MédiatechnikaLEDECA a fénymester

Médiatechnika | 2020. Május 02., Szombat 15:00

A török vállalat standját nem lehetett figyelmen kívül hagyni az ISE kiállításon. Az emberek szinte tolakodtak, hogy képeket készítsenek egy hatalmas méretű mellszobornak látszó tárgyról, ami ragyogó színekben kelt életre, mágikus élményt adva.

ledeca_1_600.jpg

aaaaaaaaaa

A 2007-ben alapított APRON TEKNOLOJI AS több mint 10 éves működési történelemmel, hetvennél több alkalmazottal, európai és közel-keleti irodákkal büszkélkedhet. Az alapítás óta több mint 24 országban, Európában, Afrikában és Ázsiában 4000 LED kijelzős, kulcsrakész megoldást értékesítettek. Üzleti filozófiájuk fókuszában a kulcsrakész megoldások állnak. Ez a siker kulcsa, - mondják ők és igazuk van. Meghallgatják és elemzik a felhasználói igényeket, majd megtalálják a rendszereik között a legoptimálisabbat pontot költség és teljesítmény vonatkozásában. Igény szerint, teljes dizájnt és kulcsrakész projektet adnak át, az összes szükséges kiegészítő termékkel, úgy mint keret és konstrukció tervezés, adoptáció bármilyen fémből, hardver, szoftver, alstruktúra és egyéb szolgáltatások.

aaaaaaaaaa

Ledeca_2_600.jpg

aaaaaaaaa

Egy LED fal tervezésekor nem elegendő csak a pixel távolságról beszélni. A döntés előtt célszerű átnézni a széles termékpalettát, mert egész megdöbbentő innovációkkal találkozhatunk a LEDECA kínálatában. A terméksorok a következők: kültéri kereskedelem, beltéri kereskedelem, ultra felbontás, sportaréna, szabadforma, bérleti piac, plug and play, homlokzat, citylight, digitális bútorzat, reptéri infó, forgalmi infó stb. Talán a legizgalmasabb és kevésbé hagyományos a Freeform kreatív megjelenítés. Ide tartozik a bevezetőben említett fej is. Az emberben rögtön az merül fel, hogy csinálták? A megoldás a flexibilis LED panelokban rejlik. A szabadalmazott LED modulok 320x256 mm nagyságúak, 4 mm pixel távolsággal. A hossztengelyük mentén minimum 15 cm-es sugár mentén hajlíthatók, rövidebb oldaluknál fogva 15 fokban csavarhatók és hajlíthatók. Segítségükkel, domború, homorú és egyéb bármilyen szabálytalan formájú alakzat létrehozható, mindössze egy intelligens, ultra-vékony keretmélységű vázszerkezetre van szükség, amelyre a teljes LED konstrukció felfogatható és felépíthető.

aaaaaaaaa

ledeca_3_600.jpg

aaa

Mivel nem síkfelületről van szó ezért fontos, hogy a nézési szögek megfelelők legyenek, - ha nem így lenne, akkor bizonyos képrészletek nem lennének láthatók. Az egységes nézési szög érdekében egy továbbfejlesztett maszk struktúrát integráltak a LED panelokra. Amikor a térbeli struktúra elkészült, - ami persze lehet bármi, kutya, ló, tigris, autó, ház stb, aminek csak a végtelen fantázia szab határokat, akkor már „csak” a LED-ek meghajtásáról kell gondoskodni. Ami azért valljuk be nem egyszerű feladat, hiszen a LED-ek száma, a több tízmilliós nagyságrendbe is eshet, egy-egy installáción belül. A rugalmas LED építő panelok különböző pixel távolságokkal, bel és kültéri kivitelben érhetők el. A kültéri modulok maximum 4500 nit fényerősek Az így elkészített térbeli teremtmény aztán bárhova: tv stúdióba, sport arénába, színpadra, szabadtéri előadásba látványelemként beépíthető. A szerkezet mozogni még nem tud, - de amilyen ütemben fejlesztenek a LEDECA-nál, - hamarosan fog.

Nos ez volt a LEDECA innovációja az ISE kiállításon, de persze hagyományos LED megoldásaik is nagy tudásúak, érdemes rájuk odafigyelni. Cikkünk megírásában Ugur Kavalci európai kereskedelmi igazgató volt a segítségünkre.

 

www.ledeca.com

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.346354 másodperc.