MédiatechnikaLawo virtuális rádió megoldások

Médiatechnika | 2016. December 11., Vasárnap 07:00

A hangspecialista a hatalmas mixerei mellett számos kisebb ám annál hasznosabb újdonsággal rukkolt elő Amszterdamban.

Virtuális rádió termékek között bemutatták a díjnyertes RƎLAY VRX virtuális rádió keverőt és az  RƎLAY VPB virtuális Patch panel szoftvert. Ezek a termékek Best of Show díjat nyertek az idei NAB kiállításon, mivel pénzt és időt takarítanak meg a felhasználónak azáltal, hogy olcsó szoftverekkel kiváltják a költséges Rackbe szerelt audio processzorokat, telefon rendszereket, kodekeket és streaming kodereket.

 

lawo2belso1.jpg

 

Az RƎLAY VRX szoftver egy többérintős, virtuális keverő, kifejezetten virtuális rádiós környezethez alkalmazkodik és szükségtelenné teszi a drága hardver perifériákat. Így a fizikai keverők és Rack szekrények helyett egyszerű asztali számítógépet vagy laptopot használhatunk a rádióstúdiónkban. Az RƎLAY ideális megoldás távvezérelt alkalmazáshoz, gyors reagálású helyszíni közvetítéshez, web broadcastinghoz. Létezik a RƎLAY VRX4 (4-faderes) és VRX8 (8-faderes) változat, amelyek használhatók önállóan, vagy kötegelve a Lawo OnAir 4 audio interfésszel professzionális mikrofonokhoz, vagy vonalbemenetekhez, AES3 és RAVENNA / AES67 I/O-hoz. Létezik kemény igénybevételhez hátizsákos megoldás, amelyben helye van a laptopnak, mikrofonoknak és fejhallgatónak is.

A Patch panelból kiinduló kábel erdő látványa minden broadcaster rémálma. A nyugodt alvás jegyében született a Lawo virtuális Patch panelja az RƎLAY Patch Bay. A szoftveres megoldás kiváltja a hatalmas kábelkötegeket és sokkal átláthatóbb struktúrát biztosít a létesítményünk teljes területén. Az azonnal ismerősen megjelenő kezelőfelület kezeli és koordinálja a Lawo partnerek költséghatékony broadcast alkalmazásait – több vonalas VoIP telefon alkalmazásokat, távvezérelt kodekeket és kifinomult többsávos hang processzálást. Az RƎLAY VPB használható szerverekhez, amelyek audio feldolgozást, telefont, kodeket vagy streaming szolgáltatást kínálnak egy teljes rádiós létesítmény mentén, vagy bevethető az RƎLAY VPB dedikált szerverekhez amelyek majdnem teljesen kiváltják az összes hardver perifériát egy stúdióban.

 

lawotartalekbelso2.jpg

 

Eltérően a drága hardver eszközöktől, a szoftvere alkalmazások könnyen skálázhatók, amikor több szolgáltatásra van szükség. Ha több telefonvonalra van szükség, csak egy másik alkalmazást kell adni az RƎLAY VPB telefon szerverhez. Vagy szükséges lehet több Web audio stream kódolására, ugyan azon a bitrátán. Létrehozhatunk mérőműszer összeállításokat EBU R128 és ATSC A/85 hangosság szabványokkal. Teljes rádiós környezetet teremthetünk, csak egy PC-re kell feltölteni a RƎLAY VPB-t, a kedvenc kijátszó rendszerünket, editáló szoftverünket, kodeket és audio processzort. Az RƎLAY VPB képes routolni oda- vissza audio forrásokat hagyományos hardveres környezetben, vagy AoIP eszközök között és még képes az audio jelek kapcsolására is az alaplapi I/O kártya felé.

 

www.rexfilm.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.333899 másodperc.