MédiatechnikaHatfaludi Józseffel jártuk be a SONY standot az IBC-n

Médiatechnika | 2016. December 26., Hétfő 15:00

Sokszor látunk nagyméretű kijelzőt, amikor az embereket megpróbálják elkápráztatni különböző trükkökkel.

- Mi az amit ki kell emelni az idei IBC eseményeiből?

 

Sokszor látunk nagyméretű kijelzőt, amikor az embereket megpróbálják elkápráztatni különböző trükkökkel, de ilyen minőséget még nem láttunk, és ezt a vevők mondják, a másik fontos dolog, hogy ez egy termék hamarosan a piacon is kapható lesz.

 

sonystand.JPG

 

- Itt azt látom kiírva, hogy 4K x 8! Ez mit jelent?

 

Ez azt jelenti, hogy 8-szoros lassítású a felvétel, ami a 4K-s HDC 4800-as lassítós kameránkkal készült és ami egyike a piacon fellelhető kevés olyan kamerának, ami valóban 4K-s felbontást tud. Ennek az eredménye ez a szép részletgazdagság. A Sony standon egyébként sok újdonság van. Számtalan új kamerát mutatunk be, és egyre több termékünk UHD 4K felbontású, doboz és lassítós kamera. Új PTZ (pan and tilt, zoom kamerák) 4K-ban egy colos érzékelőkkel és egy colos kamerák de HD érzékelővel. Stúdióban elhelyezve több mindent lát a stúdiótérből, a nagyobb képérzékelő miatt.

 

belso1.jpg 

 

- Van valamilyen tendencia, amit érzékelsz a kiállításon a broadcast fejlődésével kapcsolatban?

 

A konsumer tévé készülékek is követik a broadcast termékeinket, például az új 4K-s konzumer kijelzők már tudják a HDR-t is, amelyek tökéletesen reprodukálják a low light és high light felvételeket is. A videokameráknál - ha ott volt mellettük az élőkép, - valahogy mindig más volt a színhatás, most viszont pont azt figyelhetjük meg, hogy nagyon élethűek a videoképek, részlet gazdagok a feketék, és a technika fejlődésével egyre közelebb kerülünk a valósághoz.

 

 - Mi a helyzet az IP tévével?

 

Sokan beszélnek az IP TV-ről de még nincs kialakulva a hozzá való környezet, egyelőre még drágább mint az SDI kábel és ami a legrosszabb, hogy még mindig nincsenek meg hozzá a szabványok, ezért sok helyen még mindig konvertereket, átalakítókat kell alkalmazni.

 

belso3.jpg

 

A Sony aktívan részt vesz az átállásban, de szerintem az IP tévének ott lesz igazán szerepe, ahol nagy produkciókat kell kiszolgálni, mert a felvételhez nem kell kitelepülnie az egész stúdiónak. Kiviszik a kamerákat, összedugják a kábeleket és a stúdióvezérlő bent van egy technikailag magas szinten felszerelt helyen, és össze van kötve a helyszínnel. A routerek egy helyen vannak, és csak a kamerákat kell a vonalon bekötni. Ez lehet majd a közel-távoli jövő.

 

www.rexfilm.hu

www.studiotech.hu

http://www.broadcast-solutions.de/hu/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.162143 másodperc.