MédiatechnikaSony Cinema Line kamerák digitális mozifilmhez

Médiatechnika | 2020. Szeptember 04., Péntek 17:00

A Sony bemutatja a Cinema Line kamerasorozatot! A vállalat kamerakínálata a digitális mozi gyártására fejlesztett technológiával bővül a tartalomgyártó közösség számára.

FX6_side_700.jpg

 

A Sony 2020 szeptember 2.-án bejelentette a Cinema Line projektet, mely egy új, tartalomgyártók számára kialakított kamerasorozat, ami ötvözi a Sony kiemelkedő képminőségét, részletgazdag kivitelezését és digitális fényképészet iránti szenvedélyét.

Az Cinema Line nemcsak az áhított, digitális mozifilm gyártásban szerzett tapasztalatok által létrejött operatőri megjelenítést, hanem a fejlett működőképességet és a megbízhatóságot is biztosítja, mely eleget tesz a kifinomult alkotók különleges szükségleteinek is. Az új sorozat az alapvető mozikamerák és a professzionális videókamerák tulajdonságait is felülmúlja.

A Sony 2000-ben dobta piacra úttörőnek tekinthető, HDW-F900-as kameráját. A HDW-F900 megjelenése a digitális mozi új korszakának kezdetét jelentette, hiszen az eszköz a világ első 24 pixeles digitális kamerája volt. A VENICE és még sok más, hasonló termék volt a piaci operatőrök és képalkotók válasza a fejlesztésre, ezzel is megindítva a párbeszédet a gyártók és tartalomgyártók között.

A Sony termékcsalád meglévő eszközei a Cinema Line részét fogják képezni, beleértve a VENICE-t és az FX9-et is. A VENICE évekig az elsődleges választás volt, ha digitális filmgyártásról volt szó, míg az FX9 a dokumentumgyártásban büszkélkedhet kiemelkedő eredményekkel. A következő lépés egy olyan új modell megalkotása, amely a vizuális tartalomgyártók számára is vonzó. A Sony az igények kielégítése érdekében tervezi bővíteni kamera választékát, az új FX6-os kamera személyében, mely 2020 végén jelenik meg.

A Cinema Line minden kamerája a felhasználói visszajelzések kapcsán fog fejlődni: 2021-től lesz elérhető az FX9 3. verziós frissítése, melynek köszönhetően az S700PTP*-vel fog bővülni az eszköz – ez lehetővé teszi a Sony fényképezőgépének távvezérlését, a Center Scan üzemmódot a Super 16mm-es objektívekhez, a B4-es lencse adaptertámogatását, illetve egyéb funkciókat. Ezzel párhuzamosan 2020. novemberében a VENICE kamera a 6.0-ás verziófrissítésben további funkciókkal fog bővülni, melynek célja, hogy az eszköz közvetítési és élő környezetes működőképessége is javuljon.

...

...

 „A Sonynál a legmélyebb tiszteletünket fejezzük ki a filmkészítők, operatőrök és történetírók munkája iránt. A Cinema Line segítségével mind a filmipar, mind a digitális képalkotás fogyasztói piacának DNS-ét használtuk fel, ezáltal alakítjuk ki új, kreatív eszközök fejlesztési irányát. Ez a termékcsalád lehetőséget ad az alkotóknak, hogy az eddiginél nagyobb távlatokban feszegethessék kreatív határaikat, és minden egyes képkockában megragadhassák az érzelmeket” – jelentette ki Claus Pfeifer, a Sony Professional Europe Media Solutions tartalomgyártási igazgatója.

 

A Cinema Line projekttel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalakra:

-Cinema Line weboldal: https://www.sony.net/cinema-line

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.069917 másodperc.