MédiatechnikaRiedel a lósportban, - Embrionix

Médiatechnika | 2020. Május 11., Hétfő 13:00

Egy új partneri szövetség jött létre a Német Lóverseny Szervezet, a Német Fogadóiroda és a Riedel Communications között. A közös cél egy jövő-orientált broadcast formátum megteremtése a német lósport közvetítéseihez.

loverseny_600.jpg

...

A technológiai hármas szövetség elkötelezett az irányba, hogy jelentősebb hozzáadott értéket szolgáltasson a közönségnek és a közvetítő szakembereknek egyaránt. Első lépésben új kamera megoldásokat és high-end berendezéseket vetnek be a hatékonyabb képfelvétel és a gyors mozgású lóverseny akciók rögzítésére és visszajátszására. A cél a nézők számára a valós idejű láttatás, kommentálás és megvilágítás. Ezzel a vizuális és szerkesztési újratervezéssel a lóverseny közvetítések szélesebb nézői körben még látványosabbak és elérhetőbbek lesznek. A Riedel, mint az innovatív technológiák integrátora biztosítja a csúcskategóriás gyártási és program formátumokat, feltételezett felelősséggel közeli együttműködésben a partnerekkel és a tartalom ügynökségekkel a teljes videó gyártás minden aspektusában. Mindezek befejezéseként, a Riedel kifejlesztett a lóverseny gyártáshoz egy átfogó IP-alapú prémium szolgáltatást. Ennek az új technikai infrastruktúrának a központi eleme a Riedel Atmosphere Media Cloud, amely egyetlen OTT platformon kombinálja a digitális tartalom kezelést és a belső gyártási rendszert. Ez az erőteljes, intuitív platform biztosítja a megfelelő adat kezelést, grafikai tartalmat, videó stream-eket, valamint az élő streamek direkt kijátszását közösségi médiák felé. A Riedel szolgáltatás magába foglal egy MediorNet infrastruktúrát, amely az összes kamera jelet kontrollálja, valamint a világ felé processzálja a nemzetközi jeleket és természetesen ellát centralizált és decentralizált interkom feladatokat is a zökkenőmentes gyártás érdekében.

„Fókuszban az innováció, szemünk a technikai lehetőségeken: ez volt a Riedel védjegye az első naptól kezdve.” Így kezdte beszédét Thomas Riedel, a vállalat tulajdonosa. „Új partnerségünk a Német Lósporttal és Fogadóirodával elsődleges példa. A német lóverseny jövője most kezdődik, azon dolgozunk, hogy egyedülálló nézői élményt teremtsünk és egyengessük az új gyártási formátumok útját.”

 „A Riedelben egy kiváló partnerre leltünk, akik képesek csúcskategóriás sportközvetítések lebonyolítására, a legjobb szemszögből közelítik és emelik a sportprodukciók ezreinek színvonalát. A Riedel úttörő technikai megoldásai új perspektívákat nyitnak a lóverseny számára.” Mondotta Jan Pommer a German Racing ügyvezető igazgatója. Együttműködésben partnereink közül a Német Fogadóirodával, most új szintre emelhetjük televíziózható versenysportunkat.”

...Riedel_600.jpg

...

Az Embrionix csatlakozik a Riedel-hez

A kanadai IP videó processzor úttörő vállalat integrációjával két sikertörténet is útjára indul a korszerű jeltovábbitás és processzálás területén a média és szórakoztató piacon. A fúzióval a  Riedel megerősíti az IP-kompatibilis hardver és szoftver szakértelmét, és tovább bővíti videó megoldásainak széles skáláját. A 2009-ben alapított Embrionix vállalat broadcast videó alkalmazásokhoz fejlesztett miniatürizált, nagy denzitású, IP átjárókat, IP processzorokat és konvertereket. Akkoriban a kis formátumú, plugin, jelfeldolgozó (SFP) modulok úttörő megoldásnak számítottak és mint ilyen az Embrionix több mint 20 szabadalmat kapott erre az áttörést jelentő technológiáira. A Riedel Communications mint globális vállalat, hasonló innovációkban tevékenykedik és az évek során vezető gyártója lett a szétosztott interkom és videó hálózatos megoldásoknak. A Riedel több mint egy évtizede a valósidejű médiahálózatával, a MediorNet-rel folytat hálózati megközelítést a videó infrastruktúrák területén.

„Néha a dolgok összevágnak, mint ahogy a Riedel, az Embrionix is garázs cégként indult, majd az elkötelezett, innovációtól vezérelt szellemiség meghozta a globális sikereket. A vállalataink filozófiája ideális találkozás, a mi termék portfolióink és kompetenciáink tökéletesen kiegészítik egymást.” Emelte ki Thomas Riedel. „Minden nagyképűség nélkül állíthatom, hogy nemzetközi játékosok vagyunk, ennek minden előnyét kínálhatjuk az Embionixnak, úgy mint globális eladások és piaci jelenlét, valamint támogatott infrastruktúra. Másrészről fontos számunkra az Embrionix egyedülálló technológiája és szabadalmazott tudása, amely eszköz lesz számunkra a videó helyszíni infrastruktúrák vezető innovációjának küldetésében.” Ezzel a partnerséggel a Riedel erősíti az elérést az Embrionix mérnöki erőforrásai felé, - amelyek többsége az élvonalbeli IP- és videó technológiákra szakosodott mérnökből áll. A kanadai Montreálban található bázison a növekvő csapat 50 mérnökből és szakértőből áll, akik kutatás-fejlesztéssel foglalkoznak, valamint kereskedelmi irodák is működnek szerte a világban. Az Embrionix csapatával a Riedel „család” létszáma meghaladja a 700-at.

...

lovak_600.jpg

...

„Mint IP hibrid környezet, - a globális vásárlók által megbízhatónak ítélt Riedel MediorNet ideális híd az IP világába. A mi nagy denzitású IP átjáróink és processzing megoldásaink nagyszerűen bővítik majd a MediorNet ökoszisztémát és kiszélesítik az alkalmazási területeket is, téve így még erősebbé a rendszert mint valaha.” Mondotta Renaud Lavoie, az Embionix vezérigazgatója. „Az elmúlt években a mi fiatal vállalatunk rendkívül gyors növekedést mutatott. Mostani partnerségünk a Riedel-el felgyorsítja a technológiánk utáni érdeklődést és egyengeti a ragyogóbb jövő útját. Nagy izgalommal és várakozással várjuk, hogy immáron Riedel családtagként folytassuk az Embrionix sikertörténetét. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az utazásnak.”

A Riedel, - mint a fentiekből is lászik, - egy pillanatra sem áll meg, töretlen akarattal és elszántsággal mennek előre. Újabb és újabb partnerséggel vagy akvizícióval tovább erősítik már egyébként is igen erős piaci helyzetüket. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy akik velök dolgoznak nem járnak rosszul. Valószínű, hogy ezt a potenciált ismerték fel Montreálban az Embrionix-nál. A kis csónak tehát behajózott a nagy flotta alá, sok sikert és jó szelet kívánunk a közös utazáshoz. És ha már utazásnál tartunk: a Riedel is ott volt Amsterdamban februárban az ISE kiállításon. Egyetlen eseményt sem hagynának ki, ahol találkozni lehet felhasználókkal, potenciális ügyfelekkel, vagy érdeklődőkkel. ISE szereplésükről a következő számban tudósítunk.

 

(sgy)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.418697 másodperc.