MédiatechnikaRiedel Hold küldetés

Médiatechnika | 2017. December 26., Kedd 09:00

Egyáltalán nem „Mission impossible”

a berlini székhelyű PTScientist Űr Kereskedelmi Vállalat által vezetett közelgő Hold expedíció. Számos technológiai partner, - többek között a Riedel is csatlakozott a nem minden napi esemény lebonyolításához, demonstrálva, hogy képesek összeállítani „küldetés-kritikus” rendszereket. A Riedel gondoskodik a zökkenőmentes kommunikációról és jelek infrastruktúrájáról a hatalmas áttörést jelentő projektben, amiben a PTScientists lesz az első magán vállalat amely a Holdra lép.

 

ALQ at Apollo 17 Artwork Credit.jpg

 

A küldetés kísérletet tesz egy űrhajó elhelyezésére a Hold felszínén, valamint két távvezérelhető Audi quattro Holdjárót is üzembe állítanak. A tervek szerint élő HD közvetítés lesz a Földre. A jövő évi indulásig még rengeteg munka vár a kiemelt technológiai partnerekre: az Audira, a Vodafone-ra és a Riedel-re. A tervek szerint a SpaceX rakéta fogja Föld körüli pályára állítani a PTScientists ALINA nevű űrhajóját. Az ALINA landolása, vagy inkább holdolása után a két Hold terepjáró Audi is megkezdi a felderítő munkát. Az ALINA használatos lesz LTE alapállomásként is biztosítva az adatkapcsolatot a két terepjáró és az űrhajó között, valamint kommunikációs alapállomásként is működhet majd későbbi expedíciók során.

 

bolero.jpg

 

A Riedel részvétele sokrétű, egyrészt technológiai partnerként gondoskodni fog a legfontosabb kommunikációkról az Artist digitális mátrix intercom-okkal és a Bolero vezeték-nélküli intercom-okkal. Másrészt mindezzel párhuzamosan a Riedel MediorNet rendszerek lesznek használva az összes jel szétosztására, valamint a Földön processzálni fogják a Holdjárók által gyűjtött videó adatokat. Robert Böhme a PTScientists alapítója és vezérigazgatója kiemelte, hogy azért választották a Riedelt kommunikációs partnerek, mert óriási gyakorlatuk van nagy nyomás alatt álló, élő közvetítések zökkenőmentes lebonyolításában.

 

www.riedel.net

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.091669 másodperc.