MédiatechnikaIBC 2020, - lemondva Covid 19 miatt

Médiatechnika | 2020. Június 02., Kedd 12:00

Az idén sajnos nem lesz IBC, tekintettel a kiállítók és résztvevők biztonságára, valamint arra, hogy képtelenség lenne megtartani az elvárt minőségi színvonalon a kiállítást.

 

IBCelmarad_650.jpg

 

...

Az évenkénti európai broadcast technológia ipari csúcstalálkozó szeptember 11-15. közt lenne megtartva a RAI Kiállítási és Konferencia Központban Amsterdamban, de sok európai ország még zárva, az IBC vezérigazgatója Michael Crimp így fogalmazott: „Sok ismeretlen és váratlan dolog történne”. Mindezek figyelembevételével Crimp bejelentette: nem lenne garantálható, hogy az IBC oly biztonsággal és oly értékben jelenjen meg, mint ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk. És miközben a döntés „óriási csalódás” volt, az IBC vezérigazgatója elmondta, hogy egy korábbi elhatározás volt a legjobb a broadcast és média ipar számára. „Az IBC folytatni fogja az ipar visszatérésének támogatását a már jól megszokott pályára.” Az elmúlt hetekben még voltak olyan jelek, hogy az IBC 2020 megy előre a szervezésben és a RAI Amsterdam Kiállítási Központ bejelentette, hogy a közeljövőben tervezi a kapuk újra nyitását, követve a Holland Kormány iránymutatását a szociális távolság betartására. Azonban az első vállalatok, mint pld. a Panasonic már elhatározta, hogy kihúzza az eseményt a naptárából, tekintettel a személyzet, a partnerek és résztvevők biztonságára. Szóval az egész IBC elkezdett alapjaiban meginogni.

De mindezek ellenére a RAI Center mindent megpróbált, tervezték egy próba kiállítás megrendezését a nyár folyamán, ami 110.000 m2 létesítményen próbálta volna az eseményt és a biztonsági intézkedéseket szimulálni. „Ahogy a kiskert központok, nagyáruházak, bevásárló központok, bútoráruházak pld IKEA, supermarketek és más pld. barkácsáruházak képesek megnyitni akkor mi is,” Mondotta a RAI vezérigazgatója Paul Riemens. „A RAI-t látogató emberek elsősorban a munkájukat végzik, nem társasági életet akarnak élni és nem is kikapcsolódás céljából mennek, mint pld. fesztiválok és hasonlók esetében.” Reimens úr, nagyon küzdött az IBC-ért és kiemelte sajtótájékoztatójában, hogy az üzleti jellegből fakadóan a látogatók könnyedén be tudnák tartani az európai norma szerinti 1,5 méteres távolságot. Ami tény: az IBC 80 millió eurót hoz/hozott volna az amszterdami gazdaság számára, ami azért nem kis összeg, de ez most így alakult…

 

IBC 2020

 

(MT)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.195788 másodperc.