MédiatechnikaProlight + Sound 2016-os vásár

Médiatechnika | 2016. Június 14., Kedd 08:00

A Prolight + Sound a rendezvényipar növekvő ágazatával összhangban folyamatosan növekszik, 2016 április 5- 8-a között 47 ország 940 kiállítója vett részt a nemzetközi eseményen, a rendezvény-, fény-, hang- és színpadtechnikai eszközök szakvásárán.

Összesen 121 országból közel 45.000 látogató érkezett Frankfurt am Main-ba a neves eseményre, új rekordok születtek mind a látogatói mind a kiállítói létszám tekintetében. Ebben az évben a Prolight + Sound bizonyította a rendezvényipar kreatív és gazdasági potenciálját, alkalmat nyújtott a pozitív üzleti lehetőségek kihasználására a szektor egészének területén. Az új koncepciónak köszönhetően a kiállítás több különböző szempontból is jelentősnek bizonyult, például egyidejűleg működött kiállítói és piaci térként, illetve információs és hálózati platformként egyaránt. A vásár jelentőségét tovább növelte nagyfokú nemzetközi jellege: a látogatók több mint fele, a kiállítóknak pedig 62%-a Németországon kívülről, különböző országokból érkezett. Az eseményre látogató nemzetek top 10-es listáján 2016-ban Németország, Hollandia, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Svájc, Ausztria, Kína és Svédország szerepel.

 

NYITO.JPG

 

SAM_4839.JPG

 

A változtatásokra adott pozitív visszajelzések

A rendezvény idén a frankfurti Messében került megrendezésre, amely optimális prezentációs lehetőségeket nyújtott az iparág képviselői számára, az elmúlt évek növekvő tendenciája miatt a kínált termékek palettájának szélesedése, illetve a tematika mélysége, sokszínűsége okán szükség volt a tér bővítésére. A Prolight + Sound szakvására négy hétköznapon keresztül tartott nyitva. A megváltozott – keddtől péntekig tartó – nyitvatartással a rendezvény szervezői a konferenciaprogram négynapos kiterjesztésére is lehetőséget teremtettek egyben. A csütörtöki és pénteki napon a kiállítás átfedésben üzemelt a Musikmesse nevű rendezvénnyel, így az egymás mellett zajló két esemény szinergikus hatása érvényesült. Az új koncepció a résztvevő felek igényeivel találkozott, kivívta jóváhagyásukat, a két rendezvény a szakmai szövetség jegyében zajlott. A Prolight + Sound bebizonyította, hogy a rendezvénytechnika továbbra is virágzó iparág, a nagy volumenű esemény a rendezvénytechnika vezető kereskedelmi pozícióját demonstrálta. Világhírű és alig ismert kiállítók, az iparág nagy játékosai és újoncai egyaránt megtalálhatók voltak a vásáron. A Prolight + Sound széleskörű konferenciasorozata sokszínű programválasztékkal várta a kezdőket és a régi motorosokat egyaránt– önmagában már ez is jó indok lehetett felkerekedni egy frankfurti utazásra. Az új elrendezés is helyes döntésnek, rendkívül sikeres stratégiának bizonyult.

 

SAM_4855.JPG

 

SAM_4869.JPG

 

A Prolight+Sound demonstrálta a szektor innovatív, újító erejét

Többéves növekedés után a rendezvénytechnikai ágazat forgalma megközelíti a négymilliárd Eurót. Egy új GfK-tanulmány szerint a megkérdezett piaci résztvevők 47%-a jósolta a forgalom előrelátható emelkedését és csupán 6%-uk jósolt előre csökkenést. A pozitív üzleti környezet megteremtése együtt járt egy töretlen, magas színvonalú kereslet megjelenésével, amely a kreatív, professzionális, biztonságos és innovatív lehetőségekre, eszközökre irányult. A Prolight + Sound idei eseményén az iparág innovatív ereje tisztán láthatóvá vált. Az összesen hat kiállítótérben zajló programok során a látogatók megtapasztalhatták, mi tesz egy rendezvényt igazán sokszínű, látványos alkalommá. Egyes gyártók előtérbe kerültek az év nagyívű sporteseményein alkalmazott, mozgatható, videót lejátszó képernyőikkel. A LED-technológia egyre rugalmasabbá válik, és egyre szélesebb körű felszereltséget tesz lehetővé, például az innovatív lakberendezés területén a multimédiás lámpák, vagy az asztalokba épített képernyők, illetve a videó-táncparkettek esetében. A Prolight + Sound vásárának egyik csúcspontjai a drónok voltak, melyek full HD minőségben képesek a légifelvételekről élő közvetítést nyújtani a képernyőn keresztül. A 3D-térképészet szektora is jelentős emelkedést ért el az értékesítés területén. A Panasonic bemutatta a világ legnagyobb méretű épülethomlokzat-vetítését, amely a tavalyi évben Moszkvában került felavatásra.

 

SAM_4871.JPG

 

SAM_4875.JPG


Információs platform a ma és a jövő professzionális szakemberei számára

A rendezvénytechnika elmúlt években megmutatkozó lenyűgöző fejlődése életre hívta a magas képzettségű alkalmazottak iránti keresletet is. Ezen oknál fogva a Prolight + Sound tovább bővítette a szakmai fejlődés professzionális lehetőségeit. Egy kiterjedt szeminárium-program során több mint 70 előadás volt hallható, az előadók alapvető, valamint szakértői ismereteket nyújtottak a napjainkban létező technológiai trendekről, az élenjáró eseménymenedzsmentről, illetve a rendezvényipar bizonságtechnikai kérdéseiről. A kipróbált és tesztelt konferencia fórummá vált, s ez az új hálózatos, interdiszciplináris terület ideális terep az ötletek, és az információ áramlására, cseréjére. A „Jövő Tehetségeinek Napján” a Prolight + Sound idén első alkalommal kiemelt figyelmet fordított a rendezvénytechnika szektorában tanuló diákokra és gyakornokokra. A szakmai újoncainak alkalmuk nyílt megismerkedni a rendezvénytechnológia karrierlehetőségeivel, különböző szakmai műhelygyakorlatokon és előadásokon vehettek részt. Ezzel egyidejűleg a gyártóknak is lehetőségük nyílt bemutatni cégüket a fiatal tehetségeknek, akik potenciális munkaerőt is jelentenek a jövőben.

 

SAM_4879.JPG

 

SAM_4886.JPG


Kiemelkedő eredmények a Spotlighting területén

Ahogyan az eddigi évek során, úgy idén is több neves díj kiosztásra került a rendezvény alkalmából. A 2016-os Opus – German Stage Award díjat a nemzetközileg is elismert világítás-designer, Björn Hermann kapta. A Synus – Systems Integrations Award-ot ebben az évben két projekt nyerte el a „Szórakoztatás” szektorából.

A következő Prolight + Sound 2017-ben április 4-e és 7-e között kerül megrendezésre.

 

www.prolight-sound.com.


Facebook:
www.facebook.com/prolightsoundfrankfurt
Twitter:
www.twitter.com/pls_frankfurt
YouTube
www.youtube.com/plsfrankfurt

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.082380 másodperc.