MédiatechnikaNeumann V 402

Médiatechnika | 2020. Október 12., Hétfő 19:00

A nyár elején jelent meg a vadonat új, csúcskategóriás Neumann V 402 kétcsatornás mikrofon előerősítő DI bemenetekkel és fejhallgató erősítővel. A legendás gyártó tökéletes kiegészítőnek szánja az összes Neumann mikrofon számára.

Teljesen transzparens hang, nem kívánt színezékektől mentesen. A nagy impedanciás direkt bemenetek a kiváló hangminőséget szolgálják. A stúdió besorolású fejhallgató erősítő pedig a precíz monitorozást teszi lehetővé. A berendezést a legapróbb részletekig Németországban kézi manufaktúrában gyártják.

...

V402_1_700.jpg

...

Fedezze fel mikrofonja valódi hangzását

A transzformátormentes áramköri tervezés a maximális átláthatóságot és a hang tisztaságot hivatott szolgálni. A V 402 így tökéletesen kiegészítése az összes Neumann mikrofonnak, annak érdekében, hogy felfedjék a hangok és hangszerek valódi karakterét.

...

V402_2_700.jpg

...

A tökéletes találkozás

A V 402 a Neumann valaha gyártott első stand-alone mikrofon előerősítője, bár a vállalat gyártott jó néhány generációt top minőségű előerősítő modulokból a saját keverő konzoljai számára, ilyen a most már legendává vált V 476 B az 1980-as évekből. A technológia természetesen haladt tovább. Azonban az alap kérdés még mindig az marad, hogy: Mi lenne a tökéletes előerősítő Neumann és más magas minőséget képviselő stúdió mikrofonok számára? Az összes Neumann mikrofon a klasszikusok és az aktuális modellek is különösen egyedi karakterisztikával rendelkeznek. A V 402 előerősítőt úgy tervezték, hogy megőrizze a mikrofon hangképének maximális integritását, bármely erősítés beállításnál nem növeli és nem is csökkenti azt. A tökéletesség már nem tökéletesíthető tovább!

...

V402_3_700.jpg

...

Természetes ragyogás

A Neumann V 402 készüléket a legmagasabb szintű linearitásra és hang tisztaságra tervezték. Egyszerűen „csak” erősíti a mikrofon jelet nem kívánt elszíneződés vagy mesterséges hang képződmények, - például zaj és torzítás, - nélkül. Manapság, még az olcsó kategóriás előerősítők is azt állítják magukról, hogy "lineárisok" és "neutrálisak", de gyakran hiányzik a finomság és a hangzás kellő részletezettsége, a kimeneti jel „tompa, szürke” színtelen, különösen igaz ez nagyobb erősítésnél. A fejlesztés hosszú és bonyolult folyamat volt, széleskörű mérési sorozatokkal, kritikus lehallgatási tesztekkel, annak érdekében, hogy a Neumann névhez méltó színvonalú előerősítőt hozzanak létre. A V 402 az eredeti jelet teljes részletességében őrzi meg, miközben hagyja teljes színpompájában ragyogni. A direkt bemeneteket is a hangzás tisztaságára tervezték, elektromos gitár, basszusgitár és más hangszerek rögzítésekor sincs színesség, vagy részletesség veszteség. A kifinomult áramköri megoldások, valamint a nagyon magas bemeneti impedancia biztosítja a hallható zaj nélküli ragyogó hangzást. A kapcsolható 20 dB-es osztó biztosítja, hogy az erősítő torzítás nélkül használható legyen magas szintű forrásokkal is 28 dBu-ig. A high pass funkciót kellő óvatossággal tervezték, - hogy jelromlás nélkül képes legyen eltüntetni az tranziens ugrásokat és a zümmögést. Könnyű monitorozás érdekében a V 402 egy stúdió minőségű fejhallgató-erősítőt kapott, ami tökéletes ellenőrzést biztosít a felvétel stádiumában. Az egyes csatornák független hangerőszabályzói a rögzített jel befolyásolása nélkül teszik lehetővé a késleltetés-mentes mix lehallgatását.

További részletekért érdemes megtekinteni a Grammy-díjra jelölt zenei producer és hangmérnök Axel Reinemer videóját.

...

.

..

www.neumann.com

 

A Neumann termékek hazai forgalmazója az Audio Partner Kft.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.071501 másodperc.