MédiatechnikaKínában a Lawo hangtechnika

Médiatechnika | 2021. Július 05., Hétfő 08:00

A kínai broadcaster Jiangsu TV IP-alapú 4K közvetítő kamionjába Lawo mc²56-ot és ruby-t épített be. A Nanjing székhelyű vállalat első valódi IP-alapú gépjárműve ez, amely a legkorszerűbb televíziós technikával a fedélzetén hasít a kínai utakon.

...

1_700.jpg

...

Az új autó még 2020 októberében debütált, minden egységében a legkorszerűbb technika volt az óhaj. Ezért a Jiangsu TV IP audio infrastruktúrát a Lawo-tól választott, egy legújabb harmadik generációs mc²56 audio produkciós keverőasztalt és egy ruby broadcast mixert.

 

A teljes OB projekt mindössze hét hónap alatt valósult meg. Remek teljesítmény ez, pláne koronavírus időszakban. A rendszerintegrátor a New Digital Technology (NDT) volt, ők a Lawo installációs partnerei Kínában.

...

2_700.jpg

...

"A Jiangsu TV ezzel az új OB teherautóval kezdi el az UHD gyártást, és azt tervezzük, hogy ezt a gyártási módszert lépésről lépésre kiterjesztjük a stúdióinkra és a vezérlő helyiségeinkre." - Magyarázza a Jiangsu TV igazgatója. „Szinte az összes tartományi és helyi tévéállomás követte a 4K alapú UHD trendjét, és most mi is ebben az irányban haladunk. A Lawo könnyű választás volt, mivel három OB kisteherautónk már használja a Lawo konzolokat. A Lawo berendezések teljesítménye, megbízhatósága és intuitív működése felülmúlta az összes többi lehetőséget, így könnyű döntést tudtunk hozni.”

 

A teherautó 48 faderes Lawo mc²56 audiokonzolt kapott, mint fő asztal, fejlett processzor és router magja 256 DSP csatornát, 5120 × 5120 mono csatornás kapacitást, 12 RAVENNA portot, 8 MADI portot és 32 AES be és kimenetet D-Sub, és BNC kapcsolatokon keresztül lát el. A kompakt, rugalmas és sokoldalú, mc²56 a mai IP-video gyártási környezetre optimalizált, amelyet alapoktól fogva a komplex gyártási infrastruktúrák hálózatba kapcsolására terveztek. Teljes natív támogatással rendelkezik az SMPTE 2110, AES67 / RAVENNA, DANTE és MADI audio stream-ekhez.  Együttműködik a Lawo LiveView ™ technológiájával, ami megjeleníti a társított videók bélyegképét a fadereken, feszes ütemű gyártási helyzetekben növeli a felhasználó pontosságát. 

...

3_700.jpg

 

A 12 faderes ruby broadcast konzolt a teljes audiorendszer biztonsági asztalaként használják. Két integrált stage boksz - egy A__stage 64, 32 mikrofon / vonalbemenettel és 16 vonalkimenettel, plusz 8 AES be / ki és GPI ki / be, valamint MADI I / O párosítva van egy A__stage 48 stage boksszal, amely megegyezik az A__stage 64-el,  de csak 16 mikrofon / vonal bemenettel. Ez a kombináció nagy rugalmasságot tesz lehetővé a jelkommunikáció integrálásában.

A díjnyertes ruby konzol világszerte a műsorszolgáltatók kedvence lett karcsú, zavartalan kialakításának és a változó munkafolyamatokhoz való könnyű alkalmazkodási képességének köszönhetően. A szomszédos érintőképernyő lehetővé teszi az operátorok számára a ruby keverő különféle funkcióinak vezérlését, ez kiegészül a Lawo VisTool, fejlett vektorgrafikus felhasználói interfész használatával, amely intuitív grafikus vezérlőkön keresztül könnyű hozzáférést biztosít a keveréshez, az EQ és a dinamika vezérléséhez, valamint egyéb szoftveres szolgáltatásokhoz. A ruby keverő egy korszerű Lawo Power Core keverőmotort vezérel, az 1RU DSP eszközök, képesek nagy mennyiségű analóg, digitális és AES67 hálózatba kapcsolt hangforráoks kezelésére.He Fangming, a Lawo pekingi képviseletének vezetője szerint a Lawo folyamatos elkötelezettsége a Jiangsu TV iránt eredményes partnerséget hozott. „A korábbi, 2010-ben, 2014-ben és 2016-ban épített, mc²66 és mc²56 konzolokkal felszerelt közvetítő-kocsik tapasztalatai alapján a Lawo nagy bizalmat érdemelt ki, így a Jiangsu TV készen állt a következő technológiai lépés megtételére a Lawoval. A Lawo RAVENNA-alapú, korszerű audió megoldásai teljes mértékben támogatják az ST2110-et, lehetővé téve így a közvetlen integrációt a 4K videórendszerrel, elkerülve a korábbi igényt, mely szerint az AES hangot át kellett hidalni az audio és videó rendszerek között, a COTS-kapcsoló központi routerként való használatával."

A Jiangsu TV megfelelően jól kezdte a 2020-es évet az új autójával, mivel felhasználva azt a 2020-as kínai szilveszter élő közvetítésének előállításához, átestek a  „tűzkeresztségen”, amely sikeresen bizonyította a koncepciót és az építkezést sikerét is. Fangming szerint: „Az igazi és elegáns IP-rendszer kiépítése a sok kábel és állvány elhagyásával jelentős előny az ügyfelek számára. Ez helyet takarít meg az autóban, de ami még ennél is fontosabb: az IP-koncepció elfogadásával szorosabban egyesíti a videó és audio rendszert.”

 

LAWO IN CHINA

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.066439 másodperc.