MédiatechnikaKxwell robotkamera rendszerek

Médiatechnika | 2017. November 10., Péntek 11:00

KXWELL KT-PH170 és AJA RovoCam  applikáció a Milánói konzervatóriumban

6 kamerás robotkamera rendszer került telepítésre a Milánói Giuseppe Verdi zenei konzervatóriumban. A KT-PH170 és RovoCam kamerákból álló rendszer vezérlése KT-RP8810VB kontrollerről, RS-422 interfészen keresztül történik. A pozitív felhasználói visszajelzések közül kiemelik az operatőrök, hogy a kamera funkciókat szintén vezérelni tudják.
A szingapúri székhelyű Kxwell, a minőség jegyében, az egyediséget szem előtt tartva fejleszti és gyártja robotkamera rendszereit, termékeik broadcast körülmények között is megállják a helyüket, de sok installáció található konferencia- és előadótermekben, sportlétesítményekben, színházakban, oktatási intézményekben, orvostechnikában, valamint védelmi/katonai területen.

 

belso1.jpg

 

A kamerafejek vezérlésén túl a Kxwell rendszerek képesek a kamerák és objektívek vezérlésére, legyen szó kézi, váll- vagy boxkameráról, de a kínálatban kameralift is megtalálható. Professzionális kamerákra is alkalmazhatók, a Sony esetében pl. saját CCU (RCP-1000/1500) kontroller is integrálható és használható a rendszerbe. (A vezérlési funkciók kameragyártónként és típusonként változók).  A Kxwell kültéri, időjárásálló megoldása ritkaságszámba megy és broadcast optikával szerelt kamerák kihelyezésére is alkalmas. A vezérlő protokollok között szinte valamennyi jellemző megtalálható és alkalmazható RS422, TCP/IP, Fibre, Wireless. A rendszerekbe a már meglévő (más gyártmányú) kamerák pl. PTZ vagy doom kamerák integrálhatók, melyek vezérlése Kxwell kontrollerekkel is történhet.

belso2.jpg

A „hazai pálya” előnyeit kihasználva a Kxwell, az ottani Hitachi Professional OEM beszállítójaként, elsőként az Ázsiai piacokat hódította meg, több neves gyártó Ikegami, Sony, Panasonic, JVC kamerák vezérlési megoldásaival. Az idei NAB –on történt Hitachival közös bemutatkozás óta jelentősen nőttek az eladások az amerikai piacon, és az európai piacon is történtek már telepítések, melynek legutóbbi példája a Milánói Giuseppe Verdi Zenei Konzervatóriumban kialakított rendszer, melyet egy AJA integrátor partner RovoCam kamerákat használva installált, és már folyamatban van az első magyarországi installáció is, A Kxwell csapat magyar kollégával erősítve, a 2017-es IBC-n debütált.

 

    (X)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.096075 másodperc.