Omnibus bemutató a Media Networks-nél

| 2007. Október 25., Csütörtök 14:00

A múlt hónap közepén tartott két napos rendezvény bemutatta az Omnibus új, szoftver alapú adáslebonyolító rendszerét. A meghívottakat a Média Networks ügyvezető igazgatója Laboncz László és kereskedelmi vezetője Pintér József köszöntötte.


Az elméleti előadást Rob Gibney, az Omnibus kereskedelmi igazgatója tartotta. A mintegy 30 perces prezentációból megtudhattuk, hogy az iTX a teljes adásláncot képes reprodukálni, vagyis az ingest, a play out, a szerkesztő és a tartalom – menedzselő folyamatokat. Ez a rendszer számos hardver és szoftver elemet helyettesít: videó szervert, grafikai programokat, logo generátort. A rendszer Gibabit hálózaton fut. Az iTX mintegy 15 éves fejlesztés eredménye, rugalmas felépítése révén jelentősen csökkennek az adás - lebonyolítás költségei a hasonló megoldásokhoz képest. Alacsony üzemeltetési, karbantartási és betanítási kiadások jellemzik. Alkalmazható szabványos IT szerver és tároló környezetbe. A skálázhatósági képesség akár 1000 csatornáig terjedhet. SD és HD jeleket szerepeltethetünk egyazon playout listában, ebből következik, hogy a rendszer formátum független. A rendszer folyamatosan tovább fejleszthető szoftverek segítségével, így egy igen gazdaságos, időálló megoldáshoz juthatunk megfizethető áron. S, hogy mindez mennyire igaz: év végére ígéri az Omnibus az iTX 1.2-es verzióját, amely már alcsatornákat is fog tudni vezérelni.

A prezentáció végén Ed Calverley, az iTX terjesztéséért felelős vezető tartott gyakorlati ismertetést, melyből kiderült, hogy az iTX kezelőfelülete tulajdonképpen egy non-lineáris editor és egy tartalom – menedzselő rendszer házasításából született. A kezelés tiszta és világos felhasználó – barát környezetben valósul meg.



 
Sgy
Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.101458 másodperc.