MédiatechnikaÚj MediorNet hardver és szoftver eszközök

Médiatechnika | 2020. Június 06., Szombat 09:00

A Riedel tovább szélesíti Videó Megoldások Portfólióját. Új MediorNet MuoN, VirtU és FusioN terméksor együtt a MediorNet MicroN UHD Node-al a következő generációs IP szignál transzport és processzing megoldásokat képviselik.

Riedel MediorNet_600.jpg

...

A wuppertali friss bejelentés szerint jelentős a bővítése a vállalat MediorNet videó hálózati eszközeinek. 13 új hardver eszközzel és 9 új szoftver alkalmazással a MediorNet terméksor jobban felszerelt mint valaha, mindez kielégíti a mai kor  SDI, IP és hibrid környezeti igényeit, szétosztott routolás, processzing, multiviewing vonatkozásában. Az első Riedel által leleplezett új hardver innováció a MediorNet MicroN UHD, nagytestvére a díjnyertes MicroN média szétosztó és processzáló eszköznek. A Riedel szétosztó és szoftver definiált koncepciójára építkezve a MicroN UHD nagyobb sávszélességet, több I/O-t, magasabb felbontást, több processzor erőforrást ad a MediorNet platform számára. A 12G SDI interfészekkel az új node natív támogatást biztosít UHD jelek számára, valamint 48 videó jelre összpontosít, a mindössze 1RU készülékházban 400G gerinc kapcsolódással. A Riedel termék-menedzser és mérnök-tervező csapata közeli együttműködésben dolgozik Wuppertal és Montreal között. Utóbbi a korábban Emrionix néven ismert vállalat is részt vett a MediorNet MuoN, VirtU, és FusioN termékek fejlesztésében. Az innovatív ultra-dense SFP technológia alapjain ezek az új processzor modulok és hub-ok kiegészítik az intelligens MediorNet szignál interfészeket és core kapcsolókat, így a teljes IP megoldásokkal kerek a Riedel videó portfoliója. 

 

„Amióta az elmúlt év végén az Embrionix csatlakozott a Riedel családhoz, töretlenül azon dolgozunk, hogy a mi videó portfóliónkba integráljuk az ő erőteljes technológiájukat. Hónapok kemény munkája után most kiteljesedett ez a flexibilis és erőteljes terméksor, amely kész forradalmasítani a jelszétosztást és feldolgozást a broadcast és esemény lebonyolítás piacon.” Mindezt Thomas Riedel a Riedel Communications alapítója és vezérigazgatója mondotta. „Valóban büszkék vagyunk, arra amit csapatként elvégeztünk és megcsináltunk, boldogan tárjuk a felhasználók elé a közös víziónkat a jövő videó hálózatairól, és annak termékszintű megvalósítását is a MuoN, VirtU, és FusioN sorozatokkal.” Az új MediorNet termékek középpontjában az innovatív MuoN SFP technológia található. A MuoN SFP-k dugaszolható átjárók és processzing eszközök, amelyek egyedülállóan kompakt formátum faktorral gondoskodnak a jelekről, használhatók a VirtU frame-eken belül, vagy kulcsrakész IP kapcsolókban. A szoftver definiált MuoN hardver különböző be és kimeneti konfigurációban érhető el, beleértve BNC, optikai szál, vagy HDMI, valamint konfigurálható különböző alkalmazásokkal is. Egyszerű szoftver licensz cserével az eszközünk átalakulhat fel/le/kereszt konverterbe, JPEG 2000/XS koder, vagy dekóderbe, audio routerbe és még multiviewer-be is. A Riedel hálózatos videó szétosztó portfóliója tovább bővül a VirtU és FusioN terméksorokkal. Berobbantva a legnagyobb denzitást a piacra, a VirtU IP core infrastruktúra platform alapja lehet mindössze 1RU házban, nagy számú Riedel MuoN SFP processzoroknak, valamint használható tömeges átjáróként és/vagy nagy denzitású processzor egységként is. Hasonlóan a FusioN sorozat is kompakt önálló I/O és processzor egységek, amelyek számos szoftver alkalmazással könnyedén konfigurálhatók. Az apró formátum faktornak és a csekély fogyasztásnak köszönhetően, a FusioN eszközök egészen közel telepíthetők a jelforrásokhoz, vagy végállomásokhoz, így erőteljes és hatékony gyártási környezetet alakíthatunk ki.

„Ezek az új eszközök két kulcsfontosságú adottság mentén egyesülnek, melyeket a média infrastruktúra filozófiánk a kezdetek óta megteremtett. Ezek: szétosztás és a szoftver definiáltság.” Mondotta Jan Eveleens a Riedel üzletfejlesztési igazgatója. „Ezekkel az új megoldásokkal széles körben képesek vagyunk kiszolgálni különböző funkciókat és alkalmazásokat. Mostantól egy sokkal erősebb ütemtervünk van az IP világ felé, amivel az ügyfeleink számára egy sokkal átfogóbb migrációs stratégiát tudunk felkínálni.”

Az új szoftver-definiált hardver platformmal együtt a Riedel piacra dobta vadonat új alkalmazásait up/down és cross konverzióra, kóder/dekódereit, audio routereit és multiviewing megoldásait és IP átjáró sorozatát.

„Az intenzív együttműködés Montreal és Wuppertal között meghozta az eredményt. Csapataink és a technológia valóban tökéletesen illeszkedik, aminek eredménye ez a kiváló termék-bevezetés.” Mondotta Renaud Lavoie a Riedel Montreal ügyvezető igazgatója. „Ez az új terméksor megerősíti a Riedel technológiai vezető szerepét és bizonyosan tovább erősíti a vállalat globális játékos pozícióját a videó piacon.”

...

uszoliga_600.jpg

 ...

Nemzetközi Úszó Liga

A tekintélyes verseny első évadjában Riedel Artist és Bolero berendezések biztosították a tiszta és megbízható kommunikációt.

A teljesen megújult International Swimming League (ISL) átfogó kommunikációs magját az Artist digitális mátrix interkom és a Bolero vezeték-nélküli interkom adta. Az integrált Artist/Bolero rendszerek tiszta és magasfokú megbízhatóságot adtak az ISL alakuló évében a személyzeti kommunikációban, 2019 decemberében a döntőben, amelyet Las Vegasban a Mandalay Bay Szálloda és Kaszinó Komplexumban rendeztek meg. Ez az ISL rendezvény professzionális sportesemény sokkal inkább női és férfi úszó csapatok részvételével, mint egyedi versenyzőkkel. 2019-ben a liga hét un. rövid kurzus úszóversenyeket rendezett a világ különböző városaiban. A nagy döntőre Las Vegasban került sor, ahol a francia Energy Standard csapata lett a bajnok a Cali Condors és a London Roar előtt.

A Dodd Technologies Inc. (DTI), a full-service rendezvény és szórakoztató gyártó vállalat gondoskodott a négy amerikai találkozó közvetítéséről és streaming megoldásáról. Ezek a helyszínek voltak: Indianapolis; Washington D.C, Dallas, és a döntő Las Vegasban. Utóbbi városban a DTI együtt dolgozott a Myrtha Pools és Klance Unlimited vállalatokkal az egyedi építésű, akril oldalfalú medence installációjában. A medence a Mandalay Bay Kaszinó Aréban került felállításra, amelynek vízkapacitása közel 1 millió gallon. A DTI a négy esemény mindegyikében bevetett egy Artist-32 főegységet asztali és rack-be szerelt Riedel 2300 soroztú SmartPanel-okkal. Az Artist zökkenőmentesen routolta az interkom jeleket a 10 db. Bolero övegységekhez. A Mandalay Bay-ben mindössze két Bolero antennára volt szükség, ezek megfelelően gondoskodtak a hibátlan és kristálytiszta kommunikációról az egész arénában és a környező helységekben.

...

uszo1_600.jpg

...

„Ezek az ISL versenyek különösen gyorsan zajló események, amelyek megkövetelik a gyors és üzembiztos személyzeti és lebonyolítási kommunikációt. Folyamatos intenzív időhiányban vagyunk, és nem vesztegethetünk értékes perceket hibaelhárításra, vagy a lefedettséggel kapcsolatos aggodalmakra.” Mondta Caleb Cassler a DTI hangmérnöke. „Az Artist ecosystem rugalmassága, kombinálva a Bolero vezeték-nélküli interkom könnyű beállításával és pengepontos megbízhatóságával, pontosan az amire a mi gyártó csapatunknak szüksége van ahhoz, hogy ezt a vizes show-t könnyedén lebonyolítsa. Vegasban engem személy szerint lenyűgözött, hogy valóban csak két Bolero antenna képes volt lefedni ezt az óriási működési területet, amit a verseny döntője megkövetelt.”

...

uszo2_600.jpg

...

A Bolerot minden ISL eseményen széles körben használták egyéni tájékoztatásra és az általános közös csevegések csökkentése céljából is. Így maradt elegendő erőforrás olyan funkciókra mint: sportolók helymeghatározása, névsor változás és vezeték-nélküli kamerák vezérlése. A DTI csapat ügyesen, 6 főegységre osztotta ki a Bolero csatornákat, úgy mint: audio, video, show világítás, LED falak, kocsi mérnökség és kocsi rendező. A változtatások könnyedén, üzem közben végrehajthatók voltak a Riedel Director konfigurációs szoftver segítségével. Erre egy példa: a verseny kezdetéig döntést kell hozni, hogy melyik versenyző úszik az adott versenyszámban. Azonban az utolsó pillanatban a színpad menedzser Boleroval a derékszíján felvértezve meglátogatja az edzőket és tájékozódik az esetleges változásokról. Majd ezeket a változásokat továbbítja a grafikának, az időmérés és a pontozási személyzet számára, csakúgy mint a gyártásnak a megfelelő bejelentésekhez.

„Az ISL egy áttörést jelentő szerveződés a világ úszóversenyeiben és mint ilyen egyedi is. Nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk ennek a mozgalomnak.” Mondta Joyce Bente a Riedel észak-amerikai elnök-vezérigazgatója. „Nem csak egy új és izgalmas professzionális sport és szórakozás a maga saját hatalmas rajongó táborának, hanem egy merőben új megvilágítását is adja az úszósportnak, amelyben a fókusz nem az egyéni, hanem sokkal inkább a csapatteljesítményre helyeződik át.” Majd hozzátette: „Az Artist-Bolero interkom ökoszisztéma kiváló választás egy vadonatúj sport számára, ahol sok lehetőség van a növekedésre. A Bolero lehetővé teszi, hogy a produkció bármilyen méretre növekedjen, vagy csökkenjen, mindez csak a show nagyságától függ, önálló konfigurációban, vagy integráltan az Artist részeként. Hasonlóképpen az Artist is könnyedén alkalmazkodik a produkció változásaihoz és a skálákhoz, hogy megfeleljen a növekvő produkciós igényeknek, és elég agilis ahhoz is, hogy új formátumokat kezeljen, mivel a tartalom készítői folyamatosan új közönségeket keresnek, akiket más-más módon és platformokon kell kiszolgálni.”

...

teatro2_600.jpg

...

Teatro Diana

Las Vegas után utazzunk kissé délebbre Mexikóba Guadalajaraba, ahol a Teatro Diana Riedel berendezésekkel frissítette belső kommunikációs rendszerét.  A 2400 ülőhelyes színház 15 éves fennállásának apropóján korszerűsítette teljes kommunikációs infrastruktúráját. A projektben Riedel Bolero standalone, vezeték-nélküli egységek szerepeltek.

„A megbízható interkom rendszer kritikus szerepet tölt be az összes élő show-ban, úgy mint színdarabok, koncertek, konferenciák és mozi vetítések.” Mondta Wolfgang Schmitz a Teatro Diana gyártásvezetője. „A Bolero híres hangminősége, megbízhatósága és rugalmassága már a kezdetben is elkápráztatott minket, láthatjuk a legegyszerűbb integrációt és a legrugalmasabb programozható képességét. Tudjuk, hogy a Boleroval minden körülmények között számolhatunk bármilyen fajta és nagyságú rendezvényről legyen szó.” A helyi Riedel termékforgalmazóval, a Video Integra-val együtt dolgozva választotta a Diana Színház a Bolerot, leváltva a régi elavult vezeték-nélküli interkom rendszert, ami a létesítmény megnyitása óta szolgált. A Diana technikai személyzete mostantól használhatja a Bolero easy-to-use, web-alapú konfigurációs portált az övegységek gyors és egyszerű beprogramozásához. De ezen túl a Bolero modern kodekje és hatékony sávszélesség használata biztosítja, hogy a Teatro Diana csapata, - nagyobb lefedettséggel és egyedülálló hangminőséggel,- maximum 10 övegységet támogathat AES67 antennánként.

...

Teatro1_600.jpg

...

„Még kisebb Bolero rendszerrel indulva is képesek vagyunk lefedni a teljes színpadot és a technikai területeket, beleértve a fő auditoriumot is.” Emelte ki Ivan Guerra a Teatro Diana audio igazgatója. „Ugyanakkor nagyon könnyedén képesek leszünk bővíteni az installációt a növekedés ütemében és a szükségletekhez igazodva, köszönet a helyi erőforrásnak a Video Integra-nak és a hatalmas Bolero raktárkészletnek, ami lehetővé tette a rekord idejű előkészítést, beüzemelést és működést.”

„Egy megbízható és kristálytiszta kommunikációs rendszer alapeleme egy olyan létesítménynek, mint a Teatro Diana, nem csak a zökkenőmentes lebonyolítást biztosítja, de jobb és tisztább kommunikáció is megvalósít.” Mondta Angel González España, a Riedel Communication, Latin Amerikáért és Karib Tenger térségért felelős nemzetközi kereskedelmi igazgatója. „Mint az első Bolero helyszínünk Mexikóban, a Teatro Diana nagy lépést tett előre a vezeték-nélküli interkom csúcstechnika adoptációjában. Bízunk benne, hogy a Bolero a tudása legjavát adja és a lehetőségekhez mérten lefedi az igényeket, valamint intuitív nagytudású jellemzőin keresztül támogatja a Teatro Diana személyzetét a mindennapi munkában.”  

...

Lutz Rathmann 600.jpg

...

Új igazgató Lutz Rathmann személyében

Ténylegesen június 1-én áll munkába a Managed Technology division új vezetője, jelentette be a Riedel Communications.

A mérnökként diplomázott Rathmann legutóbb vezérigazgató volt az APS ügynökségnél, akik főként autóipari rendezvények vezető ellátói. Az új vezető már korábban néhány vezető beosztást betöltött a Riedelnél, főként globális események helyettes irányítójaként. Rathmann Kai Houben utódja, aki távozott a wige Solutions vezető csapatához, ez a média vállalat különösen jól ismert a motorsportban. A vezető broadcaster több különböző pozícióban eltöltött 25 év szolgálati idő után távozott a Riedeltől.

„Nagyon örülök, hogy Lutz visszatért hozzánk, ő egy igen tapasztalt, erőskezű vezető, aki szinte genetikusan a Riedelhez tartozik. Különösen innovációra érzékeny mentalitása a jövőben segíteni fogja a Riedelt tovább erősödni az esemény és sport gyártásban. Emelte ki Thomas Riedel a Riedel vezérigazgatója. „Ugyanakkor, szeretném kifejezni legnagyobb elismerésemet Kai-nak és megköszönni szívem mélyéről azt a hosszú és sikeres szolgálatot amit a Riedelért tett. Kai a lokális bérleti működésünket globális gondolkodás központtá alakította át, mi nagyon bízunk abban, hogy ez a szemlélet Lutz munkásságával tovább folytatódik.”

Rathmann feladatai között szerepel az új területek üzleti startégiáinak bővítése és a partneri viszonyok további szélesítése, valamint folytatni a Riedel megoldás portfóliójának tovább fejlesztését.

„Igazán remek érzés visszatérni a Riedel Családba. Itt az innováció veleszületett szellem hatja át az embert és a Managed Technology division valóban egyedülálló” mondotta Rathmann.

"Várom, hogy folytathassam ezt a sikertörténetet ebben az erős és szenvedélyes csapatban.”

...

riedel.net

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.070932 másodperc.