MédiatechnikaSony XVS-G1 - az XVS család új belépőszintű tagja

Médiatechnika | 2021. Augusztus 24., Kedd 11:00

A Sony XVS switcher család legújabb tagja, az XVS-G1, ami egy új generációs belépő szintű, kompakt switcher és csúcskategóriás őseinek számos hasznos tulajdonságát örökölte meg.

XYS_G1_700.jpg

A Sony switcher család legújabb tagja, az XVS-G1, ami egy új generációs belépő szintű, kompakt switcher. Ötvözi a Sony switcher technológiát, és egy új videófeldolgozó motor erejét, 4K 1080p támogatással, és mindez egy új modern dizájnnal. Az XVS-G1 rendszert kis és közepes méretű stúdiókhoz, külső broadcast járművekhez és flypack rendszerekhez tervezték, az élő produkciós igényekre optimalizálva, beleértve a hírszolgáltatást, a szórakoztató programokat, a sportot, az egyházi eseményeket, valamint a vállalatokat és az oktatási intézményeket. Ez a switcher számos lehetőséget, kínál a különféle gyártási környezetekhez és az üzemeltetés különböző szintjeihez.

"A Sony switchereknek hosszú múltja és hírneve van megbízhatóságuk és funkcionalitásuk révén" - mondja Theresa Alesso, a Sony Electronics Pro Divíziójának elnöke. "Az új XVS-G1 kompakt és moduláris formában arra az örökségre épít, amely olyan kötelező funkciókat kínál, mint a kliplejátszó, a 4K képesség, az 1080p támogatás, a GPU feldolgozás és a HDR átalakítás, és mindezt, alacsonyabb árfekvésben."

 

XVS_G1 System control.jpg

 

Az XVS-G1 hibrid struktúrával rendelkezik, amely egy központi processzort (CPU), grafikus feldolgozó egységet (GPU) és egy helyszíni programozható kaputömböt (FPGA) egyesít. A kombinációt professzionális vizuális feldolgozási bővítményekkel nagy teljesítményre és megbízhatóságra tervezték. Az FPGA hardver rendkívül alacsony késleltetés mellett nagysebességű feldolgozást tesz lehetővé nagy felbontású 4K (UHD)-ben és széles színtérben, nagy dinamikatartományban (HDR).  A legújabb szoftveres technológiát alkalmazó nagy felbontású videó feldolgozás sokoldalúságot és bővíthetőséget kínál, ugyanakkor fokozza a kreatív lehetőségeket is.

 

Az XVS-G1 főbb jellemzői:

GPU opciók által engedélyezett kreatív és nagy potenciállal rendelkező platform

A grafikus feldolgozó motor többféle kreatív funkciót is lehetővé tesz, mivel olyan lehetőségekkel bővítették, mint a beépített kliplejátszó, a 3D digitális multi effektek. A multi-viewer,  lehetővé teszi többféle információ megjelenítését, mint például az audio-szintmérő és a többrétegű feliratok. Több HDR formátum-átalakítási lehetőség áll rendelkezésre, valamint kompatibilitás a Sony SR élő munkafolyamataival.

 

Multi_wiever.jpg

 

Beépített klip lejátszó

Először egy Sony élő produkciós mixerben, az XVS-G1 rendszerhez opcionális kliplejátszó tartozik. Négy csatorna van HD módban és két csatorna 4K (UHD) módban. A széles körben elérhető AVC kodek fájlok, MOV vagy MP4 formátumban támogatottak. A kapcsolót úgy tervezték, hogy a médiafájlokat közvetlenül egy PC vagy táblagép menüjéből egyszerűen és azonnal betölti a belső SSD tárolóeszközbe.

 

XYS_G1_gombok_700.jpg

 

Az új menü GUI és a kezelőpanelek bármilyen gyártási környezetben kifinomult működést biztosítanak

A felhasználói menü egy újonnan tervezett webalkalmazáson alapul. A kívánt elemek gyors elérése a menürendszer könnyebb navigálásával érhető el, ez tükrözi az élő működés munkafolyamatát és beállítását. A vezeték nélküli működés Wi-Fi-n és PC-n, vagy táblagépen keresztül történhet, a struktúra lehetővé teszi a kívánt menü gyors elérését. A Sony ICP-X7000 sorozatából származó négy vezérlőpanelt kompakt, egyszerű és biztonságos működésre tervezték. A switcher a Sony XVS csúcskategóriás keverőinek számos hasznos tulajdonságát örökölte meg úgy, mint a stabil állapotfelismerés, pontos nyomógomb működés és gyorsaság a kritikus élő felvételek során.

 

SONY PRO

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.244642 másodperc.