MédiatechnikaSnitt Stúdió Aktivitások 2017

Médiatechnika | 2017. Szeptember 23., Szombat 08:00

Több gyártó aktivitása, egynek még magyar vonatkozása is van.

Masstech – SGL egyesülés

 

mass3sglbelso.jpg


Nyár elején kapott szárnyra a hír, hogy a két jól ismert vállalat egyesíti erőit és Masstech Innovations Inc. néven folytatja tevékenységét. Miután a broadcast és média ipar legfontosabb integrált archive/restore szolgáltatást nyújtó cégeiről beszélünk, az egyesülés jelentősen erősíti az üzleti pozícióinkat, mondta el Joe French a vállalat elnök-vezérigazgatója. „Több mint 600 aktív Blue Chip vásárlóval és 120 alkalmazottal, megfelelő gazdasági háttérrel iparági pozícióval rendelkezünk ahhoz, hogy biztosítsuk ügyfeleink számára a következő generációs média kezelő megoldásokat és a hozzájuk tartozó világszínvonalú terméktámogatást. Mérnökeink egyesült erőkkel folytatják a könnyedén használható eszközök fejlesztését, a média mozgatás és a transzkódolás folyamatok automatizálásának területén. Így a műsorszolgáltatók a tartalom ismételt felhasználása révén csökkenthetik a költségeiket és növelhetik a bevételeiket. Az egyesülés lehetőséget teremt számunkra, hogy a korábbinál sokkal gyorsabban fejlesszünk megoldásokat, különös tekintettel a felhőalapú és egyéb menedzselt szolgáltatásokra. Már meglévő ügyfeleink pedig biztosak lehetnek abban, hogy nem fogjuk magukra hagyni őket.”

 

Avid – Microsoft Cloud Szövetség

Az Avid Las Vegasban jelentette be, hogy a média és szórakoztató iparág területén stratégiai szövetségre lép a Microsoft-tal. A több évre szóló megállapodás tartalmazza a technológiai együttműködést, valamint a közös fejlesztést. Ez átfogóan segíti a média ipart, de a kreatív csapatokat és sok egyedi művészt is ösztönözhet a cloud felé történő tovább lepésre. A vállalatok szorosan együtt fognak dolgozni felhő-alapú megoldásokon, mindezt az Avid piacvezető, kreatív eszközeivel és workflow megoldásaival, valamint a Microsoft Azure cloud platformjával és média szolgáltatásaival. Az együttműködés részeként az Avid a jövőben Software-as-a-Service (SaaS) és Platform-as-a-Service (PaaS) megoldások fejlesztésére is hangsúlyt helyez.

 

avidms1belso.jpg

 

Ezen eszközök az Avid MediaCentral Platformmal zökkenőmentesen képesek együtt dolgozni. A felhőalapú megoldásokat ötvözve az Avid vezető szoftver és hardver portfoliójával a stratégiai „Felhő szövegtség” lehetővé teszi a professzionális felhasználók számára a lehető leghatékonyabb munkát, növelve a rugalmasságot és a mobilitást. Az együttműködés gyakorlati része már idén, 2017-ben eredményes lesz így a következő hónapok során sok újdonságra számíthatunk ezen a téren.

Megérkezett az AJA -  Ki Pro Ultra Plus

 
A méltán ismert és elismert Ki Pro file alapú rögzítő család eddigi tagjainak népszerűsége is megalapozott volt,  de itt van a Ki Pro Ultra Plus, a legújabb fejlesztés, ami minden testvérmodellt túlszárnyal. Négy csatornás 4K/UltraHD/2K/HD Rekorder és Player. A digitális deck képes rögzíteni Apple ProRes® formátumban egyszerre 4 csatornát HD felbontásban, vagy egy csatornás módban  4K/UltraHD/2K/HD Apple ProRes®, vagy Avid DNxHD® MXF formátumban.

 

KPU_Plus_Frontbelso.jpg

 

Támogatja a megszokott és a legújabb csatlakozó típusokat, úgy mint 3G-SDI, Fiber Channel és HDMI 2.0, valamint a nagy felbontású, nagy képkockaszámú munkafolyamatokat, mint 4K 60p. Létezik hordozható, kézi fogantyús és rack-be szerelhető kivitel. Utóbbi fél RU széles és 2RU magas. A Ki Pro Ultra Plus a legkülönbözőbb gyártási és utómunka környezetekbe is könnyen beilleszthető.
Több csatornás HD felvételek
Rögzíthetjük 1,2,3 vagy akár 4 csatorna HD jelét 1080p 50/60-ig Apple ProRes® formátumban. Egyszerűsíti a több kamerás gyártást, hiszen 4 kamerát köthetünk rá egyetlen Ki Pro-ra, így áramot, helyet, időt, energiát takarítunk meg. A bemenetek tömörítési profiljai külön külön állíthatók, például Apple ProRes® HQ magas minőségű befejező munkára, a másik bemenet Apple ProRes® (Proxy) hatékony editáló környezethez.

Editálásra kész, független ProRes® fájlok
A több csatornás felvételi mód lehetővé teszi a különálló felvételt minden egyes bemeneten. A felvételek time code pontosak és készek a közvetlen importálásra egy több csatornás szerkesztő szekvenciába. Nincs szükség további konvertálásra vagy szoftverre, a Pak kártyáról azonnal lehet is dolgozni a felvett anyagokkal.
Többcsatornás felvétel során sokszor okozhat szinkronizációs problémát egy vagy több csatorna rögzítésének leállása. A Ki Pro Ultra Plus-t úgy tervezték, hogy amikor bekövetkezik a jelvesztés a rendszer az adott csatornára színcsíkot rögzít „Loss of Signal” felirattal, egészen addig míg a bemenetet helyre nem állítják, vagy a felvétel véget nem ér. Ezzel az eljárással az összes többcsatornás klip azonos hosszúságú time code-ot kap, így azok tökéletesen szinkronba hozhatók bármilyen nonlineáris editoron belül. A szerkesztő könnyedén kivághatja az üres részeket, melyek helyére szinkronban betehető egy másik csatorna jele, vagy éppen a recsegő hang is korrigálhatóvá válik. Ez a funkció minden bemeneten működik, Rollover módban is.

…és még mindig AJA
Ennek a bejelentésnek jelentős magyar vonatkozása is van. Ugyanis az AJA a ColorFront igen sikeres, magyar utómunka ház és szoftverfejlesztő vállalattal közösen fejlesztette a legújabb Frame szinkronizátorát, az FS-HDR-t. A berendezés segítségével a broadcast iparág is könnyebben tudja integrálni a HDR technológiát.

 

ajafshdrbelso.jpg

 

Lássuk, mire képes az 1 RU magas készülék! Az FS-HDR egy univerzális konverter/frame szinkronizátor, amelyet kifejezetten HDR (Nagy Dinamika Tartományok) és WCG, vagyis széles színskálájú képtartalmak kezelésére fejlesztettek, broadcast, OTT, utómunka, élő gyártásra AV környezethez, ahol a valós idő, a kis késésű jelfeldolgozás, és a színhűség alapkövetelmény 4K/UltraHD és 2K/HD munkafolyamatokban. A HDR/WCR funkcionalitást a Colorfront Engine™ szabadalmazott videó feldolgozó algoritmus biztosítja. Ezen túl az FS-HDR teljes, 1 csatornás, fel/le/kereszt konverter is 4K/UltraHD/2K/HD formátumok között és frame szinkronizátor is, 4 csatornás módban 4 független csatornán kínál 2K/HD konverziót.

 www.snittstudio.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.072356 másodperc.