MédiatechnikaALEXA Mini LF SUP 6.0.22

Médiatechnika | 2020. December 07., Hétfő 21:00

A napokban jelentették be az új szoftver frissítő csomagot. Az ALEXA Mini LF kamera használók mostantól fokozott általános rendszerstabilitást és a kompakt drive státusz indikátor LED viselkedésében tapasztalhatnak változásokat.

 

Arri_700.jpg

...

A német gyártó minden ALEXA Mini LF tulajdonosnak erősen javasolja a Mini LF SUP 6.0.22-re frissítést. Azonban egy elkezdett produkció közben nem javasolják az új SUP telepítését.  Az ALEXA Mini LF SUP 6.0.22 minden korábban szállított ALEXA Mini LF kamerára installálható és javasolják is a frissítést a SUP 6.0.21-ről 6.0.22-re. Ha az Ön kameráján nem fut a Mini LF SUP 6.0.21, akkor először erre frissítsen, mielőtt felteszi a 6.0.22-öt.

 

Új jellemzők és változások

A felvételi média kompakt drive LED-je pirosan világít, mindaddig míg a drive készen nem áll az eltávolításra. Amikor lehetséges a drive leválasztása, a LED zöldre vált, jelezve, hogy a meghajtó most biztonságosan eltávolítható. A SUP 6.0.22 előtt néhány olyan eset előfordult amikor a kijelző azt mutatta, hogy a meghajtó biztonságosan eltávolítható, ugyanakkor ez még nem volt lehetséges, mert használatban volt. Ez számos hibát okozott, amikor a meghajtót visszatették a kamerába, ezek a hibaüzenetek a # 97, # 100, # 175 vagy # 200 voltak. Azonban nem kell megijedni ezen hibák egyike sem vezet adatvesztéshez még akkor sem, ha a felvétel váratlanul leállt, eddig a pontig rögzített felvétel biztonságosan tárolásra kerül a meghajtón. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Mini LF SUP 6.0.22-től kezdődően létezik az un. "10 másodperces szabály" (lásd: ARRI "ALEXA Mini LF - A meghajtók eltávolításának 10 másodperces szabálya" technikai információk) figyelmen kívül hagyható, mivel a kompakt meghajtó állapotjelző LED most pontosan mutatja, mikor biztonságos a meghajtó eltávolítása.

Arri_2_700.jpg

 

Rendszer stabilitási fejlesztések

Számos olyan változtatás történt a kamera belső kommunikációban, amelyek jelentősen javítják a rendszer stabilitását, és kedvezően csökkentik a # 4, # 5, # 14, # 93, # 138 vagy # 200 hibaüzenetek előfordulását. Ha a Mini LF SUP 6.0.22 rendszert futtató kameránál továbbra is jelentkeznek ezek a hibáknak, akkor valószínűleg hardver problémája van. Ebben az esetben fel kell venni a kapcsolatot az ARRI szervizzel, mivel néhány olyan eset ismert, amikor ezek a hibák hardveren alapultak.

Ami az elavulást illeti,- természetes velejáró, hogy a mostani frissítés lejjebb minősíti a régebbi SUP verziókat. Éppen ezt a negatív hatást elkerülendő, - erősen javasolt a frissítés, mivel az új SUP fontos javításokat és jelentős stabilitási bővítményeket tartalmaz.

 

További információ: www.arri.com

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.119338 másodperc.