MédiatechnikaISE 2019 AMSTERDAM

Médiatechnika | 2019. Május 20., Hétfő 08:00

Minden idők legnagyobb kiállítása került megrendezésre idén Amszterdamban. Az Integrated System Europe valóban kinőtte a holland főváros legnagyobb konferencia és kiállító központját.

A RAI központ teljes területét elfoglaló több mint 1300 kiállítószám, már első hallásra is döbbenetes. A kiállításon ott voltak az AV szektor legnagyobb gyártói és több mint 200 cég, akik első alkalommal vettek részt a kiállításon, köztük legnagyobb számban a kínai és távol-keleti gyártók, akik it mutatták be a legújabb gyártmányaikat, szoftver fejlesztéseiket, egyszóval mindent, ami a széles területet átfogó AV technika része.
Lépjünk be...
Már a kiállítás bejáratának megközelítése is izgalmasan alakult. A korábban megszokott és jól működő hagyományos bejárati kapukat most egy hatalmas sátor váltotta fel, ahova belépve lehetett „becsekkelni”, majd elindulni a RAI főépülete felé, miközben legalább 100 kiállító standja mellett elhaladva értük el az épületet. Gondolom a koncepció az volt, hogy a „newcomer” vállalatok elsőként találkozzanak majd a látogatókkal, de szépszerivel, szinte senkit sem érdekelt a felhozatal, mindenki sietősen haladt, az általa kitűzött cél felé.
lg hajlithato oled TV.JPG
Mindenki maradt a helyén
Akik már jártak néhányszor az ISE-n minden bizonnyal el tudtak igazodni a tömegben. jól kitaposott utakon idén is ugyan azon a helyen várták partnereiket a legfontosabb kiállítók. A sátorbejáró egyenesen a 2.-es csarnokhoz vezetett, ahol a Mitsubishi Electric Europe mutatta be a termékeit, mellette jobbra a Creston projectorgyártót találtuk, mögöttük beljebb a Sennheiser, majd azt követően a Shure vonultatta fel kameráit és projektorjait.
Ugyan ez volt a helyzet a párhuzamosan elterülő jobb oldali 1.-es csarnokban is, ahol a Harman csoport fogadta a látogatót, mögöttük mint mindig, most is a Sharp standja, majd befelé haladva a Sony, a Chistie Panasonic, az Epson, és sorolhatnám, hiszen a sor  végén a 6-7 es csarnokokban végeláthatatlan utcákon közelíthetjük meg a Pro Audio gyártókat, mint például a Dolby standját és a kiegészítőkkel foglalkozó legkülönbözőbb cégeket, köztük a Neutrick csatlakozógyártó standját, illetve itt középen kapott helyet a Riedel is, amely kommunikációs termékeikkel megkerülhetetlenek a komolyabb rendezvények vonatkozásában.
Mindenre nincs idő
Ez egy nagyon rossz mondat, pedig sajnos helytálló. Persze nem csak az ISE-re érvényes, egy viszont biztos, feltétlenül időt kell szentelni a kiállítás előtt érkező sajtó anyagokra, hogy némi képet kapjunk és tervezni tudjuk a látnivalókat, hacsak nem akarunk egy teljes hetet eltölteni a bámészkodással, bár ennyi ideje azt hiszem ma már senkinek sincs. Nos mi is megpróbáltunk tervezni, és céltudatosan a legfontosabb újdonságokra koncentrálni, amit most megosztunk kedves olvasóinkkal...
Sony stand.JPG

SONY PROFESSIONAL
Korlátlan megjelenési technológiák.
A Sony – mondjuk így, mivel már az IBC-in is láthattuk – mindenhol, tehát itt is bemutatta a Crystal LED technológián alapuló igen látványos kijelzőjét. „Soha nem láttál még ilyet” mondja a szlogen, és a hír valóban igaz, lenyűgöző a látvány. A Crystal LED látványos vizuális élményt nyújt és a legnagyobb felbontású, színes, nagyon látványos képeket jelenít meg, elképesztő fényerővel, tisztasággal és realizmussal. A moduláris kijelzőegységek láthatatlanul illeszthetők, hogy meglepő és látványos megjelenítést hozzanak létre szinte bármilyen méretben. A Chrystal LED technológia lényege a kivételes fényerő, kontraszt és az élethű kép. Az ISE-én bemutatott 8K x 4K felbontású Crystal LED kijelzőt velünk együtt sokan megcsodálták az ISE 1-N20 standján.
Új lézer projektorok
Az ISE-n bemutatott legújabb Sony lézer projektorok a legjobb képminőséget ötvözik intelligens funkciókkal és frissítően alacsony üzemeltetési költségekkel. A VPL-FHZ75 (6500 lumen) és a VPL-FHZ70 (5500 lumen) egy újonnan kifejlesztett 0,76 hüvelykes 3LCD-és panelt tartalmaz, melyet a Sony Reality Creation funkcióval bővítettek, és amivel rendkívül részletes, nagy kontrasztú képeket és intelligens beállítást biztosít a felhasználóknak gyors telepítés mellett.
BRAVIA 4K Professional kijelzők
A vékony, szépen kialakított BRAVIA 4K HDR Professional kijelzők nagyobb hatást, színt és kontrasztot adnak a vizuális kommunikációnak a vállalati és oktatási környezetek széles területén. A kijelzők optimalizáltak az igényes, professzionális alkalmazásokhoz, rugalmas testreszabási opciókkal, gyors beállítással és integrált HTML5 támogatással, könnyű installációval, nagyszerűen használhatók digitális signage alkalmazásokhoz.
Shure stand.JPG
SHURE
Axient® Digital Wireless System
Az Axient® Digital Wireless System a Shure portfóliójának új, vezeték nélküli zászlóshajó megoldása. Az Axient Digital kiváló teljesítményt nyújt a legigényesebb vállalati rendezvények és más rendezvények esetében egyaránt. Az Axient Digital vevőegység két adóegységgel kompatibilis. Az Axient Digital vevő az AD sorozatú adókkal kivételes RF teljesítményt, digitális hangot és hálózati kapcsolatot biztosít. Az ADX sorozatú adók a ShowLink®-et tartalmazzák, amely valós idejű kapcsolatot biztosít az összes adó paramétereivel, megkönnyíti az automatikus interferencia észlelését és annak elkerülését. Az ADX sorozat, egy mikro-tesztcsomagot is tartalmaz, amely integrált önbeállító antennával rendelkezik ami nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít használat közben.
BENQ
A Taiwan-i vállalat, amely negyedszázada kezdte meg működését, az idei kiállításon a legmodernebb szoftver- és hardveropciókat mutatta be az AV iparág számára. A standon bemutatták a teljes lézerprojektor sorozatukat, az LW890UST, az LW720 és az LU9235 típusú készüléket, emellett interaktív síkképernyős (IFP) és intelligens signage megoldások teljes sorozata volt a standjukon látható. Az InstaShow WDC20 a BenQ legújabb, mobileszköz támogatással rendelkező, megnövelt interaktivitású, négy képernyőre osztható vezeték nélküli prezentációs eszköze, amely a sikeres InstaShow WDC10 utóda. Ez egy egyedülálló megoldás több felhasználó számára teszi lehetővé, hogy egyetlen eszközről vezeték nélkül futtasson előadásokat. Az egyszerűen használható InstaShow WDC20 a következő lépés a munkahelyi együttműködés javításában.
Lawo stand.JPG
LAWO
A ISE 2019-en a német gyártó az előző évekhez képest egy relatíve kisebb standon az IP jelfeldolgozó, vezérlő és felügyeleti megoldásokra összpontosított, nevezetesen a V__matrix szoftver által meghatározott IP-Routing többfunkciós platformra, a Power Core Audio Engine-re, a SMART System Monitoring és a valós idejű telemetria az IP hálózatok esetében volt a vezértéma. A Lawo V__matrix nagy kapacitású FPGA alapú alapfeldolgozó modulokon alapul, a Lawo Power Core egy 19 ”-es / 1RU hálózati feldolgozó egység, amely példátlan feldolgozási kapacitással rendelkezik, míg a Lawo SMART termékcsalád magában foglalja a smartDASH rendszerfigyelés és a valós idejű telemetriát. A standon kiállították az mc²56 MKIII pultot, ami az IP videó gyártási környezetben, az optimális teljesítmény érdekében teljes támogatást nyújt a natív SMPTE 2110, AES67 / RAVENNA és DANTE számára, míg a Lawo forradalmian új LiveView ™ funkciója lehetővé teszi a videóanyagok előnézeteinek közvetlen megtekintését.
CANON
A Canon - állandó részvevője az ISE-nek – ebben az évben a hagyományos kamera és optikai eszköztár felvonultatása mellett a 4K technikára összpontosított. A standon a Canon szakemberei megmutatták a különbséget a natív 4K és 4K UHD felbontás között. Bemutatásra került az új TS-E50mm és a TS-E 90mm Tilt Shift objektív, valamint az új TS-E 135mm macro objektív is. melyek így együtt, csatlakozva a már korábban piacra került L-mount lencsékhez immár öttagúvá bővítettek a sorozatot. Ugyancsak bemutatásra kerültek további 4K-objektívek melyek igazolták a Canon elkötelezettségét a kiváló minőségű 4K megoldások iránt. A kiállítás egyik kiemelt projektje volt a Canon zászlóshajó 4K projektorjának bemutatása. A Canon XEED 4K5020Z 5000 lumen fényerővel működik, egy elegáns és kompakt lézer projektor a 4K színminőséget kereső felhasználók számára, akik alacsony üzemeltetési költségű eszközre kívánnak szert tenni.
DataVideo stand.JPG
DATAVIDEO
Az egyetlen vezeték ereje
A DataVideo már korábban is a legjobban látogatott standok egyike volt az ISE-n. Az idei kiállításon a hangsúlyt az egyvezetékes megoldásokra helyezték. A DataVideo stand sztárja a HS-1600T típusú workstation amely az egyhuzalú munkaállomás volt, amely egy kiváló eszköz minőségi műsorok készítéséhez. A standon bemutatott másik érdekesség a PTC-140T kamerák voltak, amelyek kicsik, gyorsak, megbízhatóak és hibátlan videóképet biztosítanak egyetlen hálózati vezetéken. A DataVideo a kiállításon bemutatta, hogy egy beépített videomonitor, kamera vezérlők, streaming kódoló és a memóriakártya-felvevő használatával, bárki lenyűgöző videó tartalmat készíthet!

PANASONIC
Projektorok minden mennyiségben
A broadcast gyártó standja évek óta semmit sem változott, legfeljebb a bemutatott termékek változnak a polcokon, amiben idén nem volt hiány. A Panasonic az idei ISE alkalmával többek között bemutatta a PT-50K jelű 50 000 Lumen fényerejű DLP 4K lézer projektort, ugyanakkor a zászlóshajó mellett láthattuk még két kisebb testvérét is, mint a PT-RQ100 as ugyancsak 4K felbontást produkáló 10 000 Lumen fényerejű, valamint a 6000 lumenes kompakt sorozatot, melyekben a közös, hogy mindhárom típus 20 000 üzemórát képesek produkálni.
Első 4K HDR PTZ kamera és AW-RP150 kamera kontrol
Említést érdemel a Panasonic első 4K 50p integrált PTZ kamerája, amely kategóriájában 75.1 ° látószöggel egyedülálló és 20x optikai zoommal üzemel.
A meglehetősen kompakt méretű kamera vezérlő AW-RP150 nagy érintőképernyővel rendelkezik, könnyen kezelhető, tipikusan One-Person-Operation eszköz, új joystik irányítójával van amivel élvezet dolgozni.
lg-ise-booth_46941176112_o.jpg
 
LG
Futurisztikus kijelzők az ISE-n
Mint minden évben idén is lenyűgöző volt az LG standja, ahol elképesztő, 88 darab hajlítható Open Frame OLED kijelzőből álló hatalmas installáció került felépítésre, amely a standbejáratánál fogadta a látogatókat. Az installációt alkotó kijelzők, akár egy egyméteres sugarú kör ívének megfelelően hajlíthatók, jól illeszthetők számos felülethez, így tökéletesen alkalmasak a valóban egyedi megközelítést igénylő üzleti felhasználásra. Az OLED-panelekből álló videofal olyan különleges természeti jelenségeket mutatott meg elképesztő részletességgel, mint egy zúgó vízesés, egy fenséges gleccser, egy érintetlen erdő vagy épp egy tomboló hóvihar.
A standbejárat mögött a látogatók az LG különleges, átlátszó OLED-kijelzőjét tekinthették meg: egy csúcstechnológiával készült terméket, amely inkább tűnt futurisztikus látványnak, mint kézzel fogható valóságnak. A kirakatokba és galériák belső tereibe tervezett, 38 százalékban áttetsző képernyőn egyaránt futhat mozgókép vagy képgaléria, miközben a mögötte elhelyezett termékek is tisztán láthatók. Az átlátszó OLED Signage panelek az ún. nyílt keret dizájnnak köszönhetően csempék módjára helyezhetők el és kapcsolhatók össze, ezáltal jól használhatók az olyan nagy terekben, mint például egy autószalonban.
neutrik.JPG

ZÁRSZÓ
Vitathatatlan, hogy az idei, rendkívül sikeres Integrated Systems Europe bemutató kivivta magának a „világ legjobb rendszerintegrációs kiállítása” címet. Az Amszterdam-i RAI-ban, február 5-től péntekig 8-ig tartott rendezvényen a világ minden tájáról érkeztek kiállítók. A siker és a növekedés titka több tényezőben rejlik. Elsősorban az ISE tartalmának rugalmas szerkezete, a rendszerintegráció szükségszerűségének és alkalmazási területének dinamikus fejlődése, valamint a kapcsolódó Digital Signage alkalmazások egyre növekvő területe az, ami vonzóvá teszi a kiállítók és a felhasználók számára a rendezvényt. A kommunikációban és a különböző technikai műfajokban észlelhető globalizácós tendencia, pedig kimondottan perspektívát ad a rendezvénynek.  Beszédes számadat, hogy az idei rendezvény több mint 1 296 kiállító céget és több mint 80 923 regisztrált látogatót vonzott.
Még egy év, hogy a világ szeme februárban ismét Amsterdamra szegeződjön az ISE miatt, ugyanis az ismert menetrend alapján 2020 februárjában a kiállítás még egyszer visszatér Amszterdamba, hogy azután 2021-re áthelyezne székhelyét egy nagyobb helyszínre Spanyolországba: a Fira de Barcelona kiállítási csarnokaiba.
Soltész Rezső

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.093853 másodperc.