MédiatechnikaLawo Ruby Svájcban

Médiatechnika | 2020. Szeptember 08., Kedd 14:00

A „Canal 3 Radio” kétnyelvű svájci rádióállomás két frekvencián is közvetít a berni és solothurni kantonokba.

Canal_3_2_700.jpg

...

Jelen fejlesztés keretében a 3. adás stúdiójuk került felszerelésre, amelynek központjába a népszerű Lawo Ruby adás keverőt választották, kombinálva a Power Core DSP mixer motorral. Az új stúdió kettős funkciót lát el, egyrészt előkészítő gyártó stúdióként, másrészt adás-helyettesítő munkahelyként kerül használatba. Ez a stúdió már a 3. a Canal 3-nál, amelyiket Lawo rádió berendezésekkel szerelnek fel.

Az új Ruby konzoljuk munkafolyamat-optimalizált un. split-frame beállításokkal rendelkezik, egy 12 fader-es fő keverőfelülettel a DJ-k számára, és egy további 4-faderes modullal a stúdióban működő hírközlők számára. Ez az egyedülálló konfiguráció lehetővé teszi a rádió szerkesztők független működését, egyazon keverőfelület fizikailag különálló részeinek felhasználásával. A két keverőfelület egymással szemben van felszerelve a stúdió ergonómiájának és kényelmének fokozása érdekében. A broadcast technológiával és a stúdióberendezéssel, bútorozással kapcsolatos tanácsadást, kivitelezést, telepítést és üzembehelyezést a Zürich székhelyű rendszerintegrátor, az SLG Broadcast AG végezte.

...

Canal_3_1_700.jpg

...

A Canal 3 a berni Jura-tól Lyss-ig és az Erlach-tól Solothurn-ig terjedő területet szolgálja ki, mind svájci német, mind francia nyelven. 2007-ben az állomás jelentős hallgatottsága miatt megkapta az Év Rádiója díját francia nyelvű műsorának magas színvonala miatt, az állomás azóta is folytatta sikereit, csupán az elmúlt négy évben 50% -kal növelte hallgatottságát. A Canal 3 évek óta alapozza működését Lawo berendezésekre. „A német és a francia nyelvű műsorok két meglévő stúdióját először 2010-ben és 2011-ben szerelték fel Lawo Zirkon keverőpultokkal” - magyarázza Benedikt Hurni, az SLG Broadcast értékesítési és üzemeltetési igazgatója. „És 2016 végén ezek a stúdiók Sapphire konzolokkal frissítésre kerültek. Ezen felül a 2018-ban létesített mobil stúdió felszerelés tartalmaz 3 flight case-t, ellátva egy 12 faderes Ruby keverővel és Power Core-al.”

Mivel ezek a telepítések igen jól teljesítettek, a Canal 3 természetesen azt kívánta, hogy az új stúdióját is a legújabb Lawo technológiával, - különösen a Ruby-val és a Power Core-al felszereljék. A MADI-t arra használják, hogy az új stúdiót összekapcsolják két már meglévő társával.

...
...Canal_3_3_700.jpg

...

"Ez a harmadik új stúdió megrendelés, - amelynek kivitelezése nemrég fejeződött be, - azt mutatja, hogy a Canal 3 nagyon elégedett a Lawo technológiával, valamint az SLG rendszerház szolgáltatásaival." - jegyzi meg Hurni boldogan.

Az állomás programigazgatója, Kevin Gander egyetért. „Régi előgyártó stúdiónk meglehetősen alacsony költségvetésű berendezésekből épült. A kormányunk által a műszaki fejlesztési projektekhez nyújtott pénzügyi támogatásnak köszönhetően végre sikerült felépíteni egy megfelelő harmadik stúdiót - és ráadásul olyan rádiótechnika felhasználásával, amellyel kapcsolatban évek óta jó tapasztalattal rendelkezünk, mind a minőség, mind a megbízhatóság szempontjából.”

 

www.lawo.com

 

A LAWO termékleit Magyarországon a REXFILM forgalmazza.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.068177 másodperc.