MédiatechnikaAlexa Mini: az utazás

Médiatechnika | 2015. November 19., Csütörtök 09:00

Nem szoktunk nagyon sokat beszélni forgatás közben a technikáról, de amikor kiderült, hogy a barátaink Casey Warren és Danielle Krieger az első Alexa Minivel forgattak, szerettük volna tudni, hogy mit gondolnak róla.

- Hogyan került hozzátok az Alexa Mini tesztelésre?

 

Az elmúlt néhány évben megismertem néhány embert az Arrinál, - válaszolt Casey - és ennek kapcsán bemutattak minket Michaelnek, az Alexa termékmenedzserének, aki azt mondta, hogy van itt valami ami esetleg minket is érdekelhet. Tavaly a NAB-n találkoztunk vele újra, mikor szólt, hogy dolgozott valamin, és szeretne visszajelzést kapni a munkájáról, majd megmutatta nekünk az Alexa Mini egy nagyon korai verzióját. Michael összehozott minket Tabb Firchau-val, aki a Freefly Systems egyik tulajdonosa, akivel azután jól összebarátkoztunk. Az elmúlt esztendő azzal telt, hogy különböző dizájn és funkciónális ötleteket szállítottunk az Arrinak a kamera kialakításához. Például, hogy milyen bemenetek és milyen funkciók kellenének – szólt közbe Danielle.

 

Kicsi és könnyű kamerával akarunk forgatni – folytatta Casey, és a kezelőgombokat is más helyre képzeltük el. Mindketten egy kisebb és mozgékonyabb kameráról álmodtunk, amivel oda tudunk férni mindenhova, feltehetjük a MöVI –re amivel könnyen és gyorsan mozgatható.  Professzionális audio bemenetet akartunk, egy teljes produkciós kamerát, ami amellett, hogy könnyű és kompakt, felszerelhető egy multirotor helikopterre is – tette hozzá Danielle.

 

ARRI MINI KEZBEN.jpg

 

Első kamerának akartuk használni, ami különleges felvételekre is képes, és volt kb. három hetünk az előkészületekre, ami nagyon rövid idő arra, hogy mindent kitaláljunk.  A legkülönbözőbb helyzetekbe akartuk helyezni a kamerát, hogy megmutassuk miként lehet használni. Csigákkal és kötelekkel „felriggeltük” a plafonra, és elég sok mindent tudtunk megcsinálni vele.

 

- Milyen jeleneteket forgattatok ezzel a módszerrel?

 

Van egy jelenetünk Péterrel a hajóépítővel, amit a feje fölött látunk, miközben dolgozik. A MöVI-re (kézi kamera stabilizátor) tettük a kamerát, majd egy kötéllel felhúztuk és egyenesen lefelé fordítottuk.

 

RIGGELVE.jpg

 

-        Voltak olyan jelenetek, amiket nem tudtatok volna megcsinálni ha nincs az Alexa Mini?

 

Elég sok jelenet igényelt volna hosszadalmas beállítást – mondta Casey, például a drónok esetében, ugyanis nem lehet más Alexa típust feltenni a drónra.

Klassz dolog volt, hogy miközben mi az előkészületekkel voltunk elfoglalva, a Freefly munkatársai egy új rögzitő szerkezetet és akku szerelvényt fejlesztettek speciálisan erre a kamerára. Például amikor azt mondtuk, hogy külsőben egy igazi helikopterről akarunk forgatni, ők képesek voltak csak erre a célra egy új felfüggesztést készíteni. Valójában Danielle és én egész időnket csak a film kreatív előkészítésével tudtuk tölteni.

 

KOTELEN.jpg

 

-        Miért lelkesedtetek annyira ezért  a projektért,

 

Elősször is nagyon megszerettük a témát. Másodszor pedig megszerettük a kamerát, és élveztük a munkát a Freefly embereivel. Az egész olyan volt, mint egy álomprojekt. Együtt dolgoztunk egy fantasztikus kreatív és hozzáértő személyzettel, nagyon izgatott minket a feladat, és ezáltal még több energiát tudtunk belefektetni a munkába.

 

(- arri -)

 

www.somosbroadcast.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.069223 másodperc.