MédiatechnikaIBC Anzix - Szarka Attila, SNITT Studio

Médiatechnika | 2016. December 01., Csütörtök 21:00

Szarka Attilát a Snitt Studio igazgatóját kérdeztük az IBC-n.

- Mi volt a benyomásod az eltelt néhány napban?

 

Azt tapasztalhatjuk itt a kiállításon, hogy egyre szorosabb a kötelék a régi ORAD-os, most már Avid Graphics -es termékek, és a klasszikus AVID termékcsoportok között. Teljesen egységes kiállítást láthatunk, egyfajta rendszerbe integrálva. Egyre több a kapcsolódási pont és a kiállítók egyre inkább próbálják megmutatni a grafikák látványos világát, ötvözve azt, az AVID videós megoldásaival, illetve szorosan összekapcsolva a rendszer tárolási, archiválási tudásával.

 

belso.jpg

 

De ide kell sorolnunk az egyre fontosabb szerepet betöltő lassítókat, a virtuális stúdiókat, nem beszélve a virtuális stúdiók speciális ágáról, az augmented realityről (kiterjesztett valóság), amivel nagyon látványos megoldásokat lehet bemutatni.

Nagy büszkeségünk az a videófal együttes, melynek gerincét egy LED falas egység alkotja és hamarosan működés közben is látható lesz Magyarországon, az egyik nagy, kereskedelmi csatorna adásaiban.

 

                - Volt valami olyan, ami szerinted kiemelhető a kiállítás technikai újdonságai közül?

 

Címszavakban az Avidnél is fellelhető az, ami máshol is, hogy az egész Broadcast technológia kezd IP alapokra áthelyeződni. Az általunk képviselt AJA is kihozta a KONA IP kártyáját és az AVID már új Media Composeren belül mutatja be a technológia működését.

Emellett fontos üzenete a kiállításnak a 4K is, amire a legjobb megoldásokkal kezd felkészülni a szakma.

Most azt gondolom, hogy az SDI kábelnek még 5 éve van, és onnantól kezdve már minden IP alapon működik majd, és gyorsan hozzáteszem, hogy a felhő továbbra is perspektivikus üzenet marad a fejlődés útján.

 

www.snittstudio.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.272570 másodperc.