MédiatechnikaSomos Broadcast Zrt - A hajó úszik tovább

Médiatechnika | 2016. December 10., Szombat 07:00

Néhány hete megmozdult a víz a hazai broadcast világ tengerén.

A kialakult új piaci helyzetben Somos Attilát kérdezzük, mi a mostani állapot és mik a tervek a jövőre nézve?

A mostani állapot az, hogy a Somos Broadcast  Zrt. –vel maradtunk, és tovább dolgozunk a mindenki által jól ismert régi telephelyünkön, folyik a keresés, új embereket fogok magam mellé állítani a terveim megvalósításához, és tele vagyok új ötletekkel. Mindenek előtt természetesen tovább folytatom a korábban sikeresen működő használt piacot is, amiben még mindig óriási tartalékok vannak, amit ki kell használnunk.

            - Pár héttel ez előtt egy személyes szétválás történt, és újra önálló lettél. Mi volt a konfliktus a nemrégen alakult német cég tulajdonosával, kérlek mondj      erről néhány szót az olvasóinknak!

 

som1belső.jpgSomos Attila, Somos Broadcsast Zrt.

 

A fő probléma az volt, hogy sokkal több önállóságot szerettem volna, mert a magyar piacot én jobban ismerem mint a külföldiek, de erre nem kaptam lehetőséget, és ez szakításhoz vezetett. A döntéseimért mindig is vállaltam a felelősséget, persze ezek között volt rossz is jó is. De ha visszatekintek, akkor a kezdet a Somos Videóval, majd a Somos Broadcast Zrt-vel, ami folyamatosan sikeres pályát futott be, mind azt igazolja, hogy olyan sok rossz döntésem nem lehetett, de a dolgok a németekkel másként alakultak.

 

            - Mik a kilátások a használt cikkek piacán, hogy áll ez az üzlet most a világban?

 

A kialakult új helyzet következtében sikerült újra feléleszteni a 20 évvel ezelőtti kapcsolataimat, aminek következtében már vannak eredmények és találtam új kapcsolatokat is. Ez az iparág szerencsére rettenetesen sikeres, és nyugodtan mondhatom, hogy majdnem heti szinten mindig van valami eszköz, amit el lehet adni.

 

            - Kik a jelenlegi munkatársak?

 

Spiegel Gábor itt maradt mellettem, Kalmár Kati is erősíti az új gárdát, és van még négy újdonsült kollégánk, akikkel belefogunk egy új terület kiépítésébe, ami még nem publikus. Az új tervek megvalósítása egyre jobban körvonalazódik, amihez nagyban hozzájárul, hogy a használt kereskedői piacot nem a nulláról kell újrakezdenem.

 

            - Mi az ami a használt eszközök között a leginkább keresett?

 

Bármilyen furcsa, ezen a területen a filmipar a húzóágazat, a filmkamerák és minden ehhez kapcsolódó kiegészítők a legkeresettebbek. A napokban is jött igény egy olyan eszköz iránt,  amit hiába kerestek két éve világszerte, nekünk sikerült megszereznünk a partnernek. Komoly piaca van a filmiparban az optikáknak, amik iránt sokszor több éves sorban állás van. A használtcikk piacon a vevők egymásra licitálnak, hogy ki ad többet a keresett optikákért.

 

GMB-C300BP-6.jpg

 

Ez egy teljesen más világ, mint a broadcast. Van szingapuri, és kuwaiti vevőnk is, és az IBC-n olyan emberekkel találkoztam akikkel ez előtt korábban még soha nem volt kapcsolatunk, de ismerték a Somos Broadcast vállalatot, ami márkanév lett a múltban, és kiérdemelt egyfajta bizalmat a szakmában, ami nagyon sokat segít, mert ebben a műfajban csak a kiérdemelt bizalommal lehet eladni és venni is.

 

            - Tehát összefoglalva nyugodtan kijelenthetjük, hogy volt, van, és lesz Somos vállalat...

 

Természetesen. Az IBC kiállításon megkérdeztem az ismerősöket, hogy van-e még használt termékekkel kereskedő cég Kelet Európában és azt a választ kaptam, hogy nincs. A Rajnától keletre egyedül vagyunk, ami bizalommal tölt el, és komoly fejlődési potenciált jelent a számunkra a piacon. Rajtunk kívül egyébként még angolok, németek, franciák működnek, kevesen vagyunk, de összefogunk, és ami fontos, hogy ismerjük egymást. Drágák az eszközök, fontos a biztonságos szállítás, nagyon körültekintőnek kell lenni, itt nem szabad hibázni. Az utolsó problémánk 15 évvel ezelőtt adódott.

 

lencsebelso.jpg

 

Ami ugyancsak jó hír, hogy van egy optikaszervizünk is, ami még inkább fokozza a cég iránt megnyilvánuló szakmai bizalmat.

Ehhez csak annyit tennék még hozzá, hogy nagyszámú eladásra váró broadcast és filmes optikával rendelkezünk, ezeket a szervizünkben fel tudjuk újítani, és értékesíteni is tudjuk őket. Úgy gondolom, hogy ez nagyban növeli a munkánk és a működésünk értékét.

 

-          Megköszönve a beszélgetést, úgy gondolom, hogy a nemrégen bekövetkezett változások után, valójában csak le kellett porolni a Somos Broadcast Zrt. által képviselt használtpiacot, és most újra erre került a  hangsúly! Lehet ez a beszélgetésünk végszava?

 

Így van, erről van szó.


www. http://sbmzrt.hu

(soltész rezső)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.159960 másodperc.