MédiatechnikaNAB 2018

Médiatechnika | 2018. Június 27., Szerda 08:00

Sony, Felhő, IP, Full Frame

Végponttól-végpontig munkafolyamatok demozása és persze számos új termék és technológia szerepelt az idei tengeren túli megmérettetés programjában. Izgalmas termék portfóliók, szolgáltatások és technológiák kerültek bemutatásra broadcastereknek és a média ipar vásárlóinak. Hírműsoroktól kezdve a sport és élőgyártáson át a megjelenítőkig, prezentációs megoldások és még sok más demonstrálja a Sony egyedülálló képességét, hogy ellása az ipart változtatható megoldásokkal, melyek minden fajta költségvetéshez képesek igazodni, a jelenben és a jövőben. A Sony stratégiai partnernak tekint minden professzionális vásárlót és a “media solutions for the real world” - Média megoldásokat a való világnak- jegyében prezentálták elsőként a kiforrott felhő alapú szolgáltatásokat, mindezt kiegészíti az IP technológia és a teljes HDR és UHD munkafolyamat. Ebben az évben teljes keresztmetszetben látható volt a Sony broadcast gyártási folyamata akviziciótól achiválásig.

 

grass-valley-sam.jpg

Kép, megjelenítők és mozifilmezés

A fókuszpont a Sony standon a moduláris kristály LED kijelző rendszerre helyeződött, meghökkentő vizuális élmény, gigantikus keret felépítésben. Már szállítják a VENICE-t a következő generációs full frames mozifilm kamera rendszert, amely ötvözi a nagy formátumú képfelvételt az egyedülálló képminőséggel, fenomenális szín hűséggel és felhasználó-barát működéssel. A legújabb stúdió kamerák és 4k kézikamerák az alkalmazások széles választékában már magukba foglalják a látványos HDR/UHD képminőséget és az izgalmas új munkafolyamatok lehetőségét, TV közvetítéstől kezdve, közös gyártáson át, oktatásí, egyházi és online tartalom készítésig.

 

sonykristĂĄlyled.jpg

IP élő gyártás

A Sony folytatja a szellemi és anyagi befektetést az IP élő megoldások szegmensében, elkötelezett a jövő ipari szabványának megteremtésében, a megoldások fejlesztése készen áll napjainkban és nyitott a jövőt illetően. Az IP Szövetség tagjaként , amely most több mint 70 gyártót foglal magába, az Advanced Media Workflow Association (AMWA) alapító tagjaként és az SMPTE tagjaként a Sony aktív szerepet vállal a fejlesztés összefogásában, az adoptálásban, a szabványosításban, a finomhangolásban és a protollok definiálásában az élő gyártás IP-n keresztül globális projektben.

 

170921_SMPTE_top.jpg

Szilárd Cloud szolgáltatások

A NAB látogatók felfedezhették a tövábbfejlesztett felhő- alapú ENG munkafolyamat előnyeit és a streaming képességeket az XDCAM air rendszerben. A NAB kedvező alkalmat kínált, hogy bemutassák egy szorosabb integráció lehetőségét a Sony service és rendszerek között, magába foglalva a Media Backbone Hive és XDCAM air piaci elönyeit.


Tartalom kezelés és workflow automatizálás

A Sony új technológiák feljesztésével és szolgáltatásokkal segíti a média szervezeteket, hogy azok okosabban és hatékonyabban állítsanak elő egyre értékesebb tartalmakat. A középpontban a felhasználók igényei állnak, melyek a költséghatékony és sok platformos szétosztást részesítik előnyben, ezért ezek állnak a tartalom menedzsment és munkafolyamat megoldások frontvonalában. A Media Backbone NavigatorX egy tartalom kezelő és munkafolyamat automatizásiós rendszer, amely olyan könnyedén gondoskodik a megfelelő tartalom kereséséről mint a web, nagy hatékonyságú együttműködést teremt a kreatív csapatok között, csökkenti a kézi beavatkozásokat és elvezeti új utakra a felhasználót, amelyek integrálják más gyártók termékeit a média ellátó láncban. Ezeken túl bemutatták a legfrissebb bővítményeket a felhő-alapú együttműködő eszközkészletben a CiMedia Cloud Service platformmal.

 

maxresdefault.jpg


Digitalizálás, archiválás és megőrzés szolgáltatások

A helyszíni és felhő megoldások- beleértve a tároló megoldásokat a második generációs Optical Disc Archive, csakúgy mint az archiváló és tartalom menedzsment szolgáltatásokat amelyek magukba foglalják a Ci és Memnon szolgáltatásokat, - biztosítják a média vállalatoknak a biztonságos tárolást, az elérést és a gazdaságos tartalom megszerzését a különböző üzleti modellek mentén.

Média ellátó lánc kezelés, szétosztás és OTT szolgáltatások

Bemutatva a felhő-alapú munkafolyamat automatizálást, amely sok platformos tartalom szétosztásra képes, a tartalom egyesítéshez teljes OTT szolgáltatás szükséges , a Venue a Sony end-to-end cloud alapú videó szétosztó szolgáltatása, amely globálisan a tartalmakat sokféle platformra képes szétosztani a média tulajdonosoknak és közvetítőknek egyaránt.


Megérkezett a nagy szenzoros mozifilmezés

Ezzel a csalogató szöveggel és persze a valóság is ez, amivel Amnon Band magyar származású üzletember, a Band Pro tulajdonosa invitálta a látogatókat a standjára, a NAB 2018-on. A standon élő, kézbe fogható munkaállomás volt felállítva. A főszereplők: Sony VENICE, Red MONSTRO, Canon C700 és Panasonic VariCam LT, valamint válogatás a legújabb S35 és full frames lencsékből és tartozékokból az Angenieux, Leica és IB/E Optics kínálatából.

 

bandprostand.jpg

A jellemző termékek között ott volt az új Movcam MSU lencse vezérlő rendszer (elérhető egy és három csatornás konfigurációban), amely rugalmasan gondoskodik mindkét, - az ENG és a távvezérelt működésről Angenieux Type-EZ zoomokhoz. A német lencsegyártó IB/E Optics a Band Pro müncheni irodájával együtt állította ki a legfrissebb Raptor makrolencse sorozatot, benne a Velocitert, az S35x8K expandert és az új 60 mm-es Raptor makroprime lencséket. Szintén tapintható volt a teljesen újra tervezett, professzionális dolly line az olasz gyártó CineTech terméke is. És nem maradnak ki a már hagyománynak számító Easyrig, Noga, 16x9, Inc., Flowcine, ORCA Bags, Quine Box IoT termékei sem.

Amnon Band a Band Pro elnök vezérigazgatója meghívójában kiemelte: " a Band Pro kulcs játékos volt a full frame és nagy szenzoros képfelvételi technológia terjesztésében. Beruháztuk a szaktudásunkat és anyagi erőforrásainkat annak érdekében, hogy ez a technológia a filmipar szabványa legyen. Most büszkén kijelenthetjük, hogy a full frame mozifilmezés megérkezett."


Seiler György



Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.058980 másodperc.