MédiatechnikaProlight + Sound, - nyitás a broadcast felé

Médiatechnika | 2020. Június 24., Szerda 16:00

Ki gondolná, hogy a legendás hang, fény és színpad/technika kiállítás már 25 éves. Pedig így van. Ezt az elmúlt negyedszázadot számos partnerség és tematikai változtatás övezte, melynek eredménye a mostanra kialakult igen változatos és színes kép.

nyito_680.jpg

...

A kiállításnak Frankfurt ad otthont. A Majna folyó által kettészelt város több szempontból is figyelemreméltó. Itt található Európa legnagyobb tőzsdéje, a kontinens egyik legnagyobb nemzetközi repülőtere és Németország legnagyobb vasútállomása is. A közlekedés fontos szegmens mivel Frankfurt, Németország ötödik legnagyobb városa, lélekszáma közel 780 ezer, az agglomerációval együtt 2,5 millió. Ez a tekintélyes népesség az Európai Unió egyik leggazdagabb városában él, ahol az életszínvonal a hetedik legjobb a világon. Mindezek után nem túlzás azt állítani, hogy Frankfurt am Main Európa legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. Kiváló helyszín egy évenként jelentkező, tematikus szórakoztató ipari seregszemlére. Tavaly például 1606 kiállító, - ebből 30% német és 70% külföldi vállalat, - vett részt a Prolight + Sound-on. A látogatók száma elérte a 85 ezret, amihez további 25 ezer fő csatlakozott a Musikmesse Fesztivál látogatójaként.

...

1_680.jpg

...

Ahogy mondani szokták: „a többnél van még több.” a Prolight + Sound tovább terjeszkedik és növeszti csápjait a nemzetközi partnerség területén. Az idei 25. jubileumi kiadás első ízben működött volna együtt az IABM-el (International Association for Broadcast and Media Technology), vagyis a Broadcast és Média Technológiák Nemzetközi Társaságával. Az IABM kiegészítő programokkal és előadásokkal támogatta volna a Prolight + Sound-ot, főkén az innovatív AV és rádió alkalmazások témákban. Néhány kulcsfontosságú terület: az IP-alapú broadcast technológiák, az AV berendezések közötti együttműködés, az egyre összetettebb szabványok és előírások rendszerezése és a média technológiák általános trendjei. Ezen felül az IABM tanácsadást és segítséget nyújtott volna a Prolight + Sound szervezőinek, - ágazatspecifikus megközelítésben, - a kiállítók és a látogatók megszerzésében.

...

2_680.jpg

...

 „Az AVoIP megoldások és a felhőalapú munkafolyamatok felé történő elmozdulás jelentős szakmai továbbfejlesztési igényeket váltottak ki, még a régóta üzleti tevékenységet folytató szakértők körében is. Örülünk, hogy az IABM partnerünk lett, akik az egész szektorra kiterjedő kiváló szakértelemmel és hálózati kapcsolatokkal rendelkeznek. Mindezzel még nagyobb lefedettséget biztosíthatunk a broadcast és média technológiák innovációinak a ProLight + Sound-on.”- Mondotta Mira Wölfel, a Prolight + Sound igazgatója.

"A Prolight + Sound kiemelkedő jelentőségű nemzetközi esemény a médiatechnológiák üzletágban. Nagy lelkesedéssel várjuk, hogy iparági ismereteinket átadjuk az eseménynek. És természetesen a standunkon is várjuk a látogatókat érdekes beszélgetésekre.” Mondotta Andreas Hilmer az IABM igazgatótanácsának elnöke. „Elkötelezetten támogatjuk tagjainkat a világ legfontosabb kiállításain. A Prolight + Sound-ot a tagságunk köreiben egyre nagyobb érdeklődés kíséri, mivel a professzionális videókat és audiokat egyre szélesebb körben alkalmazzák a hagyományos sugárzott alkalmazásokon túl" - tette hozzá Peter White, az IABM vezérigazgatója.

Jelen együttműködés segítségével a Prolight + Sound kibővíti egyébként sem csekély tematikus portfólióját. További lépés tesz és rálátást biztosít a szórakoztató ipar minden szakembere számára egy teljesen átfogó termék- és szolgáltatásválasztékkal bemutatásával. A rendezvény része lett volna a 11.0 csarnokban található dedikált terület, ahol az IABM tagjai és más érdeklődő cégek különlegesen kedvezményes áron állíthatták volna ki egy kulcsrakész standon.  

...

3_680.jpg

...

Ez lett volna az eredeti terv azonban a Koronavírus járvány átírta a forgatókönyvet. A Prolight + Sound-ot először elhalasztották május 26-29-re, majd éppen a repülőjegyek átfoglalásakor jött a hír, hogy a kiállítást teljesen lemondják a rendezők a COVID-19 rapid terjedése miatt. Ezek a tények, - még egy évet várnunk kell erre a csodálatos kiállításra.

 

www.prolight-sound.com

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.231189 másodperc.