MédiatechnikaMarshall Electronics minikamerák

Médiatechnika | 2020. Május 29., Péntek 16:00

Kis stand nagy erő, így jellemezhető a Marshall szereplése az IBC-n. Bemutatták a következő generációs miniatűr és kompakt kameráikat. A kis eszközök egyre nagyobb teret hódítanak, mert olyan kis helyen is lehet velük dolgozni, ahol mással nem.

nyito_650.jpg...

Az új HD és 4K kamerák: teljesítmény növekedést, frissített, nagyobb színtisztaságú képszenzorokat, clear eye mintákat és igen csekély zajú kimeneteket tartalmaznak. A Marshall a broadcastipar piacvezető ellátója a professzionális kameráknak, monitoroknak és tartozékoknak. Most a díjnyertes kamerasorozatuk legújabb tagjai mutatkoznak be. Majdnem minden jellemzőben jelentős változás figyelhető meg, azokban amelyek már a jelenlegi Marshall POV kamerákat oly népszerűvé tették a proadcast és professzionális AV alkalmazásokban. Négy új POV kamera szerepelt a fókuszban, amelyek a következő evolúciót képviselik a HD kamera megoldásokban, valamint UHD és 4K képességek révén ezen munkafolyamatokba is illeszthetők. A frissített kamera terméksor együttműködik az új technológiákkal, úgy mint: nagyobb szenzor, frissített processzorok, továbbfejlesztett dizájn. A POV kamera felhasználók valóban észrevehető különbséget és előrelépést tapasztalhatnak a képek színhűségében és tisztaságában, csakúgy jelerősségben és kiszajú kimenetekben is. A Marshall következő generációs HD kameráinak vezérevezőse az új CV506 HD miniatűr kamera, amely szimultán 3GSD és HDMI opciókat kínál, rugalmas és jó ár/érték arányú termék az apró formatényező kategóriában. A CV506 ultra kemény és tiszta, progresszív HD videót közvetít 1920x1080p @ 60/59/50 fps-ig, valamint váltottsoros 1920x1080i-t @ 60/59.94/50fps-ig. Cserélhető objektív és távvezérelhetősége révén kiválóan párosítható más kamerákkal, így a CV506 a professzionális munkafolyamatok széles választékának megfelel, részletes felvételek, ultra diszkrét látószög, a sokoldalúság és megfelelés feláldozása nélkül. A CV506 a népszerű Marshall CV505 frissített változata, 30%-al nagyobb képszenzorral, színmélységgel, igen jó sötét-fényviszony teljesítménnyel és egy megújult készülékházzal rendelkezik.

...

2_650.jpg...

Egy másik frissítés az új CV503, a legjobb eladású CV502-es utódja, a CV344 pedig a CV343-at váltja, míg a CV346 a CV345 nagytestvére. Ebben a terméksorban az összes frame ráta megtalálható egyetlen modellben, valamint jellemző az új sztereó hangbemenet és a 23.98 fps TV és mozifilm gyártáshoz. Az upgrade POV terméksorban új a készülékház lockolható I/O csatlakozókkal és a fehér felfogató csipesz, valamint a pedesztál kontroll távolsági kép beállítási képességekkel. Az új kamerák esetében az új jellemzők megszerzéséhez lehetőség van a firmware helyszíni frissítésére is.

...

3_650.jpg

...

A Marshall az IBC-n kiállította a CV380-CS kompakt 4K kameráját is, amely 8,5 megapixeles, ½.5 collos szenzorral szerelt, részletgazdag képfelvételt valósít meg, kimenetei: 6G/3G/HD-SDI és HDMI 1.4. Szimultán 6G-SDI és HDMI kimenetek és a rugalmas CS felfogású objektív opciók még gazdagabb felhasználási lehetőségeket kínálnak a rendszerintegrátoroknak. A CV380-CS tervezésében megfelel bármilyen POV kamera alkalmazásban, ahol az apró méret megfelelő lehet egyedi telepítésű kényszerű látszögek és nézőpontok kialakításában. A CV380-CS rendelkezik varifokális, vagy fix CS/C lencse felfogással DC auto-irisz képességgel, valamint a cserélhető lencsék széles választékát befogadja, így növelve a felhasználhatóságot. Ez a kamera az első a legfrissebb generációban, amely teljes egészében áttervezett készülékház stílussal és formátum faktorral kerül a vásárlókhoz. Kiemelt figyelmet kapott a mechanikai szilárdság és a strapabíróság, új strukturális „szárny” kialakítás segítségével, használat közben nagyobb védelmet kaptak a hátfalon található csatlakozók. A maximális rugalmasság érdekében a CV380-CS háromféle felbontási módot kínál a következő frame rátákkal: 4K (4096x2160) és UHD (3840x2160p) @ 30, 25, 29.97, és 24 fps, progresszív HD (1080p és 720p) @ 50, 59.94, 25, 29.97, és 24 fps, valamint váltottsoros HD (1080i) @ 50, 59.94, és 60 fps. További professzionális képbeállítási lehetőségek tartalmaznak: fehér egyensúly, expozíció, gamma, erősítés, feketeszint és digitális zoom beállításokat, mindezek távvezérelhetők az RS485 (Visca) használatával. A CV380-CS POV kamera elsősorban a broadcast, élő sport, élő zenei, valóságshow-k gyártó csapatait vette célba, de természetesen alkalmazható Pro AV alkalmazásban, úgy mint: oktatás, együttműködő kommunikáció, egyházi rendezvének, kormányzati felhasználás, prezentációk stb.

...

4_650.jpg...

IP terméksor

A trendkövető terméksorban a CV420-30X-IP mutatkozott be. A 30X zoom IP kamera a 4K (UHD) ragyogó képek érdekében 8,5 megapixeles képérzékelővel szerelt, valós színhűséggel és maximum 3840x2160p @ 60fps felbontással rendelkezik az összes HD formátum támogatása mellett. A 30X optikai blokk rugalmas zoom tartományt kínál 4.6-tól 135 mm-ig,  68° és 3° horizontális látószögek között, egyaránt kemény képeket kínál széles és telefotó állásokban. A különösen jó, sötét tartományokban nyújtott érzékenység biztosítja, hogy a kamera tiszta képeket továbbítson még a legkülönbözőbb világítási körülmények között is. Így aztán alkalmas élő események, egyházi rendezvények, külső/belső sportesemények és más dinamikus világítású környezetek fotografálásához. Ideális társunk lehet hálózatos A/V installációban, ugyanis háromféle stream-et (H.264/H.265/MJPEG) és HDMI kimeneteket produkál audio embedding-el. A Marshall ezen egyenesen előre mutató, hosszúkásra tervezett kamerája értékes eszköz lehet mindenfajta broadcast, professzionális és A/V alkalmazásban. A kamera vezérléséhez a gyártó a preferált VS-PTC-IP vezérlőt ajánlja. Ez az ergonómikus és  nagyon mutatós kontrollpanel, egy könnyedén mozgatható joystick-el szerelt, amely egykezes működtetést valósít meg pan, tilt és zoom funkciókra. Kereszt protokoll mix-kontroll RS232/RS422 és IP-vel. Támogatott protokollok: VISCA, PELCO D/P, ONVIF, és VISCA  IP-n keresztül. Hálózatban automatikus IP kamera keresés és könnyű IP cím kiosztás. Az adásjelzés funkció tartalmaz: normál Tally/On-Air Tally/Contact módokat. Gyors expozíció, zársebesség, blende, kompenzáció, fehér egyensúly, élesség, pan/tilt sebesség és zoom sebesség beállítás. Többszínű kulcs és gomb megvilágítás. A beépített vezérlő szoftver USB-n keresztül frissíthető.

...

utolso_650.JPG

...

Nos ahogy az írásunkból is látszik, a Marshall Electronics nagy üzleti potenciált lát az apró kamerák piacán. Igazuk van, ugyanis ha belegondolunk normál méretű kamerát, legyen az kézi, váll, stúdió stb, - igen sokan gyártanak, de ilyen törpe, miniatűr, mindenhova beférő aprócska darabokat annál kevesebben. De a kis méreten túl, óriási előny, hogy egy adott kameraálláshoz nem kell pld. 300 kilós praktit építeni, ami elbír egy kamerát, statívot és kameramant, - elegendő egy létra és egy leleményes felfogás és máris kész egy plán.

...

Marshall Electronics

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.072413 másodperc.