MédiatechnikaAudioTechnica ATH-M40x - stúdiófejhallgató

Médiatechnika | 2017. Február 26., Vasárnap 07:00

Az Audio-Technica ATH-M40x fejhallgató a gyártó egyik legsikeresebb terméke, melyet most bemutatunk kedves olvasóinknak. A cikkben Máthé Márk kollégánk saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg olvasóinkkal.

Egy fejhallgató profi felhasználóknak

 

Néhány hónapja vagyok gazdája ennek a kíváló fülesnek, és kellő tapasztalattal a birtokomban örömmel osztom meg véleményemet a Médiatechnika on-line olvasóival.

 

"A nagyteljesítményű ATH-M40x professzionális fejhallgató - egyenletesre hangolt átvitele révén - elképesztően pontos monitorozást tesz lehetővé a teljes frekvenciasávban. A professzionális minőségű fülpárnák kivételes kényelmet és tartósságot nyújtanak. Az elforgatható kagylók lehetővé teszik az egyfüles monitorozást, miközben a kimagasló izoláció fokozza a stúdióban való használhatóságot. Összecsukható konstrukciója helytakarékos szállítást és tárolást kínál."

 

kepatmeretezes_hu_b5db88338f5d3226f0804499840e2df9294ba2a9_AQ3pfhX2RUSMbIDCV09Jx méretezett.jpg


Írja az Audio-Technika honlapja sajátfejlesztésű termékéről, az ATH M40x professzionális fejhallgatóról, ami nagyjából igazi is, ha ezt a marketing szöveget kiegészítjük azzal az őszinte mondattal, hogy "ár/érték arányában".

A termék felettébb kellemes dizájnja kialakítása és ergonomiája valóban professzionális mérnöki munkára vall, aminek használatában magam is örömet leltem, igazán szerethető munkatársra találtam az ATH-M40x -ben.

  

Csakhogy!

 

Azért, mert valamit nagyon megkedvel az ember, még nem szabad teljesen elájulni tőle, és ha véleményt akarunk alkotni róla, akkor nem árt körülnézni, hogy mások, esetleg külföldi szakfórumok, mit írtak a kedvencünkről. Nem is kellett sokáig kutatnom, mert a külföldi tesztek között, a www.rtings.com oldalán, máris szembetaláltam magam egy komoly és megalapozott véleménnyel, aminek eredményeként a füles átlag értékelése 5.6 pont volt az adható 10 értékből. Ennek utána kellett járni...


Miért ilyen kevés?

A valóság az, hogy utcán elég kényelmetlen az ATH-M40x viselete, sok a kábel és a készülék, a maga negyed kilójával is súlyosnak bizonyul ahhoz, ha valaki sétálni menne, vagy netán sport tevékenységet akarna űzni vele. Ami az izolációt illeti, sajnálatos mód erről a gyártó nem mond teljesen igazat. Közepesen hangos hangerőnél, ahol a phon skála kezd finoman egyenletesebbé válni, ott már igen nagy amplitúdójú hullámok szabadulnak ki a párnák mögül. Így hangrögzítésnél, egy-egy kósza metronóm kattogás, bizony "belerondíthat" a felvételünkbe.

Akkor mire használható?

A fejhallgató frekvencia-átvitele és a hangolása kétségtelenül kiemelkedő. Tény az is, hogy 15Hz-24000Hz-ig terjedő átvitele valóban professzionális lehallgatást biztosít használójának. Tegyük hozzá, hogy nem minden stílusban, de a pop, a rock, a hip-hop és az elektronikus zenei stílusok hallgatására, illetve mixelésére kifejezetten jól használható. Kerek megszólalású basszusa és a 16kHz fölötti frekvenciák határozott érzékelése, valóban kellemes hallgatási élményt nyújt.

Mennyivel jobb vagy rosszabb, kisebb illetve nagyobb testvéreinél?

Tulajdonságban és formatervezésében van némi eltérés a sorozat tagjai között. Az első ami észrevehető, az a bajonettzár az M40x, M50x és az M70x szériákon. Továbbá a kábelelrendezés a két oldal között. Igaz, ami igaz, minél nagyobb szám van az M betű után annál ütősebb specifikációkat kapunk. M20xM30xM40x, M50xM70x szériáknál szinte 2 szeres szorzóval nőnek a jótulajdonságok a legkisebbtől a legnagyobbig. Így az általam is preferált M40x valójában a tényleges középmezőnyben végzett.

 

audio-technica-ath-m00x mix.jpg

 

Összegezve az eddigi tapasztalatok és a többség véleménye által, ez a fejhallgató tökéletes választás, ha zenei alapokat írogatunk vagy hangszeren gyakorlunk, vagy kisebb mixeken dolgozunk. Az ár/érték aránya kifejezetten magas (10/8) hiszen a maga átlag 33000 .- forintos árával egy nagyon jó szettet lehet vásárolni, és ezt tettem én is. 
Az a válemányem, ami egyben ajánlás is, hogy kezdőknek és profiknak egyaránt jó választás főleg akkor ha a "stúdiózás" világában dolgozunk. Ezért az árért, nem fogunk csalódni benne...

 


Bővebb információkhoz kedves olvasóink a linkek megnyitásával juthatnak.

 

Forrás: 

www.studiocare.com
www.audiotechnica.com
www.rtings.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.319708 másodperc.