatorna, hogy minden csatlakoztatott részleg (kamera, grip, világosítók, producerek, rendező, rendezőasszisztensek, forgatókönyv és videó lejátszás) bármikor meghallgathassák a színészek párbeszédét. Ezenkívül a Bolero segítségével a fő utasító hangszórón keresztül az egész stábnak szóló bejelentéseket küldhet valamelyik vezető alkotó, a rendező és a forgatókönyv-felügyelő pedig vezeték-nélküli talk-back hangszóróval küldhet megjegyzéseket a szereplőknek.

 

A Bolero rendszerbe három walkie-talkie csatorna is beillesztésre kerül, amelyek lehetővé teszik a kulcs személyek (az első asszisztens, az ügyelő és a kamera mozgató) kommunikációját a legénység többi tagjával anélkül, hogy két rendszert kellene viselniük.

 

Bolero_3_500.jpg

 

Benning még kiemelte: „Az egész stábom sokszor elmondta, mennyire nagyra értékelik a Bolero un. „egyrendszeres” eleganciáját, a hangtisztaságot és az összes audio folyam összekapcsoltságát - különösen azért, mert a felvételek közben gyakran súgunk egymásnak jelzéseket, információkat. Ezek az A-csapat technikusai, többnyire elsődleges Bolero használók, akik mára már teljesen megszerették ezt a megoldást. Nincs visszaút, miután tapasztaltuk a Bolerot, a komplex, nagy kockázattal járó csapatirányítás legfelső fokát.”

„Amióta először bemutattuk a Bolerot, sokféle nagyszabású, nagy horderejű élő szórakoztató rendezvény producere fogadta el. És most örömteli látni, hogy Bolero szélesebb körben is elterjedt az olyan csúcskategóriás filmek gyártásánál is, mint a ’The Expanse’ ”- mondta Jason Ross, a Riedel Communications kanadai regionális értékesítési vezetője. "Ez valóban a Bolero hihetetlen sokoldalúságáról szól, legyen szó bármilyen típusú produkcióról."

 

www.riedel.net

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.143811 másodperc.