MédiatechnikaAmerikai tároló

Médiatechnika | 2017. November 26., Vasárnap 14:00

Egy-egy projektnél a fájlok méretei az egekbe szöktek

Akik az utómunka világban tevékenykednek egy ideje végig követték, hogy az utóbbi években mekkora robbanás volt a fájlok méreténél. Egy-egy projektnél a nyersanyagok méretei az egekbe szöktek, a pár „Giga csak” mondás lassan a múlté lesz.

A hálózati technológiák fejlődésévelés csatolófelületek gyorsulásával egymás után jelentek meg a nagy utómunka szoftvercégek megoldásai, mely a hálózatilag megosztott közös háttértárak terminológiáját vezették be. Azonban ez a technológiai megoldás nem minden esetben találkozott a felhasználók pénztárcájával. A nagy gyártók termékei sokszor egy-két opcióval megspékelve, magas árfekvésbe kerültek. A Facilis piacvezető amerikai gyártó főként kis és közepes cégek számára kínál nagy sebességű, megbízható és költséghatékony hálózati megosztott tároló megoldásokat.

 

belso1.jpg

A Terrablock rendszer egy komplex több platformos megoldás, így minden ma elterjedt operációs rendszerrel együtt működik úgy, mint Windows, Linux vagy akár macOS. Mivel multiplatform megoldásról van szó, és kimondottan egy utómunka workflow elengedhetetlen velejárója felmerül a kérdés, hogy mégis mely vágószoftvereket támogatja. Nos a válasz az, hogy a legtöbb fontos szoftverrel együttműködik. Avid Media Composer, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro/FCPX, DaVinci Resolve vagy legyen szó Avid Pro Tools-ról, mind a Facilis palettáján megtalálhatók. Mi sem bizonyítja jobban ezt a sokrétű támogatást, mint az, hogy utómunka szakértők alapították a Facilis-t. A management között olyan szakemberek foglalnak helyet, akik az Avid megalkotásánál is tevékenykedtek. Ezzel a háttérrel pedig száz százalékosan biztosak lehetünk, hogy a cég termékeivel nem nyúlunk mellé, ha utómunka workflow-nkba építjük bele ezeket a professzionális eszközöket. A sebesség az egyik sarokpontja az utómunkának, ebben segít a nagy sebességű csatolófelület, mely 1-10-40 GigEth vagy fiber formájában választható egyes Facilis megoldásokhoz. A cég termékei kiválóan skálázhatók beszerzés előtt, ha tisztában vagyunk utómunka igényeinkkel, beszéljünk akár SD, HD vagy akár 4K, UHD többsávos felhasználásról. A megfelelő információk által, mennyi sávon dolgozunk, milyen felbontásban, egyszerre hány kliensről, könnyen behatárolhatjuk a számunkra megfelelő Facilis háttértár rendszert. A felhasználás során a zökkenőmentes működés a legfontosabb elvárás egy ilyen technológiai kialakításnál, a technikai hibalehetőség nem szabhat gátat a kreativitásnak vagy a munkafolyamat megakadásának. Ezt jól tudja a gyártó is, ezért megoldásait minden esetben erre készíti fel, szerverei ilyen módon kerülnek kialakításra, legyen szó a redundáns tápról vagy több mentési funkcióról.
A Facilis az idei IBC alkalmával több új szerverét frissíti és a nagyközönség elé tárja, de minden bizonnyal az új modellek fogják vinni a prímet a több napos show alatt. A cég három új eszközt mutat be, melyek technikailag korszerű megoldásokat tartalmaznak, mérnöki precizitásról tesznek tanúbizonyságot, szem előtt tartva a költséghatékonyságot.

 

TerraBlock Hybrid24.jpg

 

Az egyik eszközük a TerraBlock Hybrid24, ami a háttértárak vegyítését veszi alapul, felhasználva modern SSD és hagyományos HDD egységeket. Ezek egyidejű használatával gyors és megbízható megoldás születik minden olyan felhasználónak, aki nagy hangsúlyt fektet a redundanciára és az esetleges gondok megelőzésére. A szerver nem kevesebb, mint 3000MB/s sávszélességre lesz képes, így a gyorsasággal nem lesz gond, minden feladatot gyorsan és precízen lehet elvégezni. Ha pedig kapacitás oldalról közelítjük meg, akkor nem csekély, 136TB áll majd a felhasználók rendelkezésére. Ez az eszköz nem kispályás feladatokra lett tervezve, még egy nagy cég is elgondolkodhat rajta, ha nem akar termék megkötéseket és egy precíz de többrétű céleszközt keres.
A TerraBlock SSD8 egy igazi nagyágyúnak ígérkezik a belépőszintű közös háttértárak világában. Igazi költséghatékony megoldás, ami színtiszta SSD technológiára épül, 3000MB/s sávszélességgel és 8TB kapacitással. Egy kis vállalkozás, vidéki stúdió számára ideális megoldásnak bizonyulhat hosszútávon.
Az idei hardveres újdonságok között szerepel egy olyan HUB server, mely összefogja a meglévő Facilis rendszert, ezzel összegezve a kapacitást. A szerver sávszélesség növekedést is biztosít, ezzel is a hatékonyabb és gyorsabb munkát elősegítve. Ezzel az ezközzel egy nagyon komoly és értékálló rendszert foghatunk egy kalap alá, a Facilis termékek minden előnyét kihasználva.

 

belso3.jpg

 

Az idei IBC kiállításon debütál a gyártó legújabb TerraBlock v7.0 szoftver verziója, ami számos újdonságot kínál új és meglévő ügyfelei számára. Az új webes felületen keresztül könnyen és egyszerűen menedzselhető minden funkció. A felület támogatja a legtöbb böngészőt természetesen, így nem lesz gondja a felhasználónak sem Edge/IE, Chrome vagy Safari használata mellett. A felületen az egyszerűtől a komplex feladatokig hajthatók végre, az egyes volume-kat menedzselhetjük, létrehozhatunk, törölhetünk, csökkenthetünk, növelhetünk. Létfontosságú a megfelelő monitorozás, erre is kiváló megoldást biztosít a 7.0-s szoftvere a gyártónak. A kezelő felületen user kezelést is végrehajthatunk, hozzáférési jogosultságokat szabhatunk meg, csoportokat tudunk kialakítani, hogy rugalmas, gyors, de biztonságos munkafolyamatot alakíthassunk ki.

 

belso2.jpg

 

Új FAast Tracker modul segítségével lehetőség nyílik a tárolón lévő tartalmak katalogizálására, különféle meta adatok automatikus és manuális felvitele és azok közti keresésre. A beépített transcoder segítségével a háttérben a nagyfelbontású tartalomból egy kisfelbontású un. Proxy videót állít elő a rendszer, amit a hálózatra kapcsolt munkaállomásokon a szerkesztők könnyedén meg tudnak tekinteni.

 

http://www.medianetworks.hu/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.069157 másodperc.