MédiatechnikaPro Tools Carbon – Jövő a jelenben

Médiatechnika | 2020. December 23., Szerda 15:00

Az Avid idén már a második audio interfészt mutatja be. Az évet, az MTRX studio leleplezésével kezdte. Most azonban a gyártó szakít a már hagyományosnak tekinthető Digilink Mini csatlakozással és egészen új dolgot mutat.

Avid_Carbon_4_700.jpg

...

A Digilink Mini csatlakozással (és a HDX kártyákkal) a legtöbb Apple gép esetében együtt járt egy külső bővítő doboz használata is, ami növelte a stúdióban keletkező zaj mennyiségét, ami már rövidtávon is eléggé zavaró egy hangmérnök vagy producer számára, hosszú távon pedig egyenesen elviselhetetlen. Így a korábbi HDX alapú rendszerek esetében a hosszabbítás és a különféle elkerülő megoldások egyre inkább előtérbe kerültek. A Pro Tools Carbon viszont egy integrált HDX alapú DSP-vel rendelkező, 1RU méretű forradalmi audio interfész, ami segít a stúdióknak a tökéletes hangzás kompromisszummentes elérésében, a lehető legalacsonyabb késleltetéssel. A beépített hűtés zajszintje a korábbi HDX alapú rendszerekkel össze sem hasonlíthatóan alacsony. 

A Pro Tools Carbon a legújabb típusú audio interfész, ami zenészek, zenekarok és producerek számára készült. Ez egy hibrid hangprodukciós rendszer, amely hihetetlen hangminőséggel rendelkezik, és egyesíti a CPU (native) erejét a beépített HDX DSP gyorsítással. A felhasználó a számítógépe fizikai határait ostromolhatja, amikor nullához közeli késleltetéssel az AAX DSP plug-inekkel kever vagy felvételt készít. Mindezt egyetlen gombnyomással, a Pro Tools-ban.

...

Avid_Carbon_1_2_700.jpg

...

Az új - 2020.11-es Pro Tools verzióban nem csak a “Dark mode” az újdonság, hanem a “Hybrid Engine” is, ami a Carbon és az új Pro Tools közös fegyvere a késleltetés ellen. A Hybrid Engine (Native és HDX egyben) maximalizálja a Pro Tools teljesítményét a CPU és HDX DSP egyidejű használatával. Ha egy track-et DSP módba kapcsolunk, a Carbon a valós idejű AAX DSP plug-ineket használja, miközben a CPU gondoskodik a mix többi részéről. Mivel minden AAX plug-innek van native párja, gyakorlatilag teljes az átjárhatóság a rendszerek között. Készítsen felvételt HDX DSP gyorsítással minimális (közel nulla) késleltetéssel a monitorozásban. 

A beépített HDX DSP gyorsítással a Carbon egy igazi erőmű, ami a vezető iparági technológiákra épül. Arra van hangolva, hogy elképesztő sebességgel dolgozza fel a bejövő hangot, így biztosítva a garantáltan 1ms alatti késleltetést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy felvétel közben a zenész, vagy énekes teljes szinkronban hallhatja a zenét, mintha élőben szólna.

A Carbon minden szempontból a tökéletes hangzásra lett tervezve. Kiváló hang konverzió, valamint a valaha látott legátláthatóbb előerősítő szerkezet. Az Avid minden lehetséges szempontot figyelembe vett a tervezéskor, így felvétel készítésekor minden apró részlet a lehető legnagyobb részletezettséggel és tisztasággal kerül rögzítésre.

...

Avid_Carbon_3_700.jpg

...

De lássuk a számokat!

A 25x34 egyidejű I/O számmal a Carbon segít rögzíteni bármilyen session-t, legyen szó akár szóló előadóról, vagy egy egész zenekarról. A nyolc különálló előerősítő, négy fejhallgató kimenet és 16 ADAT I/O szabad kezet ad a mikrofonok felhasználásához, cue mixinggel és a különböző bővítőkkel. Mindezt Digilink helyett a szupergyors, nagy sávszélességű Ethernet csatlakozáson keresztül, AVB protokollal. 

...

Avid_Carbon_5_700.jpg

...

A licenszelésről dióhéjban

A Carbon hardware-hez jár egy különálló egyéves Pro Tools előfizetés ami a lejáratkor a Perpetual verziókhoz hasonlóan használható marad a lejáratkor aktuális Pro Tools verzióval.

A Carbon, a legújabb Pro Tools interfész tehát távolról sem csupán hardware. A teljes Avid Audio kínálathoz hozzájárul és megmutatja, hogy miért is számít továbbra is lényegében iparági sztenderdnek az Avid megoldása.

 

www.snittstudio.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.074063 másodperc.