MédiatechnikaEvertz, - Emmy-díj és ami mögötte van

Médiatechnika | 2020. Június 19., Péntek 10:00

Az Evertz Microsystems Technológiai és Műszaki Emmy-díjat kapott az úttörő felhő-alapú média lánc technológiáért.

A MAM, automatizációs és kijátszó technológiák globális vezető gyártója büszkén jelentette be, hogy a Televíziós Művészek és Tudósok Nemzeti Akadémiája őket és partnereit (Discovery Communications, Fox NEO, Amazon Web Services (AWS) és SDVI) ismerte el.

...

1_650.jpg

...

A Technológia és Tervezés Emmy® díj tiszteletben tartja a műsorszórási technológiák fejlesztését és innovációját, és elismerik a vállalatokat, szervezeteket és magánszemélyeket a technológiai áttörésekért, amelyek jelentősen befolyásolják a televíziós iparágat. Ezek a díjak elismerik azokat a technológiákat, amelyek a meglévő módszerek olyan széles körű fejlesztését képviselik és / vagy amelyek olyan innovatív jellegűek, hogy lényegesen befolyásolták a televíziós jelek átvitelét, rögzítését vagy vételét.       Az Evertz a Discovery, Fox NEO és AWS vállalatokkal együtt segített az iparág vezető felhőalapú megoldásának felépítésében, amely rendkívül rugalmas, megbízható, teljesen virtualizált és méretezhető lineáris átvitelt, médiavagyonkezelést és tartalomszolgáltatási láncot kínál, amely teljes mértékben képes működni a nyilvános felhőben. Ezekben a rendszerekben az Evertz Mediator-X Media Asset Management / Automation megoldása, az OvertureRT-LIVE lejátszó motorja és a Render-X transzkóder motorja található. Ezek a rendszerek képesek a nyilvános felhőben futó csatornák százainak támogatására, valamint skálázhatóságot és rugalmasságot biztosítanak a média és szórakoztatóipar folyamatosan fejlődő üzleti és technikai kihívásaival szemben. Ezen rendszerek szintén használják az Evertz Software Defined Video Networking (SDVN) megoldásait az IPX Switch Fabrics, Network Address Translators (NAT) és kóder/dekóder termékekkel együtt.

... 

2_650.jpg

...

„Megtiszteltetés és kiváltság, hogy a Discovery, a Fox NEO, az AWS és az SDVI mellett mi is a kitüntettek között lehetünk.  A Discovery és Fox NEO vezetése és látásmódja kulcsfontosságú a számos innováció előmozdításában.” Emelte ki köszöntő beszédében Dan Turow az Evertz fájl alapú megoldások alelnöke. „Köszönjük a széleskörű partnerséget és a közös munkát, amellyel létrehoztuk és működtetjük ezt a tömeges méretű felhő telepítést. A mozgékonyság, méretezhetőség és rugalmasság, valóban lenyűgöző és megmutatja, hogy a felhő technológiáit hogyan lehet kiaknázni az állandóan változó média és szórakoztató ipar területén.”

A fentiekre konkrét példa, hogy a tavalyi év végén az Evertz partnerségben a CBS-el útjára bocsátott, egy teljesen új „Digital Lifestyle” 100%.ban felhő alapú televíziós csatornát A „DABL” életstílus csatorna a közösségi felhőben található és az Evertz továbbfejlesztett Mediator-X és Overture Playout megoldását használja. A földrajzi rugalmasság biztosítása érdekében a Mediator-X és az Overture Playout megoldásokat a nyilvános felhőn belül több elérhetőségi zónán keresztül telepítik.  Az új csatorna jelentős mérföldkövet jelent a CBS számára, mivel új felhőalapú technológiákat alkalmaz a szervezet hatékonyságának, agilitásának és méretezhetőségének fokozására. Az Evertz technológia két felhő-alapú Mediator-X magot foglal magába. Az első példában a Mediator-X master MAM szerepet tölt be, lineáris és non-lineáris média processzing-ben és szétosztásban, csakúgy mint a társított metaadatok tekintetében. A Mediator-X és az S3 tárolás natív integrációja pedig használatos a tartalom rendszerbe regisztrálásra és import támogatására. A második példában a Mediator-X a lineáris automatizáció és kijátszás rendszer szívét képviseli. Mindkét rendszer a bővített HTML5 felhasználói interfészt hasznosítja, amely a hagyományos web böngésző használatával többféle földrajzi helyszínről is elérhető. Természetesen a publikus cloud-ban az Overture Playout motor is csatasorba állt, ez generálja a magas minőségű lineáris stream-et teljes összetett grafikai támogatással, az összes kívánt hang és kisegítő adatot is. Ebben a projektben az Evertz közeli együttműködésben dolgozott a CBS-el és az Amazon Web Service-el koordinálni az összekapcsolást a publikus felhőtől a már létező helyszíni infrastruktúrákkal vezérléshez, monitorozáshoz és végső szétosztáshoz. Az Evertz CloudBridge technológia biztosítja a felhőtől a helyszíni létesítményekig a robusztus streaminget. A felhőben futó Evertz VUE valós-idejű vezérlő felülete integrálva a Mediator-X és Overture-al, a master kontrol operátorok számára egy teljesen átlátható vezérlő mechanizmusról gondoskodik. Az Evertz így kommentálta az új csatorna bevezetését:

„Örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozunk egy olyan piacvezetővel, mint a CBS, így tovább segíthetjük a felhőtechnológiák piaci bevezetését. Ez a siker a CBS-szel folytatott szoros partnerkapcsolatunknak és elkötelezettségüknek köszönhetően egy valóban automatizált és virtualizált médiaplatformot hoztunk létre, amely jelentős növekedési és bővítési képességgel rendelkezik."

Glenn Oakley a CBS operatív alelnöke ezt tette hozzá:  "Örülünk, hogy ezt az új csatornát teljesen a felhőből indíthatjuk. Az Evertz Cloud lejátszási megoldása bevált technológiát biztosít, amelyet a piacon széles körben alkalmaztak már korábban más broadcast megoldásokban. Ez a technológia már bizonyított, tökéletesen illeszkedik a felhőtechnológiával történő végrehajtás hosszú távú optimalizálási elképzelésébe. Így tovább ösztönzi innovációnkat és versenyképességünket a televíziós piacon.”

...

3_6020.jpg

...

Az utolsó mondatra kapcsolódik rá a szerkesztő: Amikor ezek a gondolatok elhangoztak még nem tudtuk, hogy mennyire aktuális lesz újabb és újabb tartalmi csatornák beindítása. A COVID-19 világjárvány a népesség nagy résztét házi karanténba parancsolta. Azóta már tudjuk, hogy a bezártság, a kilátástalanság, a gazdasági pusztulás látványa és megélése igencsak igénybe veszi az emberek mentális tűrőképességét. Tehát nagyon is szükség van új tartalmakra, amelyek kicsit elemelik az embereket ettől a vírus apokalipszistől.

A világjárvány elsöpörte az idei NAB-ot is. A lemondás nem volt könnyű döntés azonban az Evertz főhadiszállásán Burlingtonban üdvözölték a döntést. Annak ellenére, hogy az Evertz 20 éve minden alkalommal ott volt a NAB kiállításon, ahol az új innovatív megoldások és technológiák bevezetése, valamint a partnerekkel való kapcsolattartás és az ügyfelek támogatása volt a fő cél. Idén ez kimarad mondotta Romolo Magarelli vezérigazgató. „Teljes mértékben támogatjuk a NAB vezetőség döntését. Örülünk annak, hogy a közegészségügyet és a résztvevők biztonságát hangsúlyozzák.”

 

www.evertz.com

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.135355 másodperc.