MédiatechnikaDTT Hálózat Magyarország a fókuszban

Médiatechnika | 2019. Június 18., Kedd 07:00

Hazánk televíziós iparága jelentős változásokon megy keresztül napjainkban. A NMHH bejelentette, hogy hamarosan pályázatot ír ki a nemzeti DTT-hálózatra.

Eddig az Antenna Hungária működtette a jelenlegi hálózatot, amely a régió egyik legsikeresebb fizetős DTT szolgáltatását is magába foglalta 2008 óta, ez a licensz 2020 végére lejár. A Média Hatóság döntést hozott, hogy a tender kifutására 18 hónapot szán, mielőtt megköti a 12 éves szerződést a győztessel. A folyamat végrehajtása az ipar és a fogyasztók legkisebb lehetséges zavarása mellett kell, hogy megtörténjen. Bár az Antenna Hungária megnyerni látszik a pályázatot és folytatni fogja a DTT szolgáltatást, azért a gyorsan változó piaci jelenlét okozhat meglepetéseket. A DTH szektorban az M7 Csoport a közelmúltban bejelentette, hogy felvásárolja a Liberty Global DHT üzletrészeit Közép és Kelet-Európában.

 

ah_debrecen.jpg

 

Ezek közé tartozik az UPC Direct Magyarországon és a luxemburgi székhelyű csoport. Nem kétséges, hogy egy széles körű régiót ellátó szolgáltatás jön létre a jelenlegi Skylink szolgáltatással, amely már Csehországban és Szlovákiában üzemel. Mindezzel párhuzamosan a Liberty Global árusítja kábel üzletágát Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Németországban is.  Az üzlet várhatóan hamarosan lezárul, és jelentős elmozdulást jelent majd a magyar elektronikus hírközlési piacon. Eközben a PPF, cseh tulajdonú csoport tavaly belépett a magyar piacra a Telenor felvásárlásával. Az üzlet, amely magában foglalta a Telenor cégeket Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában is, összesen 2,8 milliárd eurót tett ki. A Deutsche Telekom továbbra is elkötelezett Magyarország iránt, az RTL Klub jövőbeli tulajdonlása körüli kérdések valóban érdekes és a televíziós ipart megmozgató kérdőjeleket rajzolnak a magyar horizontra.


(MT)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.083500 másodperc.