MédiatechnikaÚj Panasonic kamerák az IBC-n

Médiatechnika | 2016. December 08., Csütörtök 07:00

ENG, dokumentarista kézi, stúdió, PTZ és filmes kamerák szerepeltek a kiállítás trendvonalában.

AG-UX180 4K/UHD/2K felbontású, 1” új MOS szenzoros, és vadonatúj Leica objektívvel felszerelt. A manuális és auto beállítási lehetőségek széles tárházával rendelkezik, ami egy ENG kamerától elvárható, de az új AF túltesz a korábbiakon, ami a legjobb 4K felvételekhez elengedhetetlen.  20X optikai Zoom 24mm-es szuper nagylátószögről indul, ami jelenleg egyedülálló a piacon. Ez biztosítja az operatőröknek a legtöbb lehetőséget, bármi is legyen a feladat, a 480 mm-es tele állás feleslegessé teszi még a gondolatot is, hogy cserélhető optikás kamerában gondolkodjunk. Továbbá az intelligens zoomal még a hegytetőn a sörös dobozt is célba vehetjük. Közepes mérete megengedi, hogy bárhová elvigyük. Az optikai stabilizátora is hihetetlenül jól működik, minden eddigi megoldást felülmúl. Ha egy AC160-ast veszünk alapul, ami két éve még jó stabilizátorral rendelkezett, azt 900% -kal múlja felül. 

 

pana1belso.jpgAG-UX180 4K 

 

Az új szenzor és a processzor 4K /UHD 50/60P felvételt tesz lehetővé, 150Mbs adatsebességgel. A 0,3 Lux-os érzékenység biztosítja, hogy mindig jó felvételek készüljenek. A kamerában 2 db SD kártyahely van és a korábbi ismert funkciókon kívül Dal kodec is beépítésre került, így egyszerre készülhet 4K és 2K felvétel.  VFR, sötétben Infra felvétel, 16 Axis color korrekció.  Az AG-UX90 főleg abban különbözik az UX180-tól, hogy UHD 25P,  FHD 50P felvételre képes, 15X –ös optikai zoomal, 24,5mm nagylátószög, csak HDMI , és pár egyéb, nem mindenkinek fontos funkcióval kevesebb. A Full HD kategóriában megjelent az AG-AC30, ami szintén 1”-os MOS szenzorral felszerelt a többiekhez képest „szerényebb” adatokkal rendelkezik, de jóval olcsóbb.  Itt is 20X os optikai Zoom van, ami 29,5 mm-ről indul és 612mm-ig megy. Újdonság ennél, hogy beépített LED lámpával rendelkezik.

 

pana2belso.jpgAK-UC3000 4K

 

A már bizonyított stúdió kamerákon kívül bemutatkozott az AK-UC3000 4K Stúdió kamera is, teljes CCU-s környezetben. Szimultán HD-ben is működik, 50/60p és minden további formátumban. A Panasonic teljes robot kamera sorozata is nagy sikert aratott, sok applikáció kipróbálható volt. Nagy sikert aratott az új  AW-UE70  4K  PTZ  kamera, ami már a magyar piacon is bizonyított. Az SF100 auto tracking szoftver és a HEA10 Control Assist Kamera további új lehetőséggel bővíti az alkalmazásokat. Egy érdekes színfolt volt az új 360 fokos professional kamera set. A 4 db 120 fokos, kör alakban összeépített rendszer és a kapcsolódó IT megoldás lehetővé tette, hogy egy tabletal körbenézhettünk a standon, minden részlet kiváló volt. Mivel nagyon terjednek a VR szemüvegek, ez egy kiváló eszköz lesz a legjobb felvételek elkészítéséhez.   A VariCam család mind a 3 tagja teljes filmes felszereltségben tündökölt, de erről és a többiekről majd egy későbbi cikkben számolunk be.

 

KG

www.videopart.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.125436 másodperc.